התמודדות עם מסרים כפולים בזוגיות
שרה
המשך הכלה וצייד הפרפרים
⌄
ד"ר שלום,המסר הכפול שלו משגע אותי ועדיין אני בוחרת להשקיע מה שאי יכולה בבור ללא תחתית הזה למרות שאני רואה שאין לי פרטנר בעצם ( הייתי בעבר בזוגיות אמיתית לכן אני יודעת שאיתו זה לא זוגיות אמיתית)מצד אחד לאחר פגישה מהנה מאוד מבחינתי הוא התקשר למחרת מוקדם ואמר שטוב לו איתי והיה נפלא ואהב את הדברים שנאמרו ואת וכל מה שהיה ומצד שני כבר לא נפגשנו מספר ימים- והוא ממשיך לחפש להכיר באינטרנט. אם לא הייתי אוהבת אתו ברור לי שעליי להפרד ממנו אך הבעיה שאני למרות הכל עדיין רוצה אותו.אני רוצה להפגש איתו יותר- רוצה שנבלה סופ"ש יחד, נצא לבילוי משותף, למפגשים חברתיים ושיהיה זמין יותר, למה הוא מוכן לתת צאנס להכרות עם נשים זרות וחדשות באינטרנט ולי לא מוכן לתת צאנס אפילו זמני...הוא חמקמק כמו פרפר ואם אני אומרת לו שאני מתגעגעת אליו או אוהבת אותו אז זה מלחיץ ומרחיק אותו, ומצד שני הוא אומר לי בפגישה וכשאני נפגשים שהוא התגעגע ושהוא אוהב אותי- לו מותראיך אני גורמת לו לנסות ולתת צאנס? ושיהיה לו יותר מוטיבציה להשקיע בקשר איתי.מה לומר כדי שלא אבריח אותו לגמרי (הוא עלולל לומר"אני רוצה להכיר נשים אחרות, את לא אהבת חיי, מגיע לך מישהו שיאהב אותך ותחפשי מישהו אחר"- כמה אכזרי מצידו לומר את זה ) ומצד שני שידע שכך זה לא בסדר כי זה להיות עם ולהרגיש בלי.אל תאמר לי להתרחק או להפרד כי זה אני עדיין לא מסוגלת לעשות למרות שמגיע לי יחס אחר. תעזור לי להציב לו גבול אך מבלי להבריח אותו.
ד"ר אורן חסון
כלה, או עוד פרפר?
⌄
שרה יקרה,
אני חושש שאין לך ברירה אלא לשים את הקלפים על השולחן ולבדוק, אחרת הוא עלול לשחק איתך עם מסרים כפולים עוד זמן רב, רק כדי שתהיי זמינה לו למען האגו או למען הסקס או החברה, כל עוד אין לו מישהי אחרת. על זה המציאו את המושג "אש קטנה". אלא שמבחינתך זו אש בינונית, וכל עוד הוא לא מכניס לתבשיל מספיק מים, את עלולה להישרף.ואם הוא יילך, אז כנראה שכך מוטב לך. לפחות תדעי זאת באופן ברור יותר. ואם הוא יגיד לך " אני רוצה להכיר נשים אחרות, את לא אהבת חיי, מגיע לך מישהו שיאהב אותך ותחפשי מישהו אחר" אז כנראה שזה יהיה נכון, גם אם כואב. אלא שנדמה לי שאת לא רוצה שהוא יגיד לך את זה, כי את מעדיפה את האשליה שהוא איתך על הידיעה שכנראה זה לא יימשך לאורך זמן.