סיבות לירידה בחשק מיני בזוגיות

תאריך פנייה: 07.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אילנה
מה לעשות?
07.10.2006 • 14:39

אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות. פתאום נעלם לי החשק המיני. בהתחלה חשבתי שאני פשוט לא רוצה לקיים יחסים עם בעלי. אבל זה יותר מזה: בעבר אוננתי הרבה וכיום גם זה לא בא לי לעשות.זה אף פעם לא היה מסעיר, אבל קיימנו יחסים בערך פעמיים בשבוע. נכנסתי להריון והייתה תקופה שכל הזמן רציתי סקס וגם נהניתי מזה הרבה יותר מהרגיל.אבל אח"כ ילדתי ולא קיימנו יחסים יותר מחצי שנה: אני לא רציתי לקחת גלולות בזמן ההנקה ובעלי לא היה מוכן להשתמש בקונדום. שנינו לא הינו מרוצים מהמצב, אבל החלטנו לחכות בסבלנות. אחרי חצי שנה התחלנו לקיים יחסים, בערך פעם בחודש.בהתחלה הסקס היה חסר לי, אבל עכשיו התרגלתי. אבל עדיין העניין מציק לי. חשבתי על הביטו "עם האוכל בא התאבון" וחשבתי לנסות לקיים יחסים גם אם אני לא רוצה. לא נראה לי שבעלי יסרב (גם אם בזמן האחרון הוא כמעט ולא יוזם (מצד שני, אני הפסקתי ליזום בכלל)).אבל מפריע לי שסתם אשכב ולא אהנה. אני מפחדת שזה ישפיע על היחסים שלנו. מה דעתך? אני מפחדת שאני אתחיל לכעוס על בעלי. אחשוב שזאת אשמתו שהוא לא מספק אותי וכד'. אז אולי עדיף בכלל לוותר על הסקס?

ד"ר אורן חסון
ועוד על תנודות בזוגיות
09.10.2006 • 15:35

אילנה יקרה,
יכולות להיות לזה סיבות רבות, הכל מסיבות פיזיולוגיות (ובכלל זה סוג הגלולות שבהן את משתמשת), דרך התשה פיזית, וכלה בסיבות נפשיות, כמו התשה מנטלית, יחסים לא משהו, טינה מצטברת, או הרגל. ויכול להיות שחצי השנה ללא יחסי מין פגעה בהרגלים ובמשיכה שלכם, וחבל אולי שהחלטתם על הימנעות. ובסך הכל, אפשר היה לקיים סקס מהנה גם ללא חדירה.אני מפנה גם אותך לתשובתי לזוהר, כמה שאלות למטה, תחת הכותרת "תנודות בחיי זוגיות".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083