סימנים לאהבה: איך לדעת אם הוא אוהב אותך
תהל
התייעצות ...
⌄
אנחנו זוג בגיל ה40 המוקדמות.לשנינו זהו פרק ב' ,שהגיע מיד לאחר גירושינו.לשנינו בנות יחידות מנישואים קודמים (ביתי בת 5 ,ביתו בת 10)אין אנו מתכוונים להינשאלאחרונה ,הוא העתיק מגוריו אליי(כאשר כל חייו גר בעיר שעבר ממנה שמרוחקת מאוד ממני.ביתו ,הוריו ,אחיו ומקום עבודתו בעיר)ואני בהריון מתקדם ממנו .הריון ספונטאני ובלתי צפוי (אני חפצתי בזה .הוא פחות )בן זוגי אינו מתחבר למילה "אהבה" וקשה לו להגיד אותה מפורשות.הוא יכול לומר "אני מת עלייך" "אני חולה עלייך" אך לא "אוהב אותך"הוא טוען שלא קיבל אהבה מעולם .לא מהוריו בילדותו ולכן לא מבין את משמעותה של המילה בכלל.(למרות שהוא מאוד קשור להוריו -היום ולאביו בפרט)גם את גרושתו לא אהב מעולם (כך הוא טוען) וגם לביתו הוא אומר "אני אוהב אותך" כי היא ילדה וזקוקה לזה וטוען שזה מלאכותי.יש לו גם קושי לנשק .הוא מחבק אותי בלי סוף ואני מרגישה את הרגש שלו.וחוץ מזה ,שמלבד זאת הוא בחור מכיל ונורא טוב וכיף לנו יחד.והעובדה גם ששינה את כל עולמו כדי לעבור לגור עימי ועם ביתישאלתי היא :האם אני משלה עצמי שהוא אוהב אותי?האם אני נאיבית?כי -אני מעידה עלך עצמי כבחור שכלתנית ,דעתנית.רצוי לציין שאני אדם שמאוד צמא לאהבה ותשומת לב וזקוקה לזה במינון גבוה מאוד.האם הקשר יוכל לצלוח לאורך זמן?אנחנו כבר שנה וחצי יחד.תודה והמשך יום נפלא :-)
ד"ר אורן חסון
סימנים של אהבה
⌄
תהל יקרה,
נדמה לי שאם תעשי רשימה של "סימנים" אם הוא אוהב אותך או לא, תקבלי רשימה ארוכה בצד ה"כן", ושני דברים בצד ה"לא", או משהו בדומה לזה. ועוד: בצד זה שימי לכל אחד מהדברים את המשקל היחסי שלו. אני חושב שבסיכום הדברים די תדעי אם הוא רואה את עתידו איתך או לא. ואולי אפילו תדעי גם אם הוא אוהב אותך או לא.וקחי בחשבון שאת לא רק שכלתנית ודעתנית, אלא גם רגשית מאד, ואפילו חוששת מאד, ולכן זקוקה למינון גבוה מאד של הוכחת האהבה. כדי להיות בטוחה. והחששות האלה יכולים אולי להטות את החשיבה שלך אל חרדות, ואולי קצת יותר ממה שראוי להן.