סימנים להתמכרות רגשית בזוגיות
ורד
שקר ארוך
⌄
הכרתי באירופה (אני לומדת פה) באיזו מסיבה פרטית,מישהו, לא ממש הכרתי הוא פנה אלי במסנג'ר אחרי חצי שנה והזכיר לי מי הוא. דיברנו כידידים פעם בכמה חודשים, הוא תמיד פנה,היה תמיד עליז, נטול אגו (כלומר כמעט אף פעם לא יזמתי שיחות איתו והוא עדיין היה חברותי ונלהב), שנון ומלא סיפורים כללים (אף פעם לא אישיים מחיוו)..כך במשך שנה, גם כשהיה לי חבר וטרחתי ליידע אותו שאני לא מעוניינת. אף פעם לא יחסתי לו חשיבות..חשבתי שזה נחמד לשפר את האנגלית שלי (הוא אמריקאי שמתגורר בארה"ב רחוק אלפי ק"מ ממני), ולדבר עם מישהו אינטלגנט.לפני כחצי שנה, הייתי בארה"ב בטיול קצר, הוא ידע על זאת והעביר הילוך, נתן לי את מס' הנייד וביקש לדבר כשיהיה לי זמן. עשיתי זאת. הוא היה מתקשר אלי למלון בשעות לא שעות, מעיר אותי משינה ומתחיל שיחות שוב עם הצחוק הכובש, הקלילות, העדינות, ושום בושה שפעם אחרי פעם הוא מעיר אותי משינה..מאז יחסינו העלו הילוך, משהו בי השתנה... הוא קנה לי כרטיס לחו"ל (כי אני סטודנטית). שהייתי שם היה נחמד ולא יותר, גיליתי שהוא שולח הודעות לעוד בנות (נוסח ההודעות אליי), ושאין על מה לגבר פנים מול פנים כי הוא לא מוכן לשתף אותי בשום פרט מהותי על חייו.לאחר חזרתי למקום מושבי, הוא היה מלא מילים והבטחות שהוא שומר את עצמו בשבילי, הוא לא מדבר עם בנות אחרות, שהוא רוצה להתחתן איתי וכל מיני שלל הבטחות ומחמאות שלא ביקשתי...הוא ביקש לבוא למקום מושבי לראות אותי, אמרתי ל שלא, הוא הזמין כרטיס ובא.. הבחור מגיע באיחור של 3.5 מהנחיתה, מבלי שטרח להרים טל' וליידע אותי באיחור, התירוץ: לא מצא הבית.... למחרת קם מתחבר למחשב ומנסה ללא ייאוש להתקשר למס' טלפון מקומי שוב ושוב, שאלתי לפשר התנהגותו, הודיע שזה חבר שיש לו בעיר והוא רוצה לפגוש. לבסוף שלח לו הודעה מהמחשב שלי. את ההודעה יצא לי לראות במקרה: בה הציג את עצמו כ-X משדה התעופה....שאלתי...הוא ענה שבגלל עבודתו הוא מגן עליי ולא יכול לספר לי מי הבחור..ערב אחד, הודיע שהוא יוצא לבירה עם הבחור...כפי שניחשתם "הבחור" היתה בחורה שפגש בשדה התעופה(השותפה שלי עלתה על זה). נתתי לו הזדמנות להסביר לי מדוע הוא מתנהג כך..שיגלה את האמת לפחות לא ארגיש מטומטת מוחלטת--לא חשף כלום!.ביקשתי בכל לשון של בקשה(עם דמעות) שיקח מלון,לא עזר...בסוף העפתי את האורח מהבית...שמתי אותו במלון, עד לסוף שהייתו בעירי הוא המשיך להתקשר וביקש קפה אחרון על מנת לא לסיים את "קשר הידידות בינינו" בטעם רע... הגעתי ביום שהייתו האחרון לקפה, בעודי שותה אותו שאלתי שאלה סתמית לחלוטין, נעניתי התשובה שהוא לא מוכן לענות על כך כי אני מעוניינת לאפיין אותו והוא לא מעוניין לתת לי את זה (השאלה הייתה אם מישהו מחבריו קנה לו מתנה ליום הולדת חוץ ממני). הוא חזר לארה"ב והמשיך להתקשר כמה ימים ללא מענה .לאחת מהשיחות עניתי אמר שהוא מתנצל. (אין לו בעיה להתנצל הוא מתנצל המון). מאז שלח הודעות מעטות...ללא מענה מצידי. אני כותבת את כל זה על מנת לשאול...האם כל התנהגותו היא מקור חוש הציד הגברי (מכיוון ולא שכבתי איתו)..ועוד שאלה שנורא מעניינת אותי, מהו המניע למעשיו? מה הוא מרוויח בכך בטווח הקצר? (הארוך בטוח שכלום). מה מביא אדם לשקר כ"כ הרבה, וכשהוא נתפס לתלות את השקרים בסוג עבודותו או תירוצים כמוכו'ו "זה רק שקר"..?????האם התופעה הזו הינה הפרעה נפשית/או שמא בחירת האדם ??תודה מראש
ורד
שקר ארוך- מיועד לד"ר אורן חסון
⌄
ד"ר אורן חסון
סממנים של התמכרות
⌄
ורד יקרה,
אני לא יכול לדעת בודאות, כמובן. אבל הסימנים הם שעלית על פרפר הנע בין פרח לפרח, בוחן כל הזמן, מנסה, לא מתייאש ומשקיע בכל אחת. יש כאלה שזו דרך חיים עבורם, והריגוש הוא גם הצייד, אבל לא בהכרח כדי להגיע לסקס, אלא למחוות ולמחמאות שהוא מקבל בתהליך הזה, שחלקן אולי ישירות, ואחרות לא ישירות, כמו נכונות להיפגש, כמו נכונות לשוחח, כמו עניין בו.אבל שימי לב שאמנם ראית סימני אזעקה בולטים ומשמעותיים בכך שהוא יוצר קשרים נוספים במקביל, אבל יש גם סימני אזעקה חשובים לא פחות, ולכאורה בולטים פחות, כמו העובדה שהוא מתקשר אליך בשעות שאינן מתחשבות בך ובצרכים שלך. כלומר, כאשר הוא מרגיש צורך לרצות את האגו שלו, לשמוע קול ידידותי, ועם סיכוי לעוד, הוא מנסה להגשים את הצורך הזה באופן מיידי, מבלי להתחשב באחרים. זה נראה כמו התנהגות כפייתית של צורך במשובים הללו, כאשר הוא מוכן להשיג אותם גם תוך סיכון שיידחה (ולו רק כי הוא עושה זאת בזמן הלא נכון). זה סממן של התמכרות.
ורד
אבחון יותר מדויק??
⌄
ד"ר אורן חסון היקר,
התגובה שלך מדהימה, וזאת לאור מכתב שקיבלת ביממה האחרונה מאדם שהיה מאוד קרוב אליו ונפגע ממנו. למרות שניתקתי קשר עם הידיד המוזכר, המידע שהגיע אליי הסביר לי שמשהו כאן רחוק מלהיות נורמלי אבל אף פעם לא ניתקלתי באדם כזה כפי שלא נתקלתי בסביבתי בסוטה או עבריין (ישמור האל).האדם הנ"ל הייתה חברתו לפני 3 שנים,(למשך שנתייםהיו בקשר אינטסבי אך מרחוק -(התראו כל כמה חודשים, הכירה את כל משפחתו), מאז שהיא גילתה כי הוא בוגד בה עם האקסית שהייתה לפניה- (כלומר היו לו שתי חברות מבלי שאחת תדע על השניה)..ו.עם עוד בחורה בת 22 שהינה אמא לשני ילדים קטנים, ובנוסף עוד פלירטים ברשת....היא ניתקה כל קשר איתו, כולל החלפת טלפונים, שינוי מייל, ומכיוון והיא לא מתגוררת במדינה שלו -היה לה קל יותר. היא סיפרה שכאשר ראתה את המיילים שלו וחשפה את הדבר בפני ההורים שלו, הצורה שבה הוא הגן על עצמו ועל מעשיו גרמה לה להבין שמשהו חולני...עוד אומר שהוא נתפס בשעת מעשה הוא נשאל על ידה מדוע הוא שולח לאם בת ה-22 מכתבי אהבה מזוייפים בה הוא מבטיח להתחתן איתה...תשובתו: זהו לימוד אנתפולוגי!!! (הוא סקרן באופן בלתי נלאה לתגובת נשים למשחקים שלו ויכול לשחק במשך שנים)מאז כאמור הוא לא מפסיק לכתוב מכתבים כל כמה זמן במשך 3 שנים לאקסית המיתולוגית המדוברת ולא מניח לה למרות שהיא עומדת להתחתן....הוא אומר שהוא נהרג מבפנים על אי היכולת לשמוע את קולה שוב ולדבר איתה...הוא גם הזכיר אותה באוזניי ונשמע שהדבר מאוד מטריד אותו ואכן הוא אהב אותה, אך מאידך הוא ממשיך את כל הפלירטים שלו מסביב ואף מע' יחסים בנות כמה חודשים.האם יש לך איבחון יותר מדוייק לגבי אופיו? .... הדבר מעסיק אותי ואני מרגישה פגועה, מרומה, ועדיין קשה לי לעכל שישנם אנשים בלי תקנה בעולם הזה, והם הצליחו להכנס לחייתודה רבה על העזרה, ועוד שאלה---רציתי לדעת אם אתה מקבל גם לטיפולים פרטניים (אנשים כמוני)?
ד"ר אורן חסון
כאשר איש חריג...
⌄
ורד יקרה,
מה שאת אומרת הוא פחות או יותר נכון. איבחון מדוייק יותר יהיה אולי שרלטני, בהתחשב בכך שאיני מכיר אותו, או שקיבלתי ממך רק שני מכתבים בעניין הזה.אני מניח שאת מחפשת איבחון מדוייק בעיקר כי האיש הוא חריג, וזה מבלבל. כי לכאורה, אם זה כל כך חריג, אז אולי זה לא באמת. אבל כנראה שכן. ואת אמורה להמשיך עם חייך, ולעזוב את זה, גם אם קשה כאשר את נשארת בתחושה שלא הבנת הכל.ובאשר לשאלתך: כן. אני בהחלט עוסק גם בטיפולים פרטניים.את מוזמנת לטלפן: 077-7007477.