סיום קשר עם גבר נשוי: עצות לליאת

תאריך פנייה: 07.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
לא רוצה להיות לבד...
07.10.2006 • 17:04

שלום רב,
אני בחורה בת 27 ולאחר עיון בתשובותיך יתכן ותוכל לסייע גם לי.אני מאוד עצמאית, עם עבודה מסודרת וכמעט ללא חברים וחברות. לצערי חונכתי ש"אסור לסמוך על אף אחד" וככל הנראה שזו הסיבה שבגללה אני לבד.מבחינת מערכות יחסים אז לפני מספר שנים הייתי במערכת יחסים עם גבר גרוש שמבוגר ממני ב16 שנה, כמובן שהורי לא ידעו כי ידעתי שהם לא יסכימו לקשר וכשהכל התפתח קצת יותר והוא רצה להתחתן אני סירבתי וכל אחד מאיתנו המשיך הלאה בחייו.לפני כשנתיים הכרתי עוד גבר שאף הוא מבוגר ממני ב 13 שנה באותה תקופה הוא היה פרוד והתפתח בינינו רומן שעד היום אנחנו יחד, אני מכירה את ילדיו הוא הכיר את הורי אבל אמרתי שאני לא מעוניינת להתחתן. עכשיו הוא כבר חזר לאישתו ואני יודעת שזה לא בסדר להיות עם גבר נשוי אבל כייף לי איתו, הוא תומך ועוזר לי ואפילו מנסה לעזור לי למצוא בן זוג.אני משתדלת לצאת ולהכיר אך כל מי שאני פוגשת אינו לטעמי או שהוא לא מספיק חכם, או שאין לו עבודה מסודרת ועוד מליון סיבות למה לא...אני מאוד מתוסכלת ורוצה להמשיך הלאה בחיי, אני כן רוצה למצוא בן זוג לחיים ולכן נכנסתי לאתר ההיכרויות, אני מנסה וזה לא הולך!מה אתה ממליץ לעשות ומה בדיוק הבעיה אצלי?

ד"ר אורן חסון
תתחילי מבאמת להיות לבד, ואז תמשיכי
09.10.2006 • 15:43

ליאת יקרה,
קודם כל, עזבי את הקשר שלך עם הגבר הנשוי.לחלוטין! הסבירי לו מה הסיבה, כדי שלא תרגישי רע עם עצמך יותר מדי, ותמשיכי ללא רגשי אשם. אבל תפסיקי את הקשר לחלוטין: אל תדברי איתו יותר, ללאsms, ללא התכתבויות, וגם לא בימי הולדת.לחלוטין, כפי שהמילה הזו אומרת. הקשר הזה מפריע לך, כי את בהכרח עושה השוואה לגבר שמאד מוצא חן בעינייך, ובהכרח הוא נותן לך משהו שאת צריכה לרצות מספיק לחפש, ועכשיו זה לא מספיק חסר לך.זה לא אומר שמיד תמצאי מישהו. תקופת ההחלמה שלך מהקשר איתו יכולה להיות קצרה או ארוכה, אבל התחילי לצאת גם אם ללא תקווה לאהבה מיד בהתחלה. צאי כדי לחוות מחדש, לתרגל קשרים חדשים עם גברים, והתחילי לקחת את זה ברצינות יותר, כלומר, עם ציפיות לקשר מתמשך, רק כמה חודשים אחר-כך. לפני כן יכול להיות שלא באמת תהיי מוכנה לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083