סנקציות מיניות ובגידה: עצות ופתרונות

תאריך פנייה: 08.12.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
גלי
נשואים בעל כורחם ?
08.12.2005 • 01:20

אני בשנות ה 30 נראית טוב אבל בעלי לא מתקרב אלי כבר כמעט 4 שנים. לפני הנישואים תכיפות הסקס היתה "בכל פעם שנפגשנו כמעט" אבל מאז הנישואים כמו בבדיחה המפורסמת אין כמעט סקס אני אולי 5-6פעמים ב 4 שנים. הוא אמנם נזכר לחבק אותי בחיבוק "מזמין" אבל רק כשיש אנשים בסביבה או כשהוא יודע שהזמן לא מתאים - כלומר שהוא לא יצטרך להשלים את "העבודה". אני כמעט בטוחה שהוא לא בוגד (לפחות לא עם נשים) הוא בשום אופן לא מוכן להתגרש אני מניחה שזה בגלל הילדים.האם אתה חושב שלפעמים בגידה יכולה להיות מוצדקת ? אם לא אז מה כן .ד רך אגב כשאני מטיחה בו שהוא הומו אז הוא לא מגיב.תודה

עדי
נשואים בעל כורחם ?
08.12.2005 • 17:48

למה את "מטיחה בו שהוא הומו"?מהטחות אי אפשר לייצר שיחה כנה ומשמעותית, אלא רק מלחמה (כמו מלחמת השתיקה שהוא מנהל נגדך).אם הוא באמת הומו, הדברים צריכים לעלות על השולחן בשיחה פתוחה והוגנת, ובאופן הרבה פחות שיפוטי (מבלי להוריד מילימטר מהפגיעה הצודקת שאת חשה).ודרך אגב, לפי דעתי בגידה היא כן מוצדקת לפעמים, והמצב שלך הוא הוכחה לכך.

ד"ר אורן חסון
סנקציות מיניות ובגידה
10.12.2005 • 11:07

גלי יקרה,
יכולות להיות סיבות שונות לכך שבן זוגך נרתע ממיניות כרגע. עם זאת, בהחלט סביר שאחת הסיבות, גם אם לא הסיבה הראשונית לכך, היא שהוא מרגיש היום שאת תובעת ממנו לקיים איתך יחסים, ולכן, כל קיום יחסים ביניכם הוא "כניעה" שלו. זה לבדו יכול ליצור בו התנגדות לא קטנה. העובדה שאת מטיחה בו את אשמת ההומוסוקסואליות לבטח רק מגדילה את ההתנגדות שלו, אולי אפילו גם מקטינה את הבטחון העצמי שלו, ובטח את הרצון שלו להיות איתך. העובדה שהוא לא מגיב אינה אומרת דבר על נכונות האשמה.מעבר לכך, יכולות להיות סיבות נוספות לתהליך שעבר עליו, שאולי קשורות להריונות והלידות, ואולי לדברים אחרים שעברו עליו. את כל אלה צריך לבדוק או בשיחה גלויה ופתוחה, שאני לא חושב שכרגע אתם מסוגלים לה, או להתחיל לפתוח את זה בתהליך של יעוץ זוגי. יכול להיות שצריך יהיה לשלב את זה אחר-כך עם טיפול מיני, אבל קודם כל צריך להבין מה עובר עליו, ומדוע הוא מתרחק ממך.ולגבי השאלה שלך על בגידה: בגידה היא תהליך מסוכן, ועוד יותר כאשר היא "טובה", כלומר, כאשר היא מלווה ברגשות וברומן מתמשך. שכן אז, גם אם לא מודים בזה, יש ירידה משמעותית בערך הנישואים, כלומר, באיכותם, בהפחתת המחוייבות, בעלייה באדישות, או להפך, בכך שכל קונפליקט קטן עלול להתפתח למריבה גדולה הרבה יותר בקלות. לא פעם בגידה מלווה ביסורי מצפון, ובירידה בהערכה העצמית שקשורה ליכולת להיות אדם טוב וראוי. וכל זה עוד לפני שדברנו על סיכוי הגילוי. אין ספק שלבגידה יש גם רווחים, כמו סיפוק חברתי והעלאת ערך העצמי, סקס, ריגושים, ולפעמים גם תחושת נקמה.את שואלת אותי אם בגידה יכולה להיות, לפעמים, מוצדקת. הסתכלי על כל המכלול הזה, של ההשפעות השונות של בגידה, ותחליטי בעצמך אם ובאלו תנאים בגידה תהיה מוצדקת בעינייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083