הורים משפיעים בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 28.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
מספר שאלות
28.03.2006 • 00:00

אדון ד'ר אני בת 17.5 אני וחבר שלי שהוא בן 18.5 ניפרדנו לפני 4 חודשים אחרי שהיינו שנתיים וחצי ביחד וכל זה בגלל שהמשפחות שלנו לא רצו שנהיה ביחד,אנחנו היינו זוג שאהב מאוד אחד את השני פרגן ואפילו נלחמנו על הקשר שלנו כמה שרק אפשר,עד שיום אחד אבא שלו תופס אותו ופשוט משכנע אותו שניפרד והוא בעצם הישתכנע ובמקום להיתקשר ולספר לי את זה הוא החליט פתאום לנתק את הקשר ושהייתי מתקשרת הוא לא היה עונה לי לקחתי את זה מאוד קשה אפילו יותר ממאוד כי הוא בכול זאת האהבה הראשונה שלי ועכשיו אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו אני מקנא לו שאני שומעת שהוא יוצא ומבלה או אם הוא עם בחורות וזה אולי כי אני תיפוס מאוד קנאי אבל אני לא מרגישה שאני עדיין אוהבת אותו כ הוא פגע בי בצורה מאוד ענקית! ולפעמים יוצא לי לחשוב עליו ומן להיכנס לדיכאון אבל למשך מ'ס דקות לא מעבר לזה ... אז זה אומר שאני אוהבת עדיין? והוא תמיד כותב באיסיקיו שהוא נמצא עם בחורה כרגע אני בטוחה שזה סתם והוא רק רוצה שאני אקנא אז שאלה נוספת זה מראה על אהבה שהוא מרגיש אליי עדיין? כי האמת שהוא מאוד אהב אותי ....ודבר נוסף שרציתי לשאול זה איך בידיוק להראות לו שאני לא אוהבת אותו כי ניראה לי שהוא חושב שאני אוהבת אותו מאוד עדיין וזה סתם מעלה לו את הביטחון...תודה רבה ד'ר אני מאוד אשמח אם תעזור לי זה חשוב לי בבקשה!!!

ד"ר אורן חסון
לא בוגר מספיק ולא אוהב מספיק
29.03.2006 • 11:28

חסויה יקרה,
גם את וגם הוא תלויים עדיין מאד בהורים שלכם. החבר לשעבר שלך אינו עצמאי, ואינו יכול להרשות לעצמו למרוד כנגד אביו, ואולי אפילו השתכנע או נתן לעצמו להשתכנע על-ידי אביו. בגיל שלכם זה הרבה יותר סביר שיקרה, מאשר בעוד 10 שנים. עם הזמן את תתבגרי, וכך גם הבחורים שאיתם תצאי, והבעיה הזו, של השפעות ההורים, תקטן באופן משמעותי. היום את צריכה לקחת בחשבון שהבחור הזה חלש, לא יכול לעמוד בלחץ, ושזה מה שיש, ובכלל לא חשוב לצורך העניין אם הוא אוהב אותך או לא. במידת הבגרות או האי-בגרות שלו היום, הוא לא אוהב אותך מספיק כדי לעמוד בלחץ. וזה מה שחשוב.את שואלת איך להראות לו שאת לא אוהבת אותו. התשובה לכך היא הכי פשוטה: לא ליצור איתו קשר, לא להתעניין, ולא להשיב לו, לא באיי-סי-קיו, ולא בהודעות ולא בטלפונים. ואם את כן עונה ומתעניינת, אז אולי את לא לגמרי לא אוהבת אותו עדיין, ולכן קשה לך להראות את זה. כפי שזה נראה, הקשר הזה נסתיים, ואת פשוט צריכה להמשיך הלאה, לקשרים בוגרים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083