סיום קשר מתבגר: מה הלאה?

תאריך פנייה: 07.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
Keshet
תסכול מזוגיות רבת שנים
07.07.2005 • 22:52

שלום רב.
.!שמי קשת ואני בת 18יש לי חבר מזה 4 וחצי שנים, מאז כיתה ח'וכיום כאמור סיימנו תיכון, כיתה י"ב, לקראת גיוס לצבאלאחר 3 שנים יחד התחלתי להרגיש יחס לא נעים מצידו, הוא כאילו התחיל לקחת אותי כמובן מאליו ובמקביל הכרתי מישהו באינטרנט וראיתי שאני יכולה לקבל יחס אחר והחלטתי שאני רוצה להפרד אבל אז החבר שמע על הבחור שהכרתי והתחילה תקופה של פרידות וחזרות ביננולבסוף חזרנו לעוד שנה וחצי נוספות והקשר עם ההוא מהאינטרנט נעשה חזק יותר וגם הכרנו ויש לנו חברים משותפיםהבעיה שלי כרגע היא שאני והחבר עוד יחד אבל אני כל כך מתוסכלת מהקשר כי הוא נעשה כל כך מרוחקהוא מסובב לי את הראש כשאני כורכת לנשק אותי והשיחות ביננו הפכו קרות...המצב כל כך מתסכל אותי..וגם ניסיתי לדבר איתו והוא לא מבין מה אני רוצה ממנואני חושבת שהעובדה שהיה לי מישהו אחר שהיה לי עליו קראש(אותו אחד מהאינטרנט) לא עברה לו מהראש והוא לא מבין שאני כבר לא אוהבת אותו והוא מחפש לי להחזיר לי על זהגם הבחנתי בהתעניינות שהתגלתה בו לאחרותהוא גם הצהיר בפני שהוא אוהב אותי אבל כנראה שרגשותיו אליי כן השתנו אחרי כל הזמן הזהאז אני שואלת עכשיו - מה לעשות?!אני אוהבת אותו אבל מרגישה שאני נותנת מעצמי הכל לקשר הזה ומנסה להוציא אותנו כל הזמן ולחדש אבל זה לא עוזר..הוא עדיין מרוחק ואני מרגישה שאין לו כלל אמון בי, הוא חושש כל הזמן..כבר חשבתי פשוט לנתק את הקשר לחלוטין ודילהפרד ולהתחיל בתקופה נפרדת שאולי לבסוף תחזיר אותנוכי להשאר ביחד כרגע זה להשאר ולסבול ולריבאבל אני אוהבת אותו כל כך...אני מחליטה כל הזמן שאני רוצה שנפרד כי זה מה שאולי יעזור וזה מה שהכי טוב אבל כל הזמן מתחרטת וחוששת שאני לא אצליח לעמוד בזה...כי אני רגילה אליו כל כך, הוא הדבר היחיד שאני מכירה מזה 4 וחצי שניםכל תקופת ההתבגרות שלי לא ראיתי שום דבר אחרמה אתה חושב על זה? מה אני יכולה לעשות?איך אני יכולה לשנות את החשיבה שלי?אולי כן יש דרך לעזור לנו?תמיד חשבנו שנינו על הקשר הזה כרציני ושנהיה ביחד גם בעתיד...

ד"ר אורן חסון
זוגיות רבת שנים בגיל 18, ומה הלאה?
08.07.2005 • 23:29

קשת יקרה,
לפעמים מגיע זמנו של קשר להסתיים, ויש ארועים שמקשים על ההמשך שלו. אני יכול להרגיע אותך אולי באמירה שהסיכוי שקשר שהתחיל בגיל 14 יימשך לכל החיים, הוא מאד מאד נמוך. במוקדם או במאוחר שניכם הייתם מתחילים לחשוב שאולי אתם מפסידים משהו, והייתם רוצים לנסות משהו אחר ומישהו אחר. כי אם לא תתנסו, איך תדעו שהבחירה הזו שלכם היא הבחירה הנכונה? והרי זה בדיוק מה שקרה לך עם הקשר האינטרנטי, וזה מה שאני רואה בהתלבטות שלך, וזה מה שצפוי לקרות לו אם לא כבר קרה לו (בהתעניינות שלו באחרות).ההתנסויות הללו חשובות לנו, קשת, כי בלעדיהן קשה לנו להשלים עם קשר לאורך זמן. ההתנסויות הללו מייצבות את הקשר הטוב הבא. ואם פגשת אותו עכשיו, בגיל כל כך מוקדם, ונהניתם מלהיות ביחד 4 וחצי שנים, זה מקשה על השארות הקשר לאורך זמן. יכול להיות שלו הייתם פוגשים זה בזו לראשונה בגיל 23, כאשר שניכם מנוסים יותר, הייתם שניכם מרגישים שזה בדיוק מה שאתם רוצים, וחיים באושר ובשלווה עד אחרית הימים. אבל קרה שנפגשתם קודם, והרבה פעמים הטיימינג המדוייק של פגישה בין שניים, קובע מה יהיה גורלה. ואולי תפגשו מחדש בעוד 7 שנים, ואז תדעו שזה בדיוק זה, והטיימינג יעבוד לטובתכם, ואז זה יהיה הדבר הנכון לשניכם, אבל עכשיו, ואני לא אומר את זה לעתים קרובות כאן, בנתון מה שקורה לשניכם, אולי כדאי להמשיך הלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083