יחסים: איך להגיע לבן/בת הזוג?
אלון
חושש מהטרדה
⌄
שלום,
הייתי בקשר עם בת זוג בקשר אינטימי וריגשי במשך 5 חודשים שהסתיים בשלהעובדה שהיא חשבה שאני לא מממש את הקשר שמקורו באי הבנה.הקשר נגמר בריב, כאשר התבקשתי לא ליצור קשר פן תוגש נגדי תלונה על הטרדה.לא חדלתי לאהוב אותה והנני מעוניין לפייס אותה אך חושש ממה שהיא אמרה.מה עלי לעשות.
ד"ר אורן חסון
לשלוח פרח?
⌄
אלון יקר,
אני לא נכנס לשאלות חוקיות של מה נחשב ומה לא נחשב כהטרדה. אם זה מה שאתה שואל, תצטרך לחפש משפטן. אבל נדבר לרגע על יחסים. אתה אומר שטעית במשהו, ואתה אומר שהיא לא הבינה, והיא לא מאפשרת לך להסביר את עצמך. כי לך תסביר לחלל את מה שאתה רוצה שיגיע אליה.העניין הוא שקשה לדעת אם זה רק כעס שלה, מוצדק או לא מוצדק, או שהנקודה הזו היא בשבילה עילה להיפרד, כי היו לה סיבות קודמות, כי היא עייפה, מסיבותיה שלה או בשל הדינמיקה הזוגית שלכם, לעסוק בנושא שבו כבר עסקתם עשרות פעמים בעבר, או שהיא החליטה שבעצם הקשה הזה הוא לא מה שהיא מחפשת, מסיבותיה שלה. לא אתה ולבטח לא אני יכולים לדעת מה נכון בדיוק, כי אלה הם בעיקר דברים שהיא שומרת במחשבות שלה, הכמוסות יותר או הכמוסות פחות (אם היא מספרת לחברות, למשפחה, ואולי חלק מזה גם לך). והשאלה שלך היא איך לנסות להגיע אליה, למקרה שאם היתה יודעת את האמת, היא היתה משנה את דעתה.הדרך המטרידה הכי פחות, היא לשלוח מכתב. האם היא תקרא אותו או תמחוק אותו מיד? - לא יודע. אולי דרך שבה הסיכוי שתקרא את המכתב היא לשלוח פרח עם שליח (לא זר פרחים - כדי שלא להגזים בעניין הלחץ) עם הסברקצרבכתב ידך, של מה שקרה ושל מה שאתה מרגיש, ובו גם תכתוב במפורש שההחלטה היא שלה,ושאתה לא תיצור איתה קשר מיוזמתך, כדי לתת לה את החופש להחליט. אבל משם והלאה, תצטרך להניח לה. ואולי זה יהיה לטובתך, מי יודע? אחרי הכל, את רוצה בת זוג שתדע גם להקשיב כשצריך.