גירושין ומשמורת ילדים: מה צריך לדעת

תאריך פנייה: 11.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רעות
על סף גירושין. זקוקה לייעוץ
11.04.2011 • 21:28

שלום
אני בת 36, נשואה 4 שנים ואמא לילדה בת שנה ועשרה חודשים. בעלי ואני מכירים ויוצאים כבר 14 שנה.הבעיה העיקרית היא שכל השבוע אני לבד בבית עם בתי(מאחר והוצאתי מהמעון בהמלצת רופא והתפטרתי מהעבודה) ובשבתות אנו לא עושים כלום יחד כמשפחה. לבעלי כל הזמן יש תירוצים: עייף, לא מרגיש טוב,, לא מכיר את הדרך וכו'. כשזה נוגע ליציאה עם חברים שלו, הוא יוצא גם כשהוא לא מרגיש טוב. הסברתי לו שזה צורך חיוני לי וגם לבתנו לבלות יחד כמשפחה ושנמאס לי כל הזמן רק קרוב לבית ושצריך להתאוורר. היום הוא אמר לי שאין לו סבלנות אליי יותר וכששאלתי אם הוא רוצה להיפרד והסברתי לו בדיוק מה מפריע לי(בפעם המליון), הוא אמר שאם אני רוצה אז נתגרש ואחרי החג שאקבע פגישה ברבנות. פרט לכך אציין, שהוא כמעט לא נותן לי יחס. היה לנו יום נישואין לפני שבוע. לא קיבלתי אפילו כרטיס ברכה על דף נייר פשוט, ביום האישה גם כלום . אני עושה הכל בבית. דאגה לילדה,לבית, קניות..הכל. לא מבקשת עזרה כי ידוע שעובד קשה.כרגע, אנו לא מדברים כלל כבר מאתמול. אתמול הוא יצא עם חברים לאחר שטרק לי את הטלפון בפרצוף והשאיר אותי עם הילדה.מה עליי לעשות? מצידי להתגרש אך אני לא רוצה שהוא יקח את הילדה. איך הולך התהליך?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
ללמוד את הנושא. לקחת אחריות ועצמאות
12.04.2011 • 16:01

רעות יקרה,
שוב ושוב אני שומע את החשש הזה, ולא בדיוק מבין אותו: על סמך מה את חושבת שהוא ייקח לך את הילדה? מה פתאום? במקרה הטוב או הרע, תלוי איך מסתכלים על זה, תהיה לכם משמורת משותפת, ולא, המשמורת העיקרית היא שלך. היא ילדה קטנה, ובגיל הזה לא מפרידים אותה מהאמא אלא אם יש בעיה מהותית שעלולה להביא להחלטה אחרת.אם את רוצה וחושבת שזה הדבר הנכון, את יכולה להתגרש. אבל אל תעשי זאת מבלי לדעת מה נכון ומה לא נכון לעשות. וכאן, אני מדבר לא כל כך על זכויות כלכליות, כמו הבנת התהליך, והבנת זכויותייך כאם. קראי באינטרנט, שאלי עורך דין. עשי תחקיר כי הדבר הזה יהיה אולי ההחלטה החשובה בחייך ובחיי ילדתך, אז דעי לאן את הולכת ומהן זכויותייך. הזכויות הכלכליות שלך מאפשרות לך ומחייבות אותך (ואותו) קודם כל לדאוג לקיום הכרחי לך ולילדה. מעבר לכך הדברים תלויים ברצון שלך וברצון שלו, ובשאיפה שלכם להילחם או להימנע ממלחמות.מעבר לכך, ובאשר לזוגיות שלכם – עושה רושם שהוא מרגיש לא טוב בסביבתך. אני לא יודע מה הסיבה, ואני לא יודע אם זה משום שהוא נלחץ, ומשהו בו השתנה והוא חושב על אפשרויות אחרות, או משום שאת אומרת לו, ואולי קצת יותר מדי (מליון פעם זה הרבה) מה בדיוק מפריע לך. בדרך כלל נכון לומר זאת כמה שפחות פעמים, ובתנאי שעושים זאת נכון. האם יעוץ זוגי יכול להועיל לכם? – לא יודע, אבל שווה לנסות. בדקי זאת איתו, וכדי לעשות זאת, תני לו תקווה לשינוי גם אצלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083