בחירה בין טוב לטוב: עצות לפרידה
ספט
פרידה מתוכננת בגלל טיסה
⌄
ד"ר שלום. אני בן 23 עם חברה כשנתיים וחצי שאני מאוהב בה.השתחררתי לפני כחצי שנה ואני כמו כל אחד בגילי מעוניין לטוס לחו"ל. היעד ההתחלה הוא מחנה קיץ בארה"ב.המחשבה על פרידה מהחברה שלי בעוד חודשיים מעציבה אותי עד כדי דיכאון מידי פעם, יוצא לנו לדבר על זה לפעמים, היא, נראה כך, מעודדת אותי מאוד לטיסה ואני מצידי מדחיק את זה בראש, אף על פי שזה ע"פ הגיון צריך להיות ההפך (אני הוא זה שטס- הולך להנות, היא נשארת בארץ).אני לא יודע מה יהיה, אך אני מאוד מפחד גם מאותו הרגע עד כדי כך שעולות לי מחשבות לוותר על הטיסה (למרות שאני יודע שאסור לי לוותר על זה).מה לדעתך עליי לעשות? איך ניתן להיערך את הפרידה ובכלל, לעשות אותה יותר "רכה"?
ד"ר אורן חסון
החלטה שעשית בין טוב אחד לטוב אחר
⌄
ספט יקר,
כל אדם עושה את הבחירות שלו, וגם אתה עושה את הבחירות שלך. במקרה שלך, אלו בחירות שבין טוב אחד לטוב אחר. נכון שכאשר אתה בוחר בטוב אחד אתה עלול להפסיד את הטוב האחר, אבל אנשים רבים צריכים לבחור בין רע אחד לרע אחר, כך שאתה במצב טוב יחסית. מה עוד שהחלטת ("אסור לי לוותר על זה", ו"איך לעשות את הפרידה יותר רכה?"). אני לא בטוח שכדאי "להכין" את הפרידה. מכיוון שהכנה פרושה שינוי של מה שיש ביניכם עכשיו. אפשר פשוט להיפרד. אתם "תכינו" את הפרידה כבר באופן טבעי בשיחות שלכם, ואולי הכי נכון הוא פשוט לומר זה לזו את מה שאתם מרגישים. לא לכל מצוקה רגשית צריך למצוא פיתרון מעשי. לפעמים חשוב להוציא אותה ולדבר עליה, ואולי זה מה שנכון לכם יותר לעשות.