הידלקות על רופא: איך להתגבר

תאריך פנייה: 06.01.2014 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
מאוהבת
התאהבות ברופא
06.01.2014 • 15:04

שלום
ד"ראני מתביישת קצת בבעייה שלי ואין לי עם מי לדבר אז אשמח אם תייעץ לי מה לעשות.אני בחורה צעירה בת 23 רווקה ואני מרגישה שהתאהבתי ברופא נשים שלי.הייתי אצלו לבדיקה פעם אחת והוא עזר לי, הבין, היה מקסים, נתן לי טיפול, הבעיה היא שמאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו.אני מרגישה שאני מחפשת סיבות ללכת אליו למרות שאין לי יותר מדי בשביל מה כרגע.אני מרגישה שקשה לי לשמור בבטן ושיש לי בעייה ואין לי עם מי לדבר על זה כי אני מתביישת.אני לא מפסיקה לחשוב עליו, כל הזמן מחפשת איפה הוא, ומחפשת לראות אותו כל הזמן.בבדיקה הוא היה נוח, נחמד, מושך, ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו..אני באמת לא מפסיקה לחשוב ולחלום עליו.מה לעשות? אין לי עם מי לדבר כל כך...

מק
התאהבות ברופא
06.01.2014 • 15:46

גם אני ככה, מאוהב במישהי ולא יכול להפסיק לחשוב ולחלום עליה, למרות שלא רואה אותה כבר תקופה ארוכה מאוד.מצטרף לשאלתך לד"ר חסון - מה עושים במצב כזה?

דבורה
אני היתי מאוהבת ברופא שיניים שלי
06.01.2014 • 15:55

היי. אני הייתי מאוהבת ברופא שיניים שלי תקופה, לא הפסקתי לחשוב עליו ואפילו עשיתי את הצעד ביקשתי מחברה שתברר לי אם הוא פנוי, בSMS.הוא אמר שהוא נשוי..התאכזבתי ובכיתי כמה ימים בודדים. אז השלמתי עם זה שלא יכול להיות מצב איתו. המשכתי להגיע לטיפולים אבל באופן נורמלי ורגיל לחלוטין. החמיא לו מאוד אגב שאחת הפצינטיות שלו מעוניינת, אמר תודה וכו'. אבל הוא לא ידע מעולם מי אני, אולי חשד? אני לא יודעת. מה שכן זה עבר לי וגם הוא עזב לאחר כמה זמן.אגב- דר חסון היקר, אני רשמתי לך משהו ממש למטה לגבי התפתחויות שקרו, אשמח אם תציץ.. זה דיי למטה. תודה רבה והמשך יום טוב לכולם.

ד"ר אורן חסון
להתגבר על אכזבה
08.01.2014 • 18:58

מאוהבת יקרה,
לפעמים אנחנו נדלקים על מישהו שמוצא חן בעינינו, והוא לא רק "איכותי", אלא גם מתייחס אלינו יפה. היחס הזה יכול ליצור את האשליה שגם אנחנו מוצאים חן בעיניו, בין אם כי אנחנו לא רגילים לזה, ובין אם כי אנחנו היינו רוצים שזה יילך עם אותו אדם. בגניקולוג, יש עוד אלמנט משמעותי, והוא החשיפה האינטימית כלפיו. לפעמים יש נטייה לעשות רציונליזציה של הנכונות של החשיפה כלפיו, ולבלבל בינה לבין התאהבות, כי הרי הנכונות להתערטל ולהיחשף, ואולי פשוט "להתמסר", היא בדרך כלל כלפי מי שמרגישים משהו כלפיו, ולכן נוצרת התחושה שזה מה שקרה. התחושה אמיתית, אין ספק בזה, אבל המקור שלה אינו של הכרות מעמיקה, של ידיעה שהדבר אכן אפשרי, של ידיעה שהוא אכן מתאים, על כל מרכיבי האישיות שלו, ועל היכולת שלו, שלא לדבר על הרצון שלו, ליצור מערכת יחסים טובה בכלל, ובעיקר איתך. יש הרבה סימנים מטעים ביחסים עם רופא, ואת לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה, ובכלל זה מדובר גם בנשים נשואות. ואם הרופא, באישיותו, קצת פלרטטן, הנטייה הזו גוברת עוד יותר, ואת יכולה להבין למה. האם זו אהבה? - לא ממש. זו הכמיהה לאהבה (ולכן קראתי לה "הידלקות"). קל יותר להתגבר עליה מאשר על ניתוק לא רצוי ממישהו קרוב שאוהבים לאורך זמן. אני חושב שהקושי הוא הצורך להתגבר על האכזבה, על כך שלא מצליחים להשיג משהו שבאמת רוצים, ושחושבים שיוכל לספק לנו מטרת חיים חשובה, שהוא לא זהה לקושי להתגבר על האבדן שבאהבה שנגדעה באיבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
השבתי לך בהמשך לשרשור הקודם
08.01.2014 • 18:59
בברכה,
מאוהבת
להתגבר על אכזבה
13.01.2014 • 11:36

העניין הוא- אני מרגישה שזה מעיק עליי ואין לי עם מי לדבר על זה...ואני גם חוששת שזה לא יבהיל או ילחיץ אותו ....

ד"ר אורן חסון
איש פרטי
14.01.2014 • 20:06

מאוהבת יקרה,
מכיוון שאת פנויה, לכאורה זה אפשרי ומותר. כמעט, כלומר, כי יחסים בין רופא לפציינטית שלו הם בעייתיים, בשל יחסי תלות הקיימים ביניכם. אבל את לא חייבת להיות פציינטית שלו לעד. אני חושב שאם תבדקי איתו את הדבר באופן ישיר, והוא יסרב, יהיה לך קשה מאד להמשיך להגיע אליו כפציינטית. אם לא תבדקי את זה באופן פעיל וישיר, הוא עצמו מנוע מלנסות, כי זה לא אתי. ואם תנסי, וזה ייראה ויתאים לשניכם, אולי תוכלי להמשיך להיות פציינטית שלו. ואולי תרצי רופאה דווקא שתמלא את מקומו בתחום הזה, כי אולי לא תרצי שבן זוגך יהיה גם זה שבודק אותך אינטימית מבחינה רפואית. ואם תנסו וזה לא יצליח, הרי שוב, סביר להניח שתחפשי רופא אחר.כך שהמשמעות של כל זה היא שברגע שאת רוצה להמר ולנסות קשר ממשי, כנראה תצטרכי לוותר עליו כרופא שלך. אם חשוב לך לבדוק את הקשר איתו כבן זוג, תצטרכי לדעת מראש שאת מוותרת מראש על כל קשר איתו כרופא, ולהמר על כך. ואני לא בטוח שתרצי אותו כרופא מבלי לנסות קשר רומנטי, אלא אם תרצי אותו כפנטזיה בלבד, לאורך זמן. וגם זה בסדר, אבל זה משהו אחר.ועדיין לא אמרת דבר עליו כאיש פרטי: האם הוא נשוי? האם תרצי קשר איתו אם הוא נשוי, כמאהבת (אם הוא יסכים, כמובן)? האם הוא הטרוסקסואל? האם את יודעת משהו עליו כאיש פרטי? - וקראי שוב את תגובתי הקודמת, באשר לסימנים המטעים.

בברכה,