גבר פלרטטן: מה לעשות?
אלמונית
פלירטוטים אצל גברים
⌄
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה לגבי גברים אשר מטבעם פלרטטנים. הכוונה לגברים נאמנים אך כל צורת הדיבור שלהם עם נשות המין היפה היא מחוייכת, מתחנפת ו"זורמת".האם יש סיבה להתנהגות זו של הגברים?, מה זה יכול להעיד עליהם?, האם הם פשוט חסרי ביטחון וזקוקים לחיזוקים מנשים כדי להבין שהם מושכים ו"רצויים"?אני שואלת זו משום שבן זוגי כזה למרות שאני יודעת בוודאות שהוא האדם הנאמן ביותר אך למרות זאת לעיתים הוא מפלרטט עם בחורות לידי, לא במטרה לפגוע או לבגוד אלא כי הוא פשוט כזה. רציתי לדעת מה הסיבות אשר יכולות להביא לכך, והאם ישנה אפשרות לשנות תכונה זו. בנוסף, מה אני יכולה לעשות כדי להביא דבר זה למודעותו מלבד לדבר איתו על כך.תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
פלירטוטים אצל הגבר שלך
⌄
אלמונית יקרה,
בואי ונגדיר את הדברים. יש גברים פלרטטנים, ויש נשים פלרטטניות. אלא שאת שואלת לגבי הגבר האישי שלך. ואין ספק שכאשר הוא מפלרטט עם נשים אחרות זה מקטין את הבטחון שלך בהמשך יציב של הזוגיות שלכם, ועוד יותר כאשר הוא עושה זאת בנוכחותך, שאז את מרגישה שהוא משפיל אותך, כי אם את מוכנה לספוג את זה בנוכחותך, זה סימן שאין לך הרבה נוכחות.אבל... מצד שני, השאלה היא מה זה פלירטוט בעינייך, והאם כל שיחה חביבה עם אנשים אחרים, ובעיקר עם נשים אחרות, היא בעינייך פלירט. אם זה המצב, אז יכול להיות שהוא נחמד וידידותי לסביבה, כי המשוב החיובי של אנשים בכלל, עושה לו טוב. במקרה כזה, הוא יוצר את הרושם של חיזוראצלך, ולא אצלן. אם זה המצב, הוא רואה אותך כסגורה, זעפנית וחשדנית. יש ביניכם קונפליקט של אישיות מסוג אחד, שיש לפתור אותו, ובעיקר דרך עבודה שלך, כי לחץ שלך עליו כשלא מגיע לו, עלול להרחיק אותו.אם לא זה המצב, אלא הוא באמת מפלרטט עם נשים, ויוצראצלן(לא רק אצלך) את הרושם שהוא מחזר אחריהן, אז זה אומר שאולי הוא זקוק להרגיש שהוא לא איבד את מגע הקסם שהיה לו עם נשים לפני שהתחלתם לצאת. זה אכן קצת יותר מסוכן לך, וזהו קונפליקט של אופי מסוג אחר. דרך ההתנהלות שלך במקרה כזה צריכה להיות עדינה ומורכבת. באחד המכתבים שלי כאן, לפני חודשים רבים, הצעתי לבת הזוג, במקרה כזה, לא לפלרטט בעצמה עם גברים, אלא ללבוש לבוש מעט יותר פרובוקטיבי, כדי למשוך גברים לפלרטט איתה. אבל את צריכה להיות מסוגלת לעשות את זה בעדינות ובחוכמה רבה, כדי שלא להגזים, וכדי להשיג בדיוק את המינון הנכון, עד שיימקד תשומת הלב שלו בך.
אלמונית
המשך שאלה.
⌄
קודם כל, תודה רבה על תשובתך.ובכן, ניסיתי לדבר עם בן זוגי (בן 26) על מה שאמרת והעלתי את האפשרות שאולי אין לי מספיק נוכחות בכלל או בקשר בפרט (למרות שמי שמכיר אותי יודע שמדובר באפשרות קלושה ביותר...) או שאולי חסר לו משהו במערכת היחסים אשר גורם לו לפלרטט עם נשים אחרות. בן זוגי אמר שלא זאת הסיבה אלא שמדובר בהרגל מגונה שלו אשר אימץ לפני מס' שנים כשהתחיל לצאת עם בחורות כדי לאזור אומץ ולהתחיל איתן...הוא טען בתוקף כי הוא מודע לכך שזה לא בסדר אך הוא יעבוד על עצמו ועל ההרגל המגונה הזה וינסה לשנותו. עוד הוא טען כי יש לו אופי חזק וכמו שהצליח להפסיק לעשן סיגריות ללא עזרים אלא בעקבות החלטה בלבד, כך יצליח להפסיק לפלרטט.ברצוני לציין כי אנו יוצאים כ 4 חודשים בלבד והוא אומר שהוא צריך זמן מסוים כדי לשנות את ההרגל וכי עליי לתת בו אמון שאכן הדבר ישתנה.שאלותיי הן:1. האם אכן מדובר לדעתך בהרגל ומה עליו לעשות כדי לשנותו? (כל טיפ או עצה יעזרו....)2. האם ניתן להשוות הפסקת עישון להפסקת פלירטוטים? כי לי הדבר נראה שונה לחלוטין ושהפלירטוטים אולי הן אופיו ויהיה לו קשה עד בילתי אפשרי להפסיקם.3. כמה זמן עליי לתת לו כדי לשנות את המצב הקיים אשר מפריע לי מאוד והאם על פי איך שתיארתי את המצב כעת נראה לך שאני אכן צריכה לתת צ'אנס כדי לראות האם הדברים ישתנו.תודה מראש,אלמונית