יחסים: איך לגרום לתקשורת טובה יותר
שלי
חוסר תקשורת
⌄
שלום
ד"ר חסוןהכרתי בחור נפלא דרך אתר ויצאנו 3 פעמים. הרגשתי שאני מאוד נמשכת אליו מבחינה פיזית וגם הוא. אך בכל פעם שישבנו בבית קפה לא היה לנו על מה לדבר וכדי לא להרגיש דחויה כי הוא מאוד מצא חן בעיניי הרגשתי צורך לתת לו לגעת בי ולמזמז אותי.למה בכל פעם שאני מרגישה רגע של שקט אני חייבת ללכת איתו למקום אינטימי ולתת לו לגעת בי? בעצם אני יודעת כדי שלא ילך.איך אני יודעת שמה שאני מספרת לו באמת מעניין אותו? והוא כן רוצה לראות אותי לא רק למטרת נגיעות וליטופים?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
אמנות השיחה היום-יומית
⌄
שלי יקרה,
הכרת בחור שאת נמשכת אליו פיזית, נפגשתם שלוש פעמים ואת מגדירה אותו "בחור נפלא". יכול להיות שהאינטואיציה שלך נכונה, ואולי באמת כדאי לך ללכת איתה. אבל את צריכה גם לגרום לכך שגם ההבט התקשורתי שלך איתו יהיה מסופק. כי אם הוא באמת לא מעוניין לדבר איתך, ובאמת מעוניין רק להתמזמז איתך, הטקטיקה שלו עובדת נפלא: שתוק, והיא כבר תיפול לזרועותיך כפרי בשל. אם זה נכון, את משחקת לידיים שלו, ולא זה מה שאת רוצה. האפשרות האחרת הוא שהוא שייך לאותם גברים שלא יודעים כל כך ליצור קשר מילולי או רגשי, וצריך ללמד אותם או להבין שזה מה שהם, ולהחליט אם את מסתפקת בזה או לא. אפשרות נוספת, אגב, יכולה להיות שהוא קצת ביישן בענייני שיחות, אבל בדרך כלל זו ואריאציה של האפשרות הקודמת.לפיכך, אם את רוצה להעביר את היחסים ביניכם לפסים אחרים, את צריכה לנסות ולדובב אותו. והדרך הטובה ביותר היא להתעניין בו, בעיסוקיו, במשפחתו. כלומר, לא לעשות חקירה מדרגה שלישית, שבה הוא ירגיש שלא בנוח, אלא כשהוא מספר משהו, לפתח את הנושא, להתעניין על-ידי הערות כמו: הייתי רוצה לדעת יותר על זה. או: וואו, זה נורא מעניין, או: ומה הוא אמר/עשה/יעשה אם... או: למה? וכו'... באופן הזה תני לו לספר על עצמו, ואת יכולה תוך כדי להגניב גם דברים הקשורים אליך, בהשוואה, או מתוך נסיון שלך. אם את תדעי לשלוט באמנות השיחה היום-יומית, יש סיכוי שתצליחו לדבר ולתקשר בכל זאת.