טיפול אישי להשפעה על הזוגיות
אנה
מה עושים?
⌄
שלום,
אני בת 25 ובדיוק בסוף החודש אני חוגגת עם החבר שלי שנה.בעיקרון החבר שלי רצה שניפרד לפני שבוע וקצת והוא חזר בו כי היה כואב מאוד לשנינו בכינו המון.הוא רצה שניפרד כי עוד מעט שנה והוא נבהל מזה שהוא לא יודע אם העתיד שלנו ביחד, היו לו כל מיני דברים שהיה קשה לו בקשר.ואני ,היה קשה לי גם.בהתחלה שחזרנו הכל היה יותר טוב התחלנו לדבר על מה כל אחד רוצה מן הקשר והיתה תחושה יותר טובה.אבל במשך השבוע האחרון אני מרגישה כועסת על מיני דברים שהוא עושה .לדוגמא הוא מבקש מיני לעשות כל מיני דברים,להביא לו את זה וזה, לחבר לו את המחשב וכו.אין לי בעיה לעזור לו כי גם הוא עוזר לי ,אבל לפעמים אני שמה לב לדברים שהוא יכול לעשות לבד אבל הוא בוחר לבקש ממני עוד.אתמול סיפרתי לו שדיברתי עם מישהי שאני אולי אתחיל לעבוד אצלה בחנות בגדים,ואמרתי לו שאמרתי לה שבררתי אם יש מוניות בשבת והיא אמרה לי שבאיזור שאני גרה יכול להיות שיש אנשים שמגיעם לאיזור העבודה ,והבנתי שהיא רוצה לברר לי או משהו ,אמרה לי תחזרי אלי ביום שלישי.סיפרתי את זה לחבר והוא אמר לי שיכולתי לעשות אחרת ושנתתי לאישה לעבוד בחיפוש של טרמפים או משהו במקום לעשות את זה בעצמי,זה הכעיס אותי כי מה שהיה היה ואני יכולה ללמוד לפעם הבאה .אני אפילו לא זוכרת איך התחיל הריב אבל אני הרגשתי שהוא חוזר ומאשים אותי שלא עשיתי כמו שצריך. הוא כל הזמן מתקן לי את המילים,ורוצה לנהל איתי שיחה על מה ללמוד מזה.זה עיצבן אותי כי הוא נדנד לי על משהו שבעצם אני עוד לא יודעת את התשובה שלו.בנוסף הוא אמר שאני לא יודעת לנהל שיחה ואין ביננו תיקשורת הוא אומר שאני לא אומרת כלום ,למרות שאני מנסה להסביר לו הרבה פעמים את מה שאני מרגישה ומבחינתי זה הרבה ,והרבה פעמים שאני מנסה להסביר לו מה אני מרגישה בקשר הוא או לא מסכים איתי או גורם לי להרגיש אשמה אחרי שכבר סיפרתי לו או שלפעמים הוא אומר שאין לו כוח להיכנס לזה.איכשהו קוראים באמת כל מיני מקרים שטותיים בזמן האחרון שגורמים לי לכעוס או להתעצבן.נכון,אולי אני צריכה ללמוד אין פחות להגיב ככה ,אבל כל פעם שאני כועסת זו נראה לי סיבה שהיא משהו שבאמת הפריע לי או פגע בי באותו רגע אני מרגישה שאין לזה מקום לרגשות שלי כי הוא כועס עלי שאני כועסת עליו,ואז זה כמו פלונטר שקשה לצאת ממנו.אני יודעת שאני מבזבזת הרבה אנרגיה על הויכוחים האלו .יכול להיות שזה בעצם משהו יותר עמוק וצריך ללכת לטיפול.אבל מה אני יכולה לעשות בנידון בינתיים עד שנלך ,אם נלך?כי זה לא יעזור שרק אני אלך לטיפול ,נראה לי שזה בא משני הצדדים.אני באמת אוהבת אותו והוא אותי וחשוב לי להיות איתו אבל לפעמים הויכוחים האלו בלתי נסבלים ומוציאים משנינו כוחות שנפעמים נראה כאילו שוב אנחנו הולכים להיפרד וזה מפחיד אותי..מה עושים?
ד"ר אורן חסון
טיפול לבד כדי להשפיע על הזוגיות
⌄
אנה יקרה,
טיפול לבד כן יכול לסייע, גם אם הבעייה היא זוגית. פעמים רבות הליכה לבד ליעוץ זוגי יכולה לסייע לא רק לך, אלא גם להשפיע באופן מהותי על ההתנהגות שלו. אחרי הכל, לכל מה שאת עושה יש השלכה על מה שהוא עושה ומרגיש. זה לא אומר שאת צריכה לוותר בשביל זה (לפעמים דווקא להפך). זה אומר שאת צריכה ללמוד לעשות חלק מהדברים אחרת, כדי לקבל יותר. תוכלי למצוא על כך לא מעט חומר בדפי היעוץ הזוגישבאתר שלי.