סכסוך עם אחות הבעל

תאריך פנייה: 13.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
התמודדות עם המשפחה
13.11.2013 • 13:47

אורן שלום,אנו בני 30 נשואים שנתיים ועם תינוקת בת 8 חודשים.לפני כחודש בעלי רב עם אחותו על כל מיני דברים שהיא אמרה עלינו (בעיקר עליי), ובשורה התחתונה הוא אמר לה שכל עוד היא לא תתנצל בפניי הוא לא יחזור לדבר איתה. מצד אחד אני שמחה שהוא עומד לצידי (היא אמרה עליי שקרים נוראיים לכל המשפחה, לא ברור מאיפה זה בא לה כי תמיד חשבתי שאנחנו ביחסים טובים בסך הכל, היא לא האדם האהוב עליי אבל לא הייתה לי שום בעיה איתה מעולם). ומצד שני נראה לי שהוא עלה על עץ שאין לי מושג איך ירד ממנו.כאשר תתקיים ארוחה משפחתית באיזשהו שלב בקרוב, איני יודעת כיצד להתנהג. בעיקר בגלל התינוקת - היא לא צריכה להיות באמצע ריב מכוער, ומצד שני קשה לי שאחותו תיקח את התינוקת ממני כשניכנס הביתה מבלי להסתכל עליי ואחרי כל מה שהיא אמרה... מה גם שבחודש האחרון היא לא טרחה להתעניין בשלומה של התינוקת, כלומר, היא בעצמה קושרת את הקשר שלה עם האחיינית שלה לריב עם אחיה ואיתי.בקיצור, אני לא יודעת אם עליי לפעול למען שלום המשפחה בשביל בעלי (למרות שאני זו שנפגעה בעיקר ודי קשה לי עם זה), או שעליי לעמוד בצד ולא להתערב ולתת לו להתנהל לבד. וגם איך להתנהל כאשר היא תרצה בכוונה לשחק עם התינוקת מבלי שהיא מתנצלת בפנינו.אשמח לשמוע את דעתך!

ד"ר אורן חסון
אחיה
14.11.2013 • 23:47

דניאלה יקרה,
סכסוכים מסוג זה אינם קלים. ראי לדוגמא מקרה הפוך שבו בן הזוג בחר להגן דווקא על אחותו, ותראי שגם זה סיפור מסובך מאד:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3802569אני חושב שהמקרה שלך עדיף, אם את שואלת אותי. תני לבעלך לנהל את העניין עם אחותו. זו המשפחה שלו, אם מישהו צריך להתערב זה יותר ההורים מאשר את. אני חושב גם שמכיוון שאת היית מרכז המריבה, את יכולה אולי לדבר איתו כדי לעזור לו להוריד את הטונים, אבל תני לו להחליט על הקצב שלו. הוא מכיר אותה טוב ממך, הוא גם מכיר את חולשותיה ואת חולשותיו הוא ביחס אליה טוב יותר. ובאשר לאפשרות שהיא תשחק עם הבת שלכם, אולי כדאי שאת תהיי יותר פסיבית, ואם היא תבקש ישירות ממך, תתני לה, ואם בעלך יתערב, תני לו לומר את המילה שלו. כלומר, שלא תחריפי את הכעס שלה עלייך, כי יהיה לה, כך אני מניח, יותר קל להתגבר על הכעס עליו מאשר עליך, גם אם זה ייקח זמן רב. אחרי הכל, הוא בכל זאת אחיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083