סיום קשר: תכנון חיים בלעדיו
ליז
איך מתמודדים עם כאב הפרידה??
⌄
אוהבת אותו מאוד, חושקת בו. הקשר היה חזק ועמוק. תמיד אמר כמה הוא אוהב אותי. קרא לי אהבה שלי, אהבה גדולה. פתאום יום אחד כבר לא אוהב. נסיבות מסויימות הפריעו לו ולא אני ספציפי, אך קיבל רגליים קרות והחליט שזה לא בשבילו. הוא רוצה להיות רחוק ממני, לא להיות בקשר יותר. כואב לי מאוד, אני אוהבת אותו ויודעת שהוא כן אוהב אותי. טוען שאם הגורל ירצה אז יחזיר אותנו להיות ביחד שוב בעתיד. למה זה קורה? עצובה וכואבת. קשב בלעדיו, מתגעגעת מאוד ורוצה אותו איתי אך מכבדת את ההחלטה שלו, למרות רצוני העז לממש את האהבה הגדולה הזו. איך שוכחים? איך עוברים הלאה? הוא אומר ששוכחים מהר והכל יהיה בסדר אך קשה לי לשמוע אותו מדבר כך. האם זה אפשרי באמת לעבור הלאה ולשכוח?? אומר לי שתמיד אהיה בליבו עמוק וקשה לי לשמוע את זה. קשה לי לעקל שבסוף לא נהיה ביחד ונממש אהבה זו. אמרתי לו שאם אוהבים צריך ביחד להתגבר על כל המכשולים אך לטענתו זה גדול עליו ונוא לא רוצה להיות חלק בזה. אוף למה הכל חייב להיות קשה?? זקוקה לתמיכה דחוףהנסיבות הן כאלה, אני בתהליכי גירושין ועם הבחור החדש אני הייתי שלושה חודשים. לטענתו עם הזמן הבין שזה גדול עליו וקשה לו עם זה. טען שבגלל המצב למרות שאהב אותי מאוד, זה גרם לו לא לאהוב אותי, פתאום ככה סתם.
ד"ר אורן חסון
לתכנן את החיים, בלעדיו.
⌄
ליז יקרה,
תראי, הוא רוצה לעזוב, ולא רוצה להכאיב לך. אז הוא אומר דברים שאולי ירככו את המצב, כמו ש"אם הגורל ירצה", או "ששוכחים מהר והכל יהיה בסדר", ואולי אפילו שהוא הפסיק לאהוב אותך "בגלל המצב". אין לך דרך לדעת מה בדיוק נכון ומה הוא אומר כדי להקטין אצלך את הכאב. את גם פגועה וגם מאוכזבת מכך שהציפיות שבנית לא תמומשנה, וזה מקשה על סגירת הקשר הזה. את יודעת שזה נסתיים, ולא רוצה להודות בכך. אחד הדברים שמקלים לסגור קשר, הוא להתחיל לתכנן את החיים שלך בלעדיו. זה בסדר להתאבל, ובסדר לקבל את תחושת האבל שבך, אבל תתחילי, גם תוך כדי האבל, לחשוב על הצעד הבא בחיים שלך, ולהתחיל לתכנן את החיים בלעדיו, כי לפי כל הסימנים, זה מה שהולך לקרות.