סימני אזהרה בקשר: תלות בבן זוג?

תאריך פנייה: 29.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אוהבת וחוששת
האם אני אמורה להרפות?
29.07.2013 • 11:29

שלום רב,
אני בת 21 ובן זוגי בן 29, אנחנו בזוגיות מזה כמעט שנה ואנחנו מאוד אוהבים ומסתדרים טוב.יש לציין שבן זוגי סיים את הלימודים די מזמן והוא כבר עובד בעבודה שיכול להרשות לעצמו לעבור לגור לבד ולמרות זאת הוא עדיין גר עם ההורים.כשדיברתי איתו על הדברים, וכשדיברנו גם על דברים יותר רציניים להמשך הוא נכנס ממש לחרדות ולא ידע כיצד להתמודד עם זה.יש לציין שהוא בטיפול פרטני לנושאים האלה והוא עובד על זה.הבעיה שקשה לי לחיות עם חוסר ודאות ואני עדיין מוצאת את עצמי חושבת על הדברים וחוששת לעתיד שאני לא יודעת מה יהיה ומתי נתקדם .אני מוצאת את עצמי בוחנת את הדברים , האם דברים מסתדרים או לא.ואני שואלת אותו על זה הרבה ולפעמים יכול להיות שאני צריכה להרפות ואני לא יודעת לעשות את זה.אני חוששת למשל שתעבור שנה והוא עדיין לא יהיה מוכן לצאת מבית הוריו, עד מתי הוא רוצה להישאר שם? ואני יודעת שזה לא בכוונה ושקשה לו.אבל גם לי קשה עם זה, ואני חוששת לעתיד כי אני מרגישה שיש לו פחד ממחויבות בעיקר בנושאים כספיים אך לא רק.טוב לי איתו ואני רוצה בהמשך שנתקדם, ואם כל דבר ייקח המון זמן זה יתסכל אותי.וזה בעניין המגורים, ושאר הדברים כמו חתונה וילדים בכלל נראה לי שזה רחוק במחשבותיו.אני יודעת שאני צעירה, ושאני אולי צריכה להרפות, אבל הדברים האלו חשובים לי , יכול להיות שאני טועה בגישה שלי? ובמחשבות שלי?הוא אמר לי שהוא מטפל בזה ושגם הוא רוצה שיהיה טוב ושאני אסמוך עליו.ואני סומכת עליו, ועדיין קשה לי.האם אני צריכה להרפות? מה לעשות?אשמח לייעוץ כדי שיהיה גם לי וגם לו יותר טוב ונוכל להיות רגועים יותר.תודה מראש,

ד"ר אורן חסון
סימני אזהרה
31.07.2013 • 20:19

אוהבת/חוששת יקרה,
את חשה סימני אזהרה בקשר שלו עם הוריו, ואולי בתלות שלו, ואולי בעצם בחוסר העצמאות שלו. ואני באמת תוהה למה זה חשוב עכשיו ומייד? האם כי נמאס לך להיות אצל הורייך ואת רוצה לצאת משם? במילים אחרות, האם את רוצה לצאת מהתלות שלך בהורייך ולכן הלחץ המיידי (שבעצם, את אולי תחליפי בתלות בו, במקום בתלות בהם)?אמרת נכון שאת צעירה עדיין. אלא שאת חושבת בעיקר על הזוגיות שלך איתו, ואני לא יודע עד כמה את תולה תקוות בעצמאות המקצועית והכלכלית שלך. שם, את אכן עדיין בתחילת הדרך. האם את רוצה לוותר עליהם ולסמוך על בן זוגך בעיקר? ככל שתצליחי לפנות יותר מקום למחשבה על קריירה ולימודים, כך תהיה לך יותר סבלנות עם הזוגיות שלך. ככל שתתלי בה יותר את ההצלחה שלך בחיים, כך יהיה לך יותר קשה. אז חשבי גם עם זה.ונסי לדבר איתו על הניתוק מהוריו, עם פחות לחץ, אלא כבקשה שיש בצידה הרבה מאד ספייס, ואז אולי זה יגיע באופן טבעי יותר, ועם פחות כעסים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083