סליחה ופגיעה: התמודדות עם שבירת אמון
מרים
בגידה
⌄
אבסורד שאני כותבת משפט שכזה, קיבלתי טלפון מבחורה שאמרה שבעלי היה איתה שאלתי את בעלי הוא אודה שאכן כך התנצל אמר שטעה אמר שהיה אדיוט וכו' , אני סלחתי .אך המחשבות מה הוא עשה איתה לא מרפותכיצד מתגברים.
ד"ר אורן חסון
בין סליחה לפגיעה
⌄
מרים יקרה,
לא פשוט לסלוח בקלות כזו. לא כתבת גם מתי זה קרה, אם לפני יומיים או לפני שנתיים. אם זה קרה ממש לא מזמן, לא פלא שהמחשבות לא מרפות. זו פגיעה, וזו שבירת אמון. את צריכה להיות מאד מיוחדת כדי לסלוח, ואולי גם הוא צריך להיות מיוחד כדי שתסלחי לו.הזמן עוזר. ואם חלפו שנתיים ולא יומיים, או אם צריך כי את נעה בין סליחה לפגיעה, וממשיכה עם מחשבות מטרידות על מה שהיה ועל הסיבות לכך, ואם קשה לך לדבר איתו כדי להרגיע את עצמך, וכדי לבנות אמון מחדש, למרות שאמרת שסלחת, כדאי גם ללכת ליעוץ זוגי.
מרים
בין סליחה לפגיעה
⌄
תודה על התייחסותך, קיבלתי טלפון על הבגידה מהאישה עצמה ביום ראשון שוחחתי עם בעלי , הוא אודה, ביקש סליחה, אמר ללא סוף שהוא אדיוט , אני מאמינה אנו סבא וסבתא ולא קל לפרק משפחה במיוחד שאחרי 30 שנות נשואים זה קורה, זה לא אומר שזה בסדר.לפי נסיונך האם באמת הזמן מרפה? כי אני תמיד תופסת את עצמי השבוע שואלת למה זה קרה?
ד"ר אורן חסון
שאלות, עם כמה תשובות
⌄
מרים יקרה,
את צודקת. המידע שנתת קצת משנה את התמונה. אחרי הכל, יש לך הרבה שנים של התנסות איתו, ואם אלו נטעו בך ביטחון עד היום, מקרה כזה לא יוריד אותו לגמרי.אלא שהסיפור טרי, כואב, ובכל זאת גורם לך להרהורים, לא רק על מה שהוא לא היה בסדר, אלא גם, ובאופן טבעי, לשאול למה היה צריך את זה, ומה לא בסדר איתך.החדשות הטובות הן שאולי איתך הכל בסדר, וזה עניין של סקרנות והזדמנות וחולשה של רגע. גם אלו הן סיבות, לפעמים. אלא שאת באמת רוצה להיות בטוחה, ואת רוצה גם לבנות את האמון מחדש. כפי שכתבתי לך, אם את מתקשה בזה, ייעוץ זוגי, או פרטני, הוא הדבר הנכון. למרבה הצער, לאחר בגידה הנבגד או הנבגדת הם אלו שחווים את עיקר הקושי, וצריכים לעשות דרך ארוכה יותר כדי להיות מסוגלים לחיות שוב ביחד עם בני זוגם.