סיום קשר: מסרים, תקשורת וסיוע

תאריך פנייה: 03.12.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אלוה
אוקיי, ד"ר אורן חסון..
03.12.2006 • 23:02

אם כך ארשום את הבעיה שלי בפורום למרות שזה קשה לי..אני בת 16, יש לי חבר שגדול ממני ב11 שנים ואנחנו יוצאים כבר 3 חודשים. בחודש הראשון הכול היה בינינו פשוט מ-ו-ש-ל-ם!יצאנו בסתר, כדי שהחברים שלו או שלי לא יגלו, כדי שההורים לא יגלו (כי אם יגלו יהיה הגרוע ביותר!)לצאת בסתר היה מאוד קשה בעיר שבה אני גרה. וגם הפרש הגילים בינינו גדול.. מה שבעצם גרם לנו לצאת בסתר..למרות כול זה היה בינינו קשר יפה. החלטנו לא לספר לאף אחד על זה שאנחנו חברים, כי אם היו יודעים הרבה היו מנסים לסכסך בינינו. אהבנו אחד את השניה הכול היה טוב..עד שלפני שבוע הוא עשה משהו חמור ביותר.. הוא פרץ אליי הביתה ולקח כמה דברים מהבית. (ידעתי שזה הוא לפי הנתונים שהיו לי), כמובן הרגשתי רע מאוד, שהוא ניצל אותי, שהוא בגד בי, שהכול היה שקר אחד גדול, תכננתי להיפרד ממנו.. דיברנו והוא הודה בזה שהוא פרץ אליי, בכיתי שאלתי למה עשה את זה, הוא אמר לי שיש לו בעיה בראש ושבעבר היה עושה דברים כאלה אבל עכשיו הוא מנסה לצאת מזה והוא צריך שאני אהיה לידו כדי לעזור לו לצאת מזה, הוא אמר לי שאני יכולה להיפרד ממנו זאת זכותי המלאה אבל הוא אוהב אותי והוא לא מבין איך עשה לי את זה ובכינו, הוא ביקש סליחה הבטיח לי לא לעשות את זה יותר.. סלחתי לו והוא החזיר את מה שגנב. יום למחרת באה אליי האקסית שלו ואמרה לי עליו דברים נוראים שהוא בנאדם חולה, שיהיו לי הרבה בעיות איתו, שהוא בגד בי ושכדאי לי להיפרד ממנו.. (כאילו באה להזהיר אותי..) עוד פעם כמעט נפרדתי ממנו רק שדיברנו, בררנו את העניין הזה, התברר שהיא שקרה כי רצתה שיחזור אליה. איך נודע לאקסית שלו על הקשר בינינו? הוא בעצמו סיפר לה.. אמר שהיה לו קשה לשמור את זה בלב ואת מה שעשה לי. לא נפרדנו.. אבל אחרי 2 המקרים האלה איבדתי לגמרי את האמון בו. אני מאוד אוהבת אותו ואני בטוחה בזה שגם הוא אוהב אותי, אני יודעת שיש לו בעיות ואילו רק הייתי בשנתיים יותר גדולה הייתי עושה הכול כדי להוציא אותו מהבעיות שלו ולעולם לא הייתי עוזבת אותו בבעיה.. אבל עכשיו כול העניין הזה גדול עליי.. אני לא יכולה להוציא מישהו בן 27 מהבעיות שלו..זה בלתי אפשרי בשבילי, ואני חושבת בשביל כול אחת בגילי..עכשיו אני מרגישה שאני רוצה להיפרד. אבל לא יודעת איך לעשות את זה.. החיים שלי התדרדרו, בלימודים, בחברה, במשפחה.. נעשיתי מרוחקת מכולם.. האנשים חושבים שאני חולה.. אף אחד לא מבין מה קורה לי.. אני בעצמי לא מבינה מה קורה לי.. מה אמור לקרות?! אבל דבר אחד אני יודעת בטוח- מה שקורה לי זה לא טוב. אני חייבת לגמור עם המצב הזה אחרת אני אשתגע. איך אני אפרד ממנו? מה תהיה התגובה שלו? מה הוא יעשה לעצמו?אני כבר לא יכולה להסתדר עם זה לבד. בבקשה שמישהו יעזור לי..

יפעת
דחוף
04.12.2006 • 09:55

תפני מיידית למישהו שאת סומכת עליו- רצוי מישהו מבוגר- אמא, אח'ות, אבא, דודה, אמא של חברה, שכנה, יועצת בביה"ס. את צעירה מדי מכדי להסתבך איתו, כבר חייך התדרדרו. תעשי את זה עכשיו. בהצלחה.

ד"ר אורן חסון
בלי מסרים כפולים
04.12.2006 • 12:52

אלוה יקרה,
יש צדק רב בדברי יפעת, וגם בדברייך. זה אמנם גדול עליך, אבל את יכולה להתעודד מאד מזה שבכל זאת הגעת למסקנה הנכונה, מה שמעיד גם על זה שיש לך כוח, וגם על כושר שיפוט נכון. גם אם היית נתקלת בזה כמבוגרת ומנוסה יותר, היית רואה שגם אז יכול להיות קשה לצאת מזה, ובעיקר כאשר עד הנפילה היית בתחושה שלא יכול להיות יותר טוב. עד הנפילה. אם זה מה שהוא, תמיד תוכלי למצוא משהו יותר טוב, גם אם היו דברים בקשר הזה שהיו מאד עוצמתיים. בכל קשר יש דברים טובים (אחרת לא היינו שם) ודברים פחות טובים, ולפעמים אפילו רעים. ובכל קשר הדברים הטובים משתנים, והדברים הפחות טובים משתנים, כי אנשים שונים מאד זה מזה, וכך מערכת יחסים שלך עם בחור אחד, תהיה שונה, ולפעמים שונה לגמרי מזו שתהיה לך עם מישהו אחר, ובכל מקרה כמעט, גם שונה בטוב וגם שונה ברע.השאלה החשובה שאת שואלת היא, אם כך, איך עושים את זה? הדרך הראשונה היא לנצל את זה שהוא אמר שזו זכותך לעזוב אותו, ולומר לו. לא להעביר מסרים כפולים על זה שאת אוהבת אותו ואם אז, אלא באופן חד משמעי, לנתק. מסר כפול ייתן לו תקווה, ועלול לגרום לו ללחוץ עליך.חבל שאין לך תקשורת מספיק טובה ומקבלת עם ההורים, או לפחות אחד מהם. השאלה אם יש לך עם אח או אחות גדולים תקשורת טובה יותר. מעבר לכך, אפשר וכדאי לפנות ליועצת הפדגוגית של בית הספר, שתוכל לשמור על סודיות שלך אם תבקשי ממנה, לפחות כל עוד לא תעריך שעלול להיגרם לך נזק פיזי. ואם זו הסכנה, עדיף לחשוף את זה, ולשלם את המחיר. כי בסך הכל, יהיה לא נעים אם תספרי, אבל לפי החששות שלך, אני מבין שאולי יכול להיות גרוע יותר אם לא תספרי. אז התחילי להעזר קודם כל במי שאת חושבת שיוכל לעזור לך עם מינימום נזק, ואם זה לא יעבוד, לא תהייה לך ברירה, וזה יכול להיות עדיף מאשר להסתבך עמוק יותר. יכולה להיות נטייה לקשר מסוג זה לסחוף אותך עמוק יותר ויותר, כמו מלכודת של בוץ. עדיף לצאת קודם למקום שאת יודעת מה יהיה בו, גם אם מה שיהיה בו אינו בהכרח טוב, לפחות לזמן מה, מאשר אחר-כך, כאשר גם היציאה קשה יותר, וגם העונש על שהיית שם גדול יותר. בשביל זה את צריכה להיות חזקה, ולזכור שבמקרה הגרוע ביותר את משלמת את המחיר של ההסתרה, אבל אין סיבה שתגיעי למקום שהוא גרוע יותר מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083