התמודדות עם לחץ לאחר לידה
טל
מציאות מאכזבת
⌄
אורן שלום,אני נשואה שלוש שנים+1 ולא באושר. מבלה שעות נוספות עם התינוקת -בת שנה וחמישה (אני היחידה כרגע ועד ספטמבר הקרוב) בעלי חוזר מאוחר מעבודתו, התחלנו טיפול- אבל אני לא רואה לאן הוא מוביל...המסקנה של המטפלת הנאורה שלנו היא שהוא מדבר טורקית ואני סינית...כאילו שאת זה לא ידענו עד קודם לכן...הסבה לפשרה היא שאני לא עובדת כרגע ולכן אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו נכון לשלב הזה טיפול פרטי. אני לא נהנית מהסקס איתו, אם יש לי רגע של שקט אני חוזרת למחשבות על הריגושים של פעם. אני לא מרגישה שהוא מספק לי מספיק חום, אהבה, הקשבה, תמיכה, ריגושים...לפעמים אני שואלת את עצמי ם לא עשיתי טעות אבל יש בוא כמה דברים שאני בכל זאת אוהבת- הוא לא עשה עניין מכל סיפור, לא רכלן, מתעסק בעיקר...רק שהעיקר הוא לא נראה לי אני (: הוא דווקא כן איש משפחה אבל משהו באמון מציק לי...הרבה מבטים לעבר נשים כשבתחילת הזוגיות אמר שאיתי הוא לא מסתכל, כניסה בפייסבוק לפרופיל של אקסית, צפייה מרובה מאוד בפורנו, לא מרבה לדבר על רגשות ואני אף פעם לא באמת יודעת מה קורה שם בפנים- הוא כן זורק לפעמים דברים בסגנון "כשנזדקן ביחד"...אבל אני מרגישה שהוא מאוד שטחי בכל מה שקשור ליופי. השבוע הוא יצא עם חבר והוא סיפר שהוא יצא איתו ועם עוד חבר וכשנכנסתי לפייסבוק שלו ראיתי שהוא יצא גם עם עוד מישהי מהחבורה שלהם שנראית סקסית- אני יודעת גם שהוא נכנס לפייסבוק באופן פתאומי ביום שאחרי כי הוא סיפר לי משהו על חבר שהוא לא ראה הרבה זמן. לדעתי הוא נכנס כדי לראות אותה בפייסבוק- איכשהו זה מאוד מתחבר לי כי יש בה משהו סקסי ומפתה...אני לא רוצה לחיות בתחושה הזו שהוא כביכול מנסה להסתיר שהוא מסתכל ומצד שני אני רואה הכל ...אבל אני גם לא מצליחה להימנע מזה. הוא תמיד אומר שאני רק מרגישה ומרגישה ומדמיינת אבל יש דברים שלא ניתן לפספס לצערי וגם אם אני לא רוצה לראות אני רואה..אני תקועה במקום. לא מרגישה שהוא עומד לבגוד בי בשלב הזה, אבל גם לא מרגישה אהבה ותשוקה גדולות ומשמעותיות...ויש תינוקת...אז מה עושים?
ד"ר אורן חסון
סבלנות ואבדן ביטחון
⌄
טל יקרה,
לא פשוט להכנס לשיגרת אמא-תינוקת-אבא_עובד_שעות_ארוכות. זה גם הרבה לחץ והרבה אחריות, וציפיות משני הצדדים לסיוע לשחרר קצת מהלחץ ולהוריד משהו מהאחריות. הריחוק ביניכם, אולי חוסר הביטחון הגופני שלך והצורך שלך בחיזוקים שבודאי גבר לאחר הלידה, שלא לדבר על הצורך בהערכה מצד מבוגרים ובעיקר מצד בן הזוג, לעיתים קרובות גורמים לדינמיקה שמרחיקה. בגלל הלחץ. המעמסה עלייך, אולי גם הלחץ עליו, והלחץ הרגשי שאת מפעילה עליו. זוגות רבים "שוקעים" בתקופה הזו, וזוגות רבים גם צולחים אותה בשלום, גם אם זה לא נראה כך כאשר זה קורה.אלא שרק התחלתם בטיפול, וטוב שעשיתם זאת לפני שדברים יחמירו יותר, ואת כבר צינית לגבי המטפלת שלכם. אם היא אשת מקצוע, תני לה הזדמנות וזמן, והתאזרי בסבלנות, כי זה הדבר הראשון שנדרש מכם כדי להצליח. ואולי גם זה הדבר הראשון שאיבדת כשקשה וכשאיבדת ביטחון.