סימנים של חוסר אהבה בזוגיות
לי
עצה
⌄
שלום
ד"ר חסוןרציתי לבקש עצה: יש לי חבר כבר 8 חודשים.כל הבעיות התחילו כשהיינו חצי שנה ביחד. אחותי הציעה לי שנעשה ארוחה משפחתית וחבר שלי סלד מהרעיון. מבחינתו זה שלב אחד לפני החתונה. וזה מוקדם לו. אני לא ראיתי את זה ככה. זה לא בהכרח אומר שמחר מתחתנים. מאז היו לנו הרבה ריבים על זה וזה בכלל עושה לנו הרבה בעיות ומתח כי אני פשוט מרגישה שאני לא מסוגלת להתגבר על זה שהוא אמר 'לא'. ומאז אני כאילו מרגישה או מאמינה שהוא לא אוהב אותי עד הסוף. לא מצליחה להבין למה הוא לא רוצה. כאילו ירד לי כל הבטחון וניסיתי כבר להעביר את זה אבל אני לא מצליחה להשלים עם זה. וזה גורם למתחים והוא כבר נהיה חסר סבלנות כי הוא מרגיש ממני קור רוח. בעקרון הוא אמר כבר כמה פעמים שהוא כן רוצה להתחתן איתי ואוהב אותי מאוד אבל זה פשוט עוד מוקדם להתחיל צעדים בנושא. מה לעשות? האם גישתי נכונה שאם הוא אוהב אותי באמת אז אין מוקדם מידי או לא מוכן כי כשאוהבים אז לא אמורים להרגיש לא מוכנים? או שאולי אני טועה ואני לוחצת יותר מידי? מה לעשות אני לא מצליחה להתגבר על התסכול עכשיו אני חסרת בטחון.תודה :)
לי
עצה- הוספה
⌄
שכחתי להוסיף ששנינו בני 25 עדיין גרים אצל ההורים כל אחד. וגם כתבתי לך פעם שאחרי שהיינו מתייחדים הייתי מתחילה לבכות מיזה ולא הבנתי למה. אולי זה בגלל התסכול והחוסר בטחון. אני בכלל בן אדם בלי הרבה בטחון ופרנואידית קצת כי אני נוטה להפגע מכל דבר..
ד"ר אורן חסון
סימנים של חוסר אהבה
⌄
לי יקרה,
יש לשניכם כנראה נטייה לדרמות. ארוחה משפחתית יוצרת רשמיות של יחסים, כי יש הצגה רשמית בפני בני המשפחה, אבל הדרך משם לנישואים ארוכה. מצד שני, גם הגישה של 'אם הוא אוהב באמת, אז אין מוקדם מדי, ואין לא מוכנים', גם היא טוטלית מדי, ומאד לא גמישה, כי היא לא מאפשרת ראייה של אילוצים וצרכים אחרים. וכשאנחנו עושים בחירות (לעשות משהו כזה או אחר), אנחנו צריכים להתחשב גם באילוצים האחרים. ויכול להיות שהטוטליות שלך מגיעה מכך שאת חרידה שהוא ישאיר אותך לבדך, ומחפשת סימנים של חוסר אהבה גם במקומות שהם אינם.