זוגיות: ביטחון וחששות

תאריך פנייה: 20.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
כבר מבולבלת
20.07.2012 • 15:58

שלום,
אני וחבר של יכשבע שנים יחד אני בת 27 והוא בן 30,אנחנו עומדים בפני פרק סוף סוף של חיפוש אחר דירה והתחלת החיים של זוגיות כפי שהיו אמורים להיות כבר ממזמן .באוגוסט יש לנו 7 שנים וכאמור כמו בכל שנה אנחנו חוגגים אבל הפעם לא מרגיש לי נכון לחגוג חבורות של שבע שנים אלא לחגוג את מה שהיה צריך לקרות אירוסין או נישואין אך לצערי שאלתי את בן זוגי מה נעשה בשבע שנים אז הוא אמר שנחגוג וציפיתי שהוא יאמר לי משהו כמו צריך לחגוג משהו אחר ,ציפיתי שיציעל י נישואין בשבע שנים אבל התאכזבתי לגלות שזה לא יקרה מכיוון שהוא לא רוצה להתארס אשר אנחנו עדיין גרים אצל ההורים אבל כל הזמן יש לו תירוצים,בהתחלה זה היה כסף אחר כך כל דבר בעיתו ואחר כך אני לא רוצה להתארס כשנאחנו גרים אצל ההורים וכול הזמן אומר שאניי מוציאה את העוקץ שאני מדברת על זה כל הזמן ושאני מלחיצה אותו בתאריכים וכל זה,אבל מצד שני אומר אני רוצה וזה יקרה אל תדאגי אני רוצה בידיוק את מה שאת רוצה אבל תפסיקי להלחיץ ולדאוג,נראה כאיל והוא מכבה שריפות בעזרת הבטחות שב כבר הרבה זמן.טיפול זוגי הלכנו רבות והעלנו את הנושא שם דובר על לחץ וכל זה,גם הייתה סוגייה של התכתביות שלו עם ידידה ללימודים שמתפרשות כרומנטיות אך הוא טוען הואל א אוהב אותה ולא היה דבר וזה סתם היה דחף שרצה לבטא ושלא היה מה להסתיר,לא היה דבריי אהבה להסתיר אבל הוא בעצם הסתיר,טוען שלא עשה כלום ושזה לא בגידה .עקב זה הלכנו לטיפול זוגי אך אני לא חושבת שזה עזר כל כך.מה אתה חושב מנקודת מבטך?הוא רוצה בכלל להתחתן איתי ?הוא אוהב אותי אחרי מה שהוא עשה?אני צריכה עצות גם שלך וגם של אחרים כדי לדעת מה באמת עובר לו בראש.אשמח לעצה...תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
להיות בטוח יותר
22.07.2012 • 16:02

רוני יקרה,
אני כמובן לא יודע מה חולף במוחו ומה הוא רוצה או לא רוצה. למרות שאת מכירה אותו הרבה יותר טוב ממני (7 שנים לא הולכות ברגל) את לא בטוחה, ושואלת מה דעתו של מי שלא מכיר אותו כלל, וזה בגלל שאת חסרת ביטחון ברצון שלו. מצד שני, יש גם הגיון בדבריו, כי המעבר לחיים ביחד הוא מעבר שיכול לגלות הרבה דברים חדשים עליכם, למרות שאתם מכירים כל כך הרבה זמן (ראי מאמר שלי העוסק בקשיים של זוגיות בתחילת הדרך). יתכן מאד שהוא אומר לעצמו: אני רוצה להיות בטוח יותר שאנחנו יודעים להסתדר בחיים משותפים. ואולי גם יש לו סיבות מסויימות לחששות באשר לתקשורת הזוגית שלכם בעת לחץ, ולכן הוא מחכה עד שתעברו כמה חודשים של ביחד.אני מבין את החששות שלך, ואת חוסר הסבלנות שלך. אחרי הכל, את איתו מגיל 20, ואת חוששת שאם זה לא זה, לא נשאר לך זמן רב למצוא זוגיות חדשה. ואולי הנכון יותר הוא לתת לזוגיות שלכם את התנאים הטובים ביותר שאפשר, כדי שירגיש שהוא עושה את הדבר הנכון. אחרי הכל, גם הוא נמצא איתך זמן רב, וסביר להניח שהוא עושה זאת מתוך מחשבה שכנראה זה מה שטוב לו. הוא רק רוצה להיות בטוח יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083