סכסוך עם חברות: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.06.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
תמר
חברים
06.06.2006 • 18:34

מאחר וזה פורום יחסים אז הייתי רוצה לשתף בבעיה שמטרידה אותי ביחסי חבריםעד לפני שנה הייתי מוקפת בחברים מתקופת הילדות, צבא וכו'. אני בת 27 והיום נותרתי בלי חברים. חברה הכי טובה שלי עוד מימי התיכון פגעה בי ובאמון שלי בה. היא לקחה ממני הכל. אני לא יודעת איך המצב הידרדר זה התחיל בזה שאני תמיד הייתי מוקפת בחברות, הבעיה שלי שהכרתי והפגשתי בין כל החברים והם התחברו ונטשו אותי וכיום הם לא מדברים איתי. נשמע ילדותי ולא מציאותי . חברת ילדות שלי שגרה באיזה מושב נידח וניתקה קשר עם שאר חברי ילדות שלנו עברה לגור איתי בת"א. לי היו חברים בת"א ובאותה תקופה יצאתי עם מישהו ובגלל שלא רציתי שתהיה לבד ,הצעתי לה והפגשתי אותה עם חברות שלי (שהכירה עוד מהעבר אבל לא ממש התחברה איתם ואליהם) מאותו רגע חיי הפכו להיות שחורים. אני והבחור שהייתי איתו נפרדנו וחברת ילדות התחילה להתנהג מוזר. פתאום שיש לה חברה חדשה (חברה שלי) היא לא הציעה לי לבלות איתם ולא היתה שם בשבילי. כלומר סדר עדיפויות שלה השתנה ואני נשארתי לבד. ומאז הסתסכסתי עם שאר החברות. יש לי עוד חברת ילדות אבל אי אפשר להגיד שהיא באמת חברה. לאחרונה היא נפגשת עם אותן חברות שאיני מדברת איתם בלי להגיד לי ,היא מזלזלת בי ולא ממש דופקת חשבון. מה לעשות??? איך להתנהג עם החברות שלי?

ד"ר אורן חסון
אם כועסים, לא חברים.
08.06.2006 • 00:23

תמר יקרה,
יש לי רושם שהתמונה מורכבת יותר. כלומר, הבנתי שהיא התחילה לבלות עם החברות שלך, ושלא הזמינה אותך לבלות איתן. אבל מכאן ועד לסכסוך עם שאר החברות הדרך לא לגמרי קצרה. משהו קרה שעשית כלפי החברות, ולהפך. יש לי הרושם שלקחת הימור בדרך, כדי לנסות להרוויח את החברות, וכנראה שלא עשית זאת בדרך הנכונה, לפחות כפי שאפשר לשפוט לפי התוצאות.ועכשיו את שואלת איך להתנהג עם החברות שלך, שאת לא מדברת איתן. אם את שואלת, אני מניח, שזה עדיין לא סופי שאת לא מדברת איתן, ושזו עדיין אופציה. ונדמה לי שאת מבקשת שאגיד לך לדבר איתן, כי אחרת לא היתה סיבה לכך שתשאלי. הרי אם את מסרבת לדבר איתן בכל תוקף, ממילא השאלה איך להתנהג איתן מיותרת לגמרי. ולכן, אם זה תלוי בך, אני מניח שתוכלי להשיג אותן מחדש, אם תפסיקי לכעוס עליהן. לא שזה קל, כי טבעי שאת כועסת על מה שאת רואה כבגידה בך. אבל כל עוד את מביעה את הכעס, יהיה להן קשה להתייחס אליך באופן חברי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
כרמית
אם כועסים, לא חברים.
08.06.2006 • 13:23

אז איך אני אמורה להתנהג עם חברות שמזלזלות בי ,לא מחזירות צילצול וכו'? לגבי החברה שאיתה אני לא מדברת- זה אבוד! היא עד היום לא רואה שהיא לא היתה בסדר אחרת היא היתה באה להתנצל. אבל מה אעשה עם שאר החברות שאיתם אני מרגישה שהקשר דועך. לא להתעצבן? איזה מן חברות יש לי? מה עשיתי לא בסדר <? אני כל הזמן היית שם כשנזקקו לי והיית ממש חברה טובה. האם אני צריכה לנתק כל קשר עם חברים שמתנהגים כלא חברים כשהם שם רק כשהם צריכים אותי ונוח להם? זאת היתה שאלתי

ד"ר אורן חסון
להמשיך חכמים יותר, וללמוד כל הזמן
08.06.2006 • 15:35

כרמית/תמר יקרה,
את לא חייבת לעזוב כל חבר/ה שמתנהג מדי פעם כלא חבר. חברות זה תחושה של שותפות וצורך הדדי שמתפתחים עם הזמן, ודרך אמון שנבנה על בסיס אינטרנסטי. האינטרס יכול להיות עניין משותף, תמיכה חברתית או בסיס חומרי. חברות טובה נמדדת לאורך זמן, וכמו בזוגיות, גם בבניית חברות צריך סבלנות, לתת לצד השני קרדיט עם נפילות קטנות, ולהיות בשבילו כשהוא זקוק לזה. ההבדל העיקרי הוא שבזוגיות יש גם סקס, ששומר על הקשר גם כאשר החברות היא לא משהו. בחברות, האלמנט הזה איננו, ולכן היא יותר שבירה. אבל בסופו של דבר, תהיינה לך חברות רק אם להן יהיה כדאי להיות חברה שלך. אינטרס שלהן, ושתהיי שם בשבילן כאשר הן צריכות אותן ונוח להן, זה חלק מהעניין. כי אם לא תעשי את זה, והן לא ירגישו שכדאי להן לשמור איתך קשר למען רגעים של חסד (כאמור: עניין משותף, תמיכה חברתית או סיוע ממשי כלשהו), אז הן לא תהיינה שם. חפשי מה את יכולה לתרום להן מבלי להתחנן לחברות. האיזונים האלה לא תמיד קלים, ולומדים אותם תוך כדי עשייה. ולפעמים טועים, זה חלק ממשחק החיים, וממשיכים משם הלאה, לפחות חכמים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083