איך להשיג אושר? טיפים וסיעור מוחות
טלש
גירושין א לא זו השאלה?ו
⌄
בוקר טוב ד"ר אורן חסון,אני נמצאת במבוי סתום, לפחות כך אני מרגישה. אנסה לפשט סיפור מורכב: אני נשואנ כחמש שנים לבעל הצעיר ממני ב5 שנים (אני בת 35), יש לנו ילד בן כשלוש וכעת אני בהריון מתקדם.הקשר שלנו ידע תמיד עליות ומורדות, בעיקר על רקע של בעיות תקשורת ומטען מהעבר שכל אחד מביא עימו. עוד לפני שנישאנו היינו בטיפול זוגי והוא היה במקביל בטיפול יחדני. היום בדחעבד נודע לי שלפני כשמונה שנים הוא אובחן כאישיות גבולית ועוד כל מיני. משהו שהסביר לי את חוסר היציבות שלו בעבודה, ביחסים בינאישיים, באמירות שלו, במצבי רוח שלו. אני חיייבת לציין כי בתקופה שהוא היה בטיפול ראיתי שיפור רב. לפני כחמש שנים אני יצאתי ללימודים והנטל הכלכלי עבר אליו, אז התחלנו לחוש קצת בעיות, אבל הכל התחזק עם לידת הבן, מאז חיינו השתנו, אני התראתי על כך מספר פעמים בפניו והוא די ביטל את טענותיי, לפני כשנה חשתי שהוא מחזק קשר עם חברה שלו לשעבר ולפני כארבעה חודשים "תפסתי" אותו משקר לי בקשר לפגשיה עימה. הוא לא מוכן להודות או להכחיש רומן עימה. ניסתי להבין מה הוא רוצה מהקשר שלנו, טען שזה לא זה ורק אחרי שאני ציינתי את המילה גירושין הוא בגמגום הסכים. אבל מאז הוא שינה דעתו מספר רב של פעמים, גם לאחר שנודע שאני בהריון. תחילה לקח זאת קשה, אח"כ התעניין ועכשיו הוא שוב מנוכר. אני מאוד מבולבלת מהיחס שלו, מכך שהוא כל פעם משנה דעתו (היה פעם שביקתי שנשב ונסגור עניינים ופתאום הוא אמר שהוא רוצה בנישואין, אבל הוא לא רוצה לשפר ולתקן אותם...). כיום הוא שוב מנוכר מאוד, אנו כמו שני זרים בבית, יש לילות שהוא לא ישן בבית בטענת עבודה, הילד לדעתי כבר סובל מחרדת נטישה ממנו שכן הוא לא יודע מתי אבא יהיה בבית ומתי לא. ואני מצד אחד עדיין אופטימית ומוכנה לוותר על האגו שנפגע ולנסות כן בכל זאת לתקן ומצד שני אני לא רוצה לסבול יותר ואולי גירושין זה הפתרון, אבל אני עדיין לא מסוגלת לחשוב על ללכת ולפתוח תיק גירושין. אני מרגישה שאם לא הייתי צריכה לפתוח בהליכים, אלא פשוט לארוז תיק וללכת, הייתי כבר עושה זאת.ד"ר אורן, אני רוצה את האושר שלי חזרה, את השלווה שלי, מה לעשות?תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
סיעור מוחות: איך להגיע לאושר?
⌄
טלש יקרה,
הגדרת את השאלה שלך מאד יפה. אמרת שאת רוצה את האושר שלך בחזרה. אולי תגדירי לעצמך במה את רואה את האושר שלך, ומה את צריכה כדי להיות מאושרת. עשי רשימה ריאלית, של המינימום שיספק אותך, השווי את זה למה שיש, וחפשי את הדרכים היעילות ביותר להשיג את זה. עשי עם עצמך סיעור מוחות, ןאם זה יקל עלייך, אולי בעזרת חברה, כשאת לא פוסלת אף אפשרות על הסף. לא נורא אם יהיו שם כמה דברים פרועים, כל עוד אפשר לממש אותם. אחר-כך, הסתכלי על הרשימה, והחליטי מהי הדרך הקצרה ביותר להשיג לעצמך אושר, ואולי גם מהי הדרך הבטוחה ביותר להשיג לעצמך אושר, גם אם היא לא כל כך קצרה. ואולי תמצאי דרך המחשבות הללו גם מה את באמת רוצה לעשות.