סיכונים בזוגיות: מתי כדאי לקחת?

תאריך פנייה: 04.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ארינה
זקוקה להכוונה
04.01.2014 • 15:12

אני בת 21 יש מישהו שהכרתי בצבא וראיתי אותו פעם או פעמיים במסגרת הצבא ושם היה חיבור טבעי. 
מאז אנחנו מדברים רק באמצעות הפייסבוק ומעדכנים אחד את השני באופן שוטף.. עברה שנה קבענו להיפגש מספר פעמים אל בסופו של דבר לא התראינו מכיוון שלא יצא.. בנוסף, אין לנו את מספרי הטלפון אחד של השנייה.
לא מזמן צחקנו על זה ואז שאלתי אותו אם הוא רומז לכך שהוא רוצה את המספר שלי? והוא אמר ״לא אני לא רוצה״
זה העליב אותי אבל בחרתי להתעלם להבליג ולא להתייחס, רק שעכשיו זה ממש אוכל אותי ואני ממש רוצה לדעת למה הוא כל כך לא רוצה את המספר שלי.. 
אשמח אם תגיד לי מה אני יכולה לעשות כדי לדעת למה הוא אמר את זה.. האם פשוט לשאול אותו? ואם כן, כיצד לנסח זאת בלי להצטייר נואשת בעיניו״

ד"ר אורן חסון
לקיחת סיכונים במינון הנכון?
06.01.2014 • 10:53

ארינה יקרה,
את שואלת שאלה לא פשוטה, כי את לא יכולה לדעת מה באמת הוא רוצה. למרות עדכוני הפייסבוק, את אם לא באמת מכירה אותו. אולי יש לו חברה, שהוא לא מספר לך. גם זה אפשרי. אולי לכן הוא לא נותן לך מספר טלפון. אולי יש לו בעיות משלו שהוא לא רוצה לשתף אותך בהן ולא פנוי לזוגיות בגללן, או שבגללן אין לו ביטחון בכך שהוא יכול לקיים זוגיות או שיירצו לקיים זוגיות איתו. מה שבטוח הוא שהוא לא נותן לך להתקרב אליו אל הפינות האישיות שלו.לכן גם השאלה איך לנסות וליצור משהו אישי, ולחדור בעד המעטפת הזו שבה הוא שומר את עצמו, ומבלי להיראות "נואשת", היא לא פשוטה. אבל אם את יודעת על משהו שהוא אוהב ואת רוצה "לשתף" אותו בו, את יכולה להזמין אותו, או אם את יודעת על משהו שהוא טוב בו, אולי את יכולה לבקש את עזרתו. אלו הן דרכים עקיפות, שהשאלה היא עד כמה את יכולה לעשות זאת מבלי שיהיה ברור שאת עושה את זה כדי להתקרב אליו. וגם אם זה יעבוד, קחי בחשבון שיתכן שיש דברים שהוא לא מספר לך, שבגללם הוא לא מעוניין, או לפחות לא מעוניין בגללם להגיע לפגישה אישית. משהו לא מתאים לו כנראה, והשאלה היא מה, וללא שיחה גלויה, וללא שייפתח ויסביר, לא תדעי. ולא בטוח שיירצה להסביר. אלו הסיכונים. המצב בזוגיות הוא שכאשר את רוצה משהו יותר ממה שהצד השני רוצה את עלולה להיפגע, ואם את חזקה מספיק כדי להתמודד עם זה, יותר קל לקחת סיכונים, ולפעמים להרוויח. חוזק פנימי שכזה שמאפשר "לקיחת סיכונים", כלומר ויתורים, נתינה, התמסרות, בדרך כלל גם מחזק זוגיות כאשר היא קיימת, כי שהוא דבר חיובי, כשאת יכולה. התחלות, עם יותר חוסר ודאות וחוסר ביטחון, קצת קשות יותר באמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083