סיום קשר: פגיעה באגו וחיזוקים חיוביים
רותם
ד"ר אורן שלום
⌄
עבר כבר חודש אחרי הפרידה שלי ובן זוגי והוא לא יצר כל קשר מסוג שהוא. אני יודעת שזה טוב , וגם הוא עושה זאת או כי כואב לו עדיין או בגלל שהוא לא רוצה לפגוע בי בכך שהוא יתקשר ואז יכאב לי רק מלשמוע ממנו.זה פשוט משגע אותי, אין מצב שאני אתקשר, אבל ממש הייתי רוצה לשמוע לשלומו למרות שאני יודעת שעליי להמשיך בחיי.משום מה זה מאוד פגע לי באגו ובכלל כי חשבתי שאני מאוד חשובה לו וגם למרות שהתעקשתי שלא יצור איתי קשר ,אכן מאוד ציפתי.אני אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא מאחר ואין לי שקט נפשי מאז.אני יודעת שאין בזה כל תועלת לשאול מה שלומי, אבל רק האיכפתיות (אני יודעת שאני עדיין חשובה לו)
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים
⌄
רותם יקרה,
להפרד זה לא קל. להפריד יחסים ולא ליצור קשר אחר-כך, קשה עוד יותר, ויפה הגדרת את זה שאמרת שזו פגיעה באגו, שהוא לא מתקשר.אבל אולי, אם התעקשת על זה שהוא לא ייצור איתך קשר, הוא דווקא מכבד את האמירה שלך, ולא יוצר קשר דווקא מתוך כבוד אליך, למרות שהוא אולי כן רוצה לדעת שאת בסדר.כך שברגע שדרשת אי שמירה על קשר, הכנסת אותו למילכוד. וגם את עצמך, כי מה שלא יקרה, תרגישי איתו לא טוב. מכיוון שזו היתה יוזמה שלך, וכנראה שמוצדקת בעינייך, אם דרשת זאת במפורש, אזי הניחי לזה. את לא יכולה לאחוז במקל בשני קצותיו.ופרט לענייני האגו שלך, הרי לא באמת חשוב אם הוא מתעניין בך או לא. את רק צריכה את זה כדי לקבל חיזוק חיובי. אם את שלימה עם סיום הקשר הזה, חפשי אותו במקומות אחרים, מועילים יותר.