סיכויים לזוגיות: גורמים מקריים והתפלגות

תאריך פנייה: 08.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נורית
אהבה
08.11.2005 • 14:25

אני יודעת שאין לזה תשובה אבל האמת שיהיה נחמד לשמוע את דעתך.אני עוד מעט בת 35. מרבית חיי הבוגרים הייתי במערכות יחסים. רובן היו טובות. האחרונה בת שנה וחצי היתה הרסנית ומניפולטיבית (מצד הבחור) ונגמרה לפני יותר משנה. מאז לא הצלחתי ליצור שום מערכת יחסים. אני מתחילה לשקול ברצינות את האפשרות שאני לא אמצא את חבר הנפש שלי ושוקלת להיות אם חד הורית.אולי יהיה רלוונטי לציין שאני די מוקפת במחזרים. אומרים שאני נראית טוב. אני משכילה ומבוססת ובד"כ יש לי שמחת חיים.למרות הכל ולמרות שכולם אומרים את בטוח תמצאי אני לפעמים עוצרת ושואלת את עצמי מה אם לא? מאוד לא בא לי להיות לבד כי אני מרגישה מאוד זוגית ובעיקר כי אני מאוד אוהבת לאהוב אבל אני לפעמים חוששת שאני אאחר את הרכבת (של הפוריות..)לאחרונה חזרתי מהמזרח שם היה לי רומן קצר עם בחור לא ישראלי שעורר בי מחשבות אולי אני צריכה לצאת מהארץ כדי למצוא את אהבתי.ברור לי שאין לכך תשובה אחת אבל מה דעתך על הנושא?

ד"ר אורן חסון
למצות את הגברים המקומיים
09.11.2005 • 02:06

נורית יקרה,
דעתי בנושא היא שלכל אדם עם פוטנציאל זוגי מסויים, יש סיכוי כלשהו, נגידX, להגיע לזוגיות. אלא ששורה של תהליכים שרובם אקראיים לגמרי, יכולים להגביר את הסיכוי או להחליש אותו. ישבת בבית קפה לבד וקראת עיתון, ובדיוק לידך התיישב גבר שהגיע לפגישת עבודה בעיר מגורייך, וכתבה שקראת באותו רגע משכה את עיניו, ונוצר קשר. פתחת כרטיס באתר הכרויות, בדקת את הדואר, ובדיוק כאשר התכוונת לסגור, פנה אליך מישהו, והאופן שבו הוא פנה אליך, והתנהלות השיחה, משכו את תשומת לבך הרבה יותר מהכרטיס שלו. ואולי להפך – אותו גבר שפגשת במקרה או שלא במקרה, והתאהבת בו, נתגלה כגבר שלא יודע להחליט אם הוא רוצה להתחתן איתך או לא, ושבכלל לא בטוח שהוא רוצה ילדים. עד שהחלטת לעזוב אותו, עברו שנים, וגם אחרי שנפרדתם, קשה לך לשכוח את הדברים הטובים שהיו ביניכם, וזה מקשה עליך ליצור קשר חדש. ויש עוד ועוד סיבות אקראיות לכך שגורמות לכך שגם כאשרX(הסיכוי ליצור קשר זוגי) גבוה, האדם מצליח ליצור קשר בקלות, או לא. כלומר, סביב הסיכויXיש מין התפלגות פעמון כזו של סיכויי הצלחה, כתוצאה של תהליכים מקריים, ואת יכולה למצוא את עצמך בקצה אחד או בקצה אחר, או בגלל בחירות נכונות או לא נכונות, או בכלל לא באשמתך, אלא במקרה.אני מבין את התחושה שלך, שהיא שכאן כבר מיצית את רוב הגברים המקומיים שבאים בחשבון בשבילך, ולכן אין לך כאן מה לחפש. אין ספק שבחו"ל יש יותר גברים. עניין מספרי... אבל אני חושב שלישראלי שגדל כאן קל יותר ליצור קשרים משמעותיים כאן, קצת בגלל שההבטים התרבותיים והלשון כאן מוכרים לנו היטב. אבל אולי אני טועה, וכל מה שאת צריכה זה להגיע לעיר רווקים בחו"ל כלשהו, ולהצליח. הקושי הוא למצוא את אותה עיר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083