חילופי זוגות: אתגרים ופתרונות

תאריך פנייה: 07.12.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מיכל
שיתוף בזוגיות
07.12.2005 • 14:25

שלום,
אני נשואה שנתיים ויש לי ילד בן שנה. אני נמצאת עם בעלי 8 שנים לפני החתונה התחלתנו לדבר על נושא של שיתוף אישה / גבר לחיי המין שלנו. אני רוצה מאוד אבל חוששת, הוא מצידו מרגיע אותי ואומר שזה רק יקרב בינינו יותר.לתגובתך אודה.

נטע
שיתוף בזוגיות
07.12.2005 • 19:38

מיכל-את רוצה כי זהבאמתמדליק אותך, או שאת רוצה כי נראה לך שזה יירצהאותו?לדעתי חשוב שתבדקי את זה, כי העמדה שלו, ש"אין לך מה לדאוג, זה רק יקרב בינינו", נשמעת לי קצת מדאיגה. מה, הוא לא חושש בכלל ממה שזה יעשה לקשר שלכם? הוא לא רואה את ההבדל הדראמטי והבלתי הפיך שבין הפנטזיה על פרטנר שלישי לבין מימושה?

מיכל
שיתוף בזוגיות
08.12.2005 • 08:52

תודה על תגובתך,אתמול דיברתי איתו שוב על הנושא שעתיים, סיפרתי לו שוב את החששות שלי והוא אמר שבסך הכל יהיה לנו כיף ושאנחנו ביחד, כמובן שאמר שאוהב אותי וזה לא קשור לרגשות אלה להנאה וריגוש חדש ושנעשה את זה רק שאני רוצה. אני מאוד שלמה עם ההחלטה לעשות את זה בקטע הפיזי.

טל
שיתוף בזוגיות
08.12.2005 • 13:14

תתציעי לבעלך לצרף גבר אליכם ותבחני את תגובתו.

מיכל
שיתוף בזוגיות
08.12.2005 • 13:22

הוא מוכן גם לגבר

ד"ר אורן חסון
צלע שלישית ואולי גם רביעית למיטה
08.12.2005 • 21:17

מיכל יקרה,
תהליך כזה של הכנסת אדם נוסף למיטה שלכם, או חילופי זוגות, הוא תהליך בעייתי ועדין מאד...כדי שהתהליך יעבוד ושאתם לא תרגישו מאויימים בכל שלב שהוא שלו, אתם צריכים להיות פתוחים ל-ח-ל-ו-ט-י-ן ביניכם, ולסמוך זה על זו בעיניים עצומות. ברגע שהאנשים אותם תפגשו, גברים או נשים, יהיו כאלה שאחד מכם ירגיש מאויים על ידו, כי הוא או היא מושכים מאד, כי הם אינטלגנטיים או מצחיקים מכם, כי המיניות שלהם חופשית ומתגרה יותר, תתחילו לחשוש שאולי בן הזוג שלכם רוצה אותם יותר, ושאולי בסתר ייווצר קשר שאינו כולל אתכם. מטבע הקשרים הללו הם אינטימיים, ובדרך כלל מדובר ביחסים שנשארים לאורך זמן, ומטבע הדברים אחד מכם נוטה יותר ליצור את הקשר ולארגן. כל אסימטריה שתיווצר, תהיה מקור לחשדנות, וראיתי את זה קורה. הכי קל לתת לך דוגמא מוחשית (ואולי הדמייה מן החיים) היא לשאול אותך איך תרגישי אם בן זוגך יבוא ויגיד לך שבעצם, הוא כבר חשב על איזו מישהי שניסתה להתחיל איתו, והוא רוצה שתנסו לעשות את זה איתה (או אולי איזה מישהו שהוא נמשך אליו)?מצד שני, הרי דברים כאלה קורים, לא? אז אולי זה אפשרי בכל זאת? התשובה היא כן, זה אפשרי, אבל זה עובד טוב יותר אצל זוגות ותיקים, שיש הרבה מאד דברים שמחזיקים אותם ביחד, כמו נוחות כלכלית, כמו ילדים, וכמו הכרות של שנים. אתם צעירים, וכנראה שאין לכם עדיין את העוצמה הנדרשת כדי לעמוד בפני משיכה של אחד מכם כלפי צד חיצוני. לכן, היזהרו, זה משחק באש. מרגש, אבל מסוכן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083