סליחה לבן זוג? התמודדות עם מצבים מורכבים
סיוון
סמים
⌄
שלום.
.יש לי בעייה לא היה לי עוד למי לפנות כי אני מעדיפה שלא לספר..אז פניתי אלייך..יש לי חבר ואנחנו כבר שנה ביחד..אנחנו מאד מאוהבים ובכללי הכל בסדר.. יש לנו גבולות מסויימים בקשר אחד לשני שאנחנו לא רוצים...כמו למשל עניין העישון הוא לא רוצה שאני יעשן סיגריות ואני לא רוצה שהוא יגע בזה אנחנו חושבים שזה הדבר שאנחנו הכי מעדיפים לשנינו וגם לא אוהבים את זה.בזמן האחרון הוא הגיע אליי עם ריח של סגריות ואמרתי לו "מה עישנת?" והוא ענה לי שלא ונשבע לי על כך... אתמול בלילה הוא היה אצלי והחליט לספר לי על כך שהוא השתמש 3-4 פעמים בסמים. אני חטפתי דיי הלם ולא יכולתי לדבר... לא ידעתי אפילו איך להגיב לכך...ילדה שלא מוכנה שחבר שלה יתקרב לסיגרה מספר לה על דבר עוד יותר גרוע מכך..סמים.. אז שהחלתי להגיב אני רתחתי מכעס ואני לא רציתי לדבר איתו הייתי נורא מבולבלת על כך ששיקר לי והכעס הגדול מכל על השימוש בכללי בסמים! חשבתי רבות על מה עליי לעשות... האם להיפרד ממנו לקחת הפסקה ..למרות שחשבתי על כך אבל אמרתי שזה לא כל כך יועיל לי כי הוא עדיין חשוב לי ואני לא יודעת אם הוא ימשיך בכלל לא יודעת אם 3-4 פעמים ממכרים את הבן אדם לכך..וגם יהיה לי ככה עוד יותר קשה..גם לא להיות איתו וגם לא לדעת מה הוא עושה..מה אתה חושב שעליי לעשות?תודה
ד"ר אורן חסון
כפי שאת מתארת אותו
⌄
סיוון יקרה,
אני מבין את הקושי העצום שלך בעניין זה, כי הוא נוגד את סולם ערכייך. אבל מצד שני, הוא מתאים, או לפחות סביר, לאחוז די גבוה של האוכלוסיה (אני מניח שמדובר בחשיש). כך שאם בן זוגך באמת ובתמים מביע חרטה, ואחרי הכל זו היתה יוזמתו לספר לך, אני חושב שהוא בר מחילה. ובתנאי שטוב לך איתו. ועשו הסכם להיות גלויים זה בזהלפנישאתם רוצים לעשות משהו שאינו מקובל על הצד השני, או לדעת לעמוד בפני פיתויים. כפי שאת מתארת אותו, כוונותיו טובות.