סקס בדייט ראשון: למה זה לא תמיד טוב
ספיר
מבריזנים..
⌄
משהו מוזר קורה לי לאחרונה..לפני בערך כחודשיים-שלוש עבדתי בעבודה פעם אחת בלבד ונוצר חיבור טוב ביני לבין הנהג שהסיע אותי לעבודה..נקרא לו רון.נדלקתי עליו והתחלנו להתכתב..ואז קבענו להפגש..כמה דקות לפני הפגישה שתיתי המון..הייתי לא מפוקסת בכלל וכשהייתי אצלו כמובן בהשפעת האלכוהול התנשקנו.. והגענו למצב שעשיתי לו ביד במקלחת..בחיים דבר כזה לא קורה,אני בד"כ לא מתנשקת רק אחרי דייט שלישי ואני גם יצרתי בשיחות שהיו לנו עד אז רושם של בחורה הגונה..נורא התביישתי בעצמי אחרי שזה קרה והתחרטתי כי הייתי מעוניינת בו ויצרתי רושם של בחורה זולה..בדרך חזרה הביתה הוא אמר לי שפעם הייתה בחורה ששכבה איתו על הפגישה הראשונה שלהם וזה הוריד לו ממנה וכך למעשה רמז לי מה "גורלי".. לא דברנו מאז..סמסתי לו קצת והוא לא ענה והבנתי שאני את שלי עשיתי..ואת הנעשה אין להשיב..לפני שלושה שבועות התחלתי להתכתב עם מישהו בפייסבוק שממש היה מעוניין בי..נקרא לו שימי.הוא כתב לי הודעות כל יום כמעט והתקשר ולא הרפה.. אני לא הייתי מעוניינת בו אבל הוא לא הפסיק עד שנפגשנו..בפגישה גילתי בו צדדים אחרים ופתאום כן התעניינתי..היה נחמד מאוד ונהנתי ונראה לי שגם הוא.בין הפגישה הראשונה לשנייה היה הפרש של חמישה ימים שבמהלכם הוא לא כתב לי כלום ולא התקשר..לאחר מכן נפגשנו שוב,היה די טוב..ושוב היה שבוע של שתיקה..חוץ מהתכתבות אחת שבה ציינתי בפניו שהייתי שמחה שנדבר מדי פעם ולא רק בדייטים והוא אמר שמקובל עליו ושבסדר גמור.. יש לציין גם שכשראיתי אותו בפעם הראשונה הוא אמר לי מילים כמו "מטורף עלייך" ו"מת עלייך" ובאסאמסים שכתבנו אמר לי שהיה שמח שהייתי גרה איתו כל יום ושהוא אוהב את מה שתמנהל ביננו..ודיבר על דברים ביננו שיקרו בעתיד..ושוב נפגשנו בפעם השלישית שהיה קצת פחות מעניין,לא קטסטרופה,דייט בינוני ולא מלהיב.שבפעם הזו הוא אמר לי שהולך להיות לו שבוע עמוס בעבודה ולימודים ולכן לא נדבר גם השבוע ..אבל לפני שעליתי הביתה אמר לי "דברי איתי מחר" .. יומיים לאחר מכן סמסתי לו "מה קורה?" והוא לא ענה.. כמה שעות אחר כך כתבתי לו עוד משהו ושוב הוא לא ענה.. כתבתי לו אח"כ שזה מעצבן שהוא לא עונה וגם אם הוא עסוק הוא יכול למצוא את הדקה וחצי לקרוא ולענות..והוא לא ענה..לא דברנו כבר כמה ימים..ומבחינתי חתכנו את הקשר.יש הפרש גדול בין מה שהוא אומר למעשים שלו. "מת עלייך" מצד אחד ומצד שני לא עונה..לא סגרתי ביננו את הדברים אבל הבנתי שסיימנו את הקשר בכך שהוא לא ענה.פתאום רון הבחור מהעבודה לפני חודשיים נזכר בי ושאל מתי יזכה לראות אותי? קבענו פגישה ליום חמישי (היום) ב22:00 , הגיע 22:15 אני מתקשרת..22:30 מתקשרת שוב.. 22:45 שולחת הודעה "מה קורה רון?" אין קול ואין עונה .. אני באמת לא מבינה מה הבעיה בי שאנשים ככה מתעלמים ממני..אולי אני יוצרת ציפיות של משהו מסויים והם מתאכזבים ממני..עם רון בחורה הגונה מתגלה כזולה..ועם שימי דמות מעניינת בפייסבוק מאכזבת כבן אדם רגיל שלפעמים יש איתו דייטים בינוניים.שימי לא מדבר איתי שבוע ופתאום מתעלם מהודעות..רון מבריז לי בפגישות.. איך לשנות את ההתנהגות שלי כדי שזה לא יקרה יותר? זה בחיים לא קרה לי..עם אף אחד..אני יותר המומה מאשר כועסת או עצובה,מופתעת ולא מבינה..
ספיר
מבריזנים..
⌄
(אני בת 18. רון בן 19 וחצי ושימי בן 24)
ספיר
מבריזנים..
⌄
אה וגם..שכחתי לציים שבדייט הראשון עם אלי הוא רצה לנשק אותי ולא נתתי לו..בשני התנשקנו ..ובשלישי גם התנשקנו וגם התחככנו..מעין סקס יבש. אולי אני צריכה לתת את הגוף שלי יותר לאט? אולי זה קשור?
ד"ר אורן חסון
למה לא סקס בדייט ראשון
⌄
ספיר יקרה,
כנערה צעירה ולא מנוסה, את אולי מתקשה להבין מה את מלמדת את בני זוגך, מבלי שאת יודעת. את רוצה שיתאהבו בך, ואת רוצה שיכירו אותך. אבל החוויה העיקרית שהם מקבלים ממך, שלא ברצונך אולי, היא החוויה המינית. הם בחורים צעירים, וחוויה מינית מועצמת גם בשל הגיל וחוסר הניסיון שלהם. אם את מגיעה ליחסים מיניים ולחוויות מיניות כבר בתחילת היחסים, אז כשהם נזכרים בך הם נזכרים בחוויה המינית. את היתר, הם זוכרים מעט מאד, גם אם יש לך המון מה להציע. כי החוויה המינית היא הדבר העיקרי שהם זוכרים. אז כשהם ירצו שוב חוויה מינית, הם ייזכרו בך לטוב, כנראה. אבל אם הם ירצו חברה, ידידה, מישהי לדבר איתה - זה לא האסוציאציה שלהם ממך.לכן, את צריכה מכאן והלאה לשנות את אופי היחסים הראשוניים שלך עם גברים שהם חשובים לך, ושאת רוצה איתם יחסים משמעותיים. תני להם חוויה אחרת. אל תיגררי לחוויות מיניות מעצימות, אלא שיחות טובות, בילוי משותף, כייף, צחוקים וחברות וקשב הדדי. המיניות צריכה לבוא בהדרגה, ובתנאי שהיא לא תאפיל על הדברים האחרים. שזה אומר לבנות את הדברים האחרים קודם.
ספיר
למה לא סקס בדייט ראשון
⌄
אתה צודק מאוד מאוד מאוד מאוד ותודה רבה..אבל למרות שאני מאוד רוצה שהם יכירו אותי באופנים אחרים אני נראית טוב,ולפעמים אני מרגישה שמסתכלים רק על הצד הזה שבי..גם קשה לי נורא להתעמת מולם וכשמישהו בדייט הראשון מנסה לנשק אותי ואני אומרת 20 פעם "לא,לא ולא" בפעם ה21 אני רוצה להכנע כי כבר לא נעים לי.. משום מה כאילו קולטים ממני רק מסר מיני למרות שזה ממש לא מה שאני מנסה לשדר..
ד"ר אורן חסון
ללמוד, וזה לא קל בכלל
⌄
ספיר יקרה,
את מדברת על אחד הקשיים הגדולים ביותר של נשים - הצורך להתגבר על רצון "לרַצות". יש לכך סיבות רבות: כי לא נעים לומר לא, כי יש רגשי אשם, כי "אולי הוא לא ירצה בי עוד", וכי החינוך של נשים בחברה שלנו הוא להיות נחמדות ולא אגרסיביות מדי. אבל את רוצה שירצה בך בתנאים שלך, ולא בתנאים שלו. זה חשוב, כי את רוצה מישהו שגם את תרצי, מישהו שיידע להעריך אותך ושירצה גם לראות אותך כאדם ולא רק כמי שיכול לספק את הצורך המיני, ולפעמים גם הכוחני שלו. זה קשה, אבל צריך ללמוד להתמודד עם זה.