נישואים שניים: הבנת צרכים שונים
מאוכזבת
הצעת נישואין מאכזבת
⌄
בן זוגי ואני בגילאי ה -30 פלוס. מכירים כבר כמעט חצי שנהלפני כחודש וחצי בערך ישבנו לשיחה בה הבעתי בפניו את כוונתי הרציניות כלפי הקשר בינינושנינו גרושים (אני עזבתי, הוא ננטש) ומאוד לא רוצים לעשות טעות נוספת. לא מזמן, הוא אמר, דרך אגב, שהוא החליט למסד איתי את הקשר. הוא ראה שהתאכזבתי מהדרך בה נאמרו הדברים, אז בערב הוא הביא לי זר פרחים אדום ופתק מרגש. באותו הערב יצאנו למסעדה (שילמנו שווה בשווה, היינו הוא לא הזמין). הוא ניסה לשפר את מצב רוחי כשהציע שנצא לסוף שבוע. בסוף השבוע הוא אפילו לא הזכיר את סיבת החגיגה גם לא כשהשקנו כוסית יין בארוחת הערב במסעדה. כשאני העליתי את העניין הוא התפלא שאני בכלל מצפה להצעת נישואין רשמית. לדידו - בנישואין שניים אין מקום לרומנטיות המעושה הזו. לא הייתה הצעה רשמית, לא הייתה טבעת, לא הייתה רומנטיקה ואני אפילו שילמתי חצי מהוצאות סוף השבוע הזה. דיברנו על הנושא והוא הבין שהתאכזבתי מהדרך בה התנהלו הדברים אך מעבר לכך לא ננקטו שום צעדי תיקון מצידו.רמזתי שוב ושוב כי לא מאוחר, אך המסר לא נקלט. אודה לך על כל עצה. האם אני מתנהגת בצורה ילדותית?אוסיף רק כי הוא אדם היודע להפגין רגשות אך מעט עצור. הוא נפגע מאד מן הדרך בה נסתיימו נישואיו הראשונייםאשמח אם תוכל לענות לי בהקדם.
ד"ר אורן חסון
לא מבין את הצרכים שלך
⌄
מאוכזבת יקרה,
אין ספק שמנקודת המבט שלך, זה מאכזב. אבל את צריכה גם להבין שיכול להיות שהוא רואה את הדברים לגמרי אחרת לא משום שהוא לא רוצה אותך, אלא משום שהוא משוכנע לחלוטין שזה מה שמקובל. יכול מאד להיות (וזה קורה לגברים רבים) שהוא בכלל לא מבין שיש לך, כמו לנשים רבות אחרות, צורך ברומנטיקה לא פחותה בנישואים שניים או שלישיים. וכאשר כך הוא חושב שהעולם מתנהל, הוא לא רואה בכלל שהעולם מתנהל אחרת. ואולי הוא חושב בדיוק אותו הדבר עלייך... אז יכול להיות שהוא השלים עם כך שהחלק ה"רומנטי" של חייו נפסק, גם אם הוא התאהב בך מחדש, ולכן הוא לא מבין את הצרכים שלך.