סקס בנישואין: איך להגביר את התשוקה?
שלומי
יחסי מין
⌄
שלום
ד"ר מקווה שתוכל לעזור לי,
התחתנו בגיל צעיר (21) ואחרי 4 שנים יש לנו 2 ילדים.
אנחנו חברים טובים, יש לנו קשר טוב ובדרך כלל לא רבים.
כשזה מגיע ליחסי מין יש בעיה.
אני מחשיב את עצמי לאדם מיני בכל זאת גבר צעיר ובריא שופע טסטוסטרון ואשתי פחות מינית. אני מבין שהיא עייפה מעבודה והילדים, אני עושה כמיטב יכולתי לעזור כשאני נמצא, ואני נמצא יחסית הרבה לגבר ממוצע.
אנחנו לא שוכבים מספיק לטעמי, לטעמה כנראה שכן.
אם היא מרגישה שעברו הרבה ימים היא "עושה טובה", שוכבים ולהתראות נפגש עוד שבוע-שבועיים.
זה מפריע לי. דיברתי איתה על זה כמה פעמים באווירה טובה והיא הסבירה שהיא עייפה והגלולות של מניעת ההריון מורידות לה את החשק.
אני מבין ולא לוחץ עליה אבל כן יש לי ציפייה ורצון בכל פעם מחדש.
אני משתדל לפנק לתת מתנות קטנות לגרום לה להרגיש טוב ועדיין אין שינוי אני מרגיש כאילו אני משתדל המון אבל זה חד צדדי.
היא כן תפנק אותי בכוס קפה או בדבריך קטנים אירים אבל במיטה היא לא בעניין.
כשמקיימים יחסי מין אני לא ממהר ובגלל שהם פעם בשבוע שבועיים אז הם מאד מהנים לשנינו אבל כאמור לי זה לא מספיק.
אני מוצא את עצמי מפנטז על נשים אחרות ברחוב ואני לא רוצה בכך אבל כשגבר לא מסופק זה מה שקורה.
יש לך דרך לעזור לי?
בכבוד, שלומי
ד"ר אורן חסון
איך להשיג יותר סקס בנישואים?
⌄
שלומי יקר,
אתה נמצא בעניין הזה במקום "נורמלי" לחלוטין. ביולוגית, גברים מיניים יותר מנשים. אני אומר זאת כהכללה הדומה לזו של "גברים גבוהים מנשים". זה נכון בממוצע, אבל יש לא מעט נשים גבוהות מגברים. הסיבה הביולוגית היא פשוטה - משך חיי הזרע הוא כ 5-6 ימים, מה שאומר שהוא צריך להתחדש. הביולוגיה של הגבר יוצרת בו את ההתחדשות הזו בשלושה אופנים: סקס, פליטת לילה (קרי לילה), או אוננות. כך או כך, אי אפשר לעשות זאת ללא חשיבה מינית (או חלום מיני). לכן, גברים עסוקים במחשבות מיניות יותר נשים - כהכללה - כי יש גברים מיניים פחות ונשים מיניות יותר.מכך, אתה יכול להבין שבמצב "נורמלי", כלומר, על פי ההתפלגות הסטטיסטית, רוב הגברים נמצאים עם נשים מיניות פחות, וזה גם מה שקורה לך. מה שזה אומר הוא שעניינים אחרים, כמו לחצים, כמו כעסים, כמו עייפות פיזית, "מסיחים את הדעת" אצל בת זוגך מהר יותר מאשר אצלך. המסקנה של זה היא שאם אתה רוצה שזה יהיה יותר, מן הסתם אתה יכול לעשות זאת דרך יצירת תנאים שבהם יהיו לה פחות "הסחות דעת". כלומר, לעזור לה להיות מוטרדת פחות, עייפה פחות, ופנויה יותר למחשבות רומנטיות. גברים רבים רואים בזה "כניעה" לצרכים שלה, וכאילו שהיא "נותנת סקס בתמורה לטובות הנאה", אבל זה לא כך. מכיוון שיש פער בצורך המיני, בהכרח גם לרחוץ כלים וגם להכין לה קפה, וגם טיפול בילדים, וגם שיחות מקרבות שאינן בהכרח מיניות, כולם הם סוג של חיזור, כי כל אלה מאפשרים לה להסיט את עצמה מהסחות הדעת הללו, ולהיות יותר איתך.