האם הוא מעוניין בקשר רציני?

תאריך פנייה: 01.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרה
המשך- הכלה וצייד הפרפרים-
01.06.2006 • 18:20

שלום
וחג שבועות שמחכאמור , ההריון היקר הזה הסתיים בהפלה לצערי, לא הספקתי לספר לו על ההריון כשהייתי בהריון וגם טרם סיפרתי לו על ההפלה כדי שלא יראה בי אשה |"פגומה" או יחשוב שמשמים לא נועדנו להביא ילד משותף ( יש לו מין חשיבה מאגית ילדותית כזאת...). נתתי לו את המרחב כדי להכיר נשים אחרות כפי שרצה וגם אני מנסה להשתקם לאחר ההפלה ולחזור לעצמי ולהכיר אחרים, לא הכרתי אף אחד אחר שמוצא חן בעיני.לפי עצתך התקשרתי אליו י=נפגשתי איתו לאחר כ 6 חודשים של פרידה - (עם טעם טוב בפגישה האחרונה)-שלא הפרעתי לו ולא היינו בקשר והוא יכל להכיר נשים כאוות נפשו- הוא מנוי באתר הכרויות באינטרנט.נפגשנו והוא יזם מין ואני שיתפתי פעולה כי אני מאוד נמשכת אליו - והיו יחסי מין נפלאים אבל לצערי לא ממש ליבנו את העניינים בינינו ולא הצבתי לו גבולות, יתכן וזאת הטעות שאני עושה אבל הבעיה שאני אוהבת אותו ונמשכת אליו למרות שהוא לא מחויב אלי. מאז הוא מתקשר כמעט כל יום ונפגשנו סה"כ פעימיים. בפגישה השניה סיפר לי על התסכול שלו שלא מתקדם מבחינה מקצועית.דיברתי איתו ועודדתי אותו והרגעתי אותו והבעתי את הערכתי אליו וביכולתו להצליח, והיתה קירבה נפשית רגשית בינינו- שיחה אמיתית, ולאחריה התקשר ואמר כמה שנהנה בחברתי מהשיחה בינינו וגם שהוא מאוד נהנה איתי במיטה. זה מה שמשלה אותי ונותן לי תקווה שיש סיכוי ליצור קשר רגשי מספק ומשמעותי בינינו ולא רק סקס נפלא. הבעיה שהעבודה שלו בעדיפות ראשונה- \זה מפריע לי שאותי לוקח מובן מאליו- וזוגיות אצלו לא במקום הראשון בעוד שעבורי זוגיות כן במקום הראשון. וגם הבעיה שאני מפחדת להציב לו גבול ולבוא אליו בדרישה למחויבות - אם זה ההי תלוי בי הייתי נפגשת איתו יום יום וגרה איתו- אבל הקצב שלו שונה ולא כדאי להלחיץ אותו לכן אני מאיטה לפי הקצב שלו - לדעתי זה היה צריך להיות ההיפך.....השאלה שלי איך להתקדם כדי לא להבריח וגם לא סתם להגרר לסחבת שבסופה אקבל שוב סתירה בלחי בצורה של" את לא אהבת חיי ואני רוצה להכיר אחרות כי אין לי איתך פרפרים", איך לדבר איתו, מה לעשות איתו אני פוחדת לעשות טעויות, תעזור לי כי אני אוהבת אותו למרות שאני סובלת מהחסר ודאות וחסר המחויבות שלו, מה יגרום לו להגיע ליעוץ זוגי ?יש סיכוי?

ד"ר אורן חסון
לנסות להבין בין השורות העקומות
04.06.2006 • 00:50

שרה יקרה,
העניין הוא שאת לא יודעת, עדיין, אם הוא מעוניין ליצור איתך קשר קבוע, או שהוא רק רואה בך נחמה זמנית, ומישהי שטוב לו איתה, אבל שהוא יודע שלא יהיה מאוהב בה. אם האפשרות השניה היא הנכונה, הרי את תקועה איתו, כל עוד הוא לא אומר לך זאת במפורש. והרי ברור שכדאי לו לא לומר לך דבר על זה, כדי לשמור על האופציה הזו. ואם תשאלי במפורש, הריאת "לוחצת", והקשר יתפורר ויתאדה. אבל לעומת זאת, את צריכה לדעתמשהו.אז אולי כדאי לא לשאול אותו במפורש אם כוונותיו רציניות. אבל כן אפשר לשאול אותו איך הוא רואה את היחסים ביניכם. וכדאי לעשות זאת בעדינות, ולתת לו להסביר את מה שהוא אומר, ולנסות להבין בין השורות העקומות למה הוא מתכוון. ואולי להניח לו לשבועיים, ולחזור מזוית אחרת.מצד שני, אל תקחי את העובדה שהעבודה אצלו במקום הראשון כמשהו שהוא אישי נגדך. בהחלט יכול להיות שכך בדיוק היה מרגיש כלפי כל אשה, אלא אם היא, נגיד, לימור אברג'יל או משהו כזה. הדבר הזה נכון לאנשים רבים (גברים כנשים), ובעיקר לגברים רבים. את זה תצטרכי לקבל כחלק ממנו, ולהבין שאת, כאשתו נגיד, תהיי במקום הראשון אצלו רק אם עברת תאונת דרכים חמורה, תלדי (כלומר, בזמן הלידה), או תאיימי להתגרש אם הוא לא בא מיד הביתה. זה שאת רואה את זה אחרת, לא אומר שהוא צפוי גם כן להיות כך. הוא אחרת.ויעוץ זוגי תחפשי רק אחרי שתדעי שהוא רוצה בך, ושיש בעיות שאתם לא מצליחים לפתור. כל עוד את חושבת שהוא אולי בכלל לא רוצה בך כבת הזוג הקבועה שלו, אין טעם לבקש ללכת ליעוץ זוגי, כי אם הוא באמת לא רוצה, אז מבחינתו, "למה אני לעבור את כל התהליך הזה?".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083