סיוע לנשים במצוקה - פורום
ליאת
קשר לא יציב
⌄
שלום רב
כתבתי לך לפני מספר שבועות , בקצרה "זוגיות בעייתית" (אני איתו 10 שנים פלוס ילדה בת שנתיים ללא נשואים והמצב בבית רע מאוד), ונתת לי כמה מספרי טלפון כדי שאני העזר במומחים. האמת היא שלא התקשרתי (זה היה רווחה ועוד כמה מוסדות) חיכיתי לראות אם המצב ישתפר בבית . כי קשה לי לגשת למוסדות האלה ולהתחיל לספר על עצמי לפתוח תיק וכו'.בזמן הזה בן זוגי החליף עבודה ופתאום נהיה כמעט בן אדם אחר יותר רגוע יותר אוהב לא צועק לא רב מצב נחמד בבית. (אציין שיש לנו בית קטן שלנו בלי משכנתא )והוא אפילו שוקל לעבור לבית גדול מכספו שלו שגם לא נצטרך לקחת הלוואות וזה מאוד מפתה וכיף. אבללללל כאן הבעיה .דפקה שהכל בסדר אני מרגישה אליו כמעט כלום . הוא רוצה ללטף אותי לחבק אני לא מרגישה כלום גם ההיפך, אני בכלל לא אוהבת . אבל אני נשארת כאילו מאינטרס אישי ,בגדול זה הבית ( שהיום אני יודעת שקשה לרכוש דירה) וגם בגלל הילדה שלא תסבול מכל הסיטואציה של פרידה.מה אני עושה האם היום יש בכלל אהבה התרגשות . האם עדיף לחיות ככה . אני שומעת גם המון סיפורים מאנשים גרושים או רווקים וזה גם מפחיד אותי בקיצור מתוסבכת וקשת החלטה היני בת 32. תודה רבה
ד"ר אורן חסון
טיפול נפשי באינטרנט
⌄
ליאת יקרה,
אני לא זוכר את כל הפרטים של מכתבך הקודם, אבל אם הפניתי אותך לרשויות רווחה ומוסדות, זה כנראה כי הרגשתי שאת במצוקה וזקוקה לסיוע מיידי. נדמה לי, אבל אני לא בטוח שאני זוכר נכון, שאולי גם היתה אלימות מעורבת, וכנראה גם מצוקה כלכלית.נשים במצוקה כלכלית, מאז ומתמיד, נשארו בתוך מסגרות נישואים לא מוצלחות, ומרבית משך חיי האדם עלי אדמות היו נשים במצוקה כלכלית, כלומר, תלויות כלכלית וחברתית בגברים. כך שאני לא יכול לומר לך "תברחי משם" כי אולי יום אחד הוא יתהפך בחזרה, וגם לא "כי את לא אוהבת אותו". זו החלטה שצריכה להיות החלטה שלך, בהתאם ליכולות שלך ובהתאם לכמה טוב לך או רע לך שם. אבל במידה שתצטרכי סיוע, תצטרכי להשתמש בסיוע חיצוני שהמדינה מאפשרת.אני מציע לך להגיע אל הדף הבא שבאתר שלי, שבו "עזרה ראשונה באינטרנט". שמרי אותו במועדפים, שיהיה לך. יש שם רשימה מרוכזת של אתרים, טלפונים ומוסדות סיוע שונים. במידה שתזדקקי לסיוע, אל תפחדי ליצור אותו. קודם כל, כי עדיף רישום שם על תנאי חיים קשים, שנית, כי חלק מהמוסדות הללו עם עמותות או ארגונים וולונטריים ולא ממשלתיים, ורישום בהם בודאי נשאר כרישום פרטי, בדיוק כפי שאת הולכת לטיפול נפשי. בנוסף, גם מוסדות ממשלתיים או עירוניים מחוייבים באנונימיות. שלישית, חלק מהם, כמו למשל ער"ן, זה סיוע טלפוני אנונימי. לפעמים תהיי זקוקה לזה.