סיום קשר: צורך בתדמית מול צורך אמיתי

תאריך פנייה: 11.04.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
בר לבן
צריכה דעה..
11.04.2011 • 20:44

ד"ר שלום,הכרתי לפני כשבוע בחור(נפגשנו פעמיים), התקשורת בייננו הייתה טובה,רק המשיכה לא הייתה הדדית(אני לא נמשכתי אליו..),אתמול הייתה לנו שיחה לא נעימה שבה התבטאתי באופן ישיר אליו,שאלתי אותו שאלות ישירות תוך כדי שאני אומרת לו מה הקריטריונים שלי לבחירת בן זוג,הוא נפגע מהישירות שלי וקרא לזה התנשאות (על אף שעל פניי לא נראה שאני כזו..אף פעם לא אמרו לי כזה דבר..),אחרי כמה דקות של ניתוק השיחה שלחתי לו הודעת התנצלות לנייד על הישירות שלי שפגעה בו...עד עכשיו לא קיבלתי ממנו שום תגובה,אז השאלה שלי בעצם,האם זה בסדר היה לשלוח הודעת התנצלות או שמן הראוי היה להתקשר ולהתנצל?האם הוא פועל בסדר על שלא עונה לי? אני מצפה שיענה תשובה בוגרת וסלחנית,כדי לסיים את הקשר בצורה בוגרת וידידותית.תודה.

ד"ר אורן חסון
סיום חד של התחלה בקושי
12.04.2011 • 15:59

בר לבן יקרה,
הוא נפגע כי הוא נדחה. כי את דחית אותו, וכי את איכזבת אותו. זו לא האשמה, וזה לא כי את לא בסדר. עשית זאת כי היית צריכה להגדיר מה את רוצה, ובעיקר את מי את לא רוצה. אלא שההחלטה שעשית הביאה אותך לעסוק בעיקר בתדמית האישית שלך בעיני עצמך, כי את "לא כזו שפוגעת באנשים". לכן, כדי להתאים את עצמך לתדמית הזו, את מצפה "לסיים את הקשר בצורה בוגרת וידידותית", כי קשה לך כשמישהו חושב שאולי את לא בסדר.זה לא היה קשר, בר. לסיים קשר קצר כזה בצורה בוגרת וידידותית זה לומר: שמע, לא מתאים לי. בהצלחה לשנינו. ובזה לסיים את העניין גם אם הצד השני לא מרוצה. הצורך שלך לספק את הרצון שלו בהסבר נובע מהצורך שלך לספק את התדמית שלך כאדם נעים, שמקשה עלייך לשים גבול ברור לאדם אחר. התוצאה היא שהדיון הזה פוגע בשניכם יותר מאשר סיום חד של היחסים. הצורך שלך הוא עניין שבינך לבינך, וכנראה ששם את צריכה לפתור אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בר לבן
סיום חד של התחלה בקושי
12.04.2011 • 19:41

ד"ר תודה על תגובתך,העניין הוא שלא אמרתי לו "אני לא מעוניינת בקשר" להפך רציתי להמשיך בתקווה שהמשיכה תבוא אח"כ...,אבל אני מודה שעשיתי טעות כשאמרתי לו את אחד הקריטריונים שלי שזה מצב בריאותי של הצד השני,בצורה ישירה,הוא כאמור נפגע מאותו משפט/שאלה ובתגובה החל לעקוץ אותי כדי להראות לי איך זה להרגיש מה שהוא הרגיש..ואז הכניס את החיים האישיים שלי כדי לפגוע עוד יותר,בשלב הזה ניתקתי את השיחה עמו כי זה היה כבר ממש פוגע ולא לעניין,אך בכל זאת בחרתי לשלוח לו הודעת התנצלות על הישירות שלי,כי ככה חונכתי שאם פוגעים במישהו אז מתנצלים...וזה לא כל כך פשוט לי להתנצל,אבל אני יודעת שזה שווה..! הוא כאמור לא הגיב להודעת ההתנצלות וזה מציק לי קצת,כאילו שההתנצלות שלי לא שווה וגם זה פוגע..!

ד"ר אורן חסון
בינך לבינך
15.04.2011 • 00:35

בר לבן יקרה,
כפי שכתבתי לך בסיום המכתב הקודם:הצורך שלך הוא עניין שבינך לבינך, וכנראה ששם את צריכה לפתור אותו.מה עוד שכבר אין לך שותף לפיתרון אחר ממילא. זה שתתלונני על כך שזה לא באמת יפתור את העניין, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083