סיום קשר מורכב: מה לעשות?
שבורה
לא יכולה יותר..
⌄
הסיפור שלי די ארוך..אני בת 21,לפני כ4 חודשים יצאתי מקשר של שנתיים..הוא היה האהבה הראשונה שליוהרגשתי שאני שבורה נכנסתי ממש לדיכאון לא ידעתי מה לעשות עם עצמי לא ראית איך אני מתקדמת הלאה...היה לי קשה כלכך אבל הצלחתי להמשיך לתפקד בעזרת חברות ובעזרת לימודי ועבודה..לאחר כחודשיים היכרתי מישו שחשבתי שזה הגבר שאני יתחתן איתו הוא היה הטעם שלי בהכל הוא התייחס אלי כמו למלכה וממש תיאר את הקשר שלנו כאהבה יחודית שאין דומה לה..אני מצידי הייתי מהופנטת ורק רציתי שזה ימשך..היינו מדברים כל היום בפאל וניפגשים והרגשתי חיבור שיאין כמוהו אבל כל פעם הוא היה נעלםלי לכמה ימים וחוזר עם כל מיני סיפורים שנשמעו הזויים.. ואזאומר לי שהוא מצטער ושהוא ישתנה וכל התסריט הקבוע וסלחתי לו ואז גיליתי שהוא גנב ושקרן פתולוגי הוא ממש משקר על כל דבר אפשרי גם אם אין לו אינטרס לכך.. במהלך הקשר הזה שנשמך כחודשיים יימתי לעזוב כמה פעמים והוא איים בהתאבדות לכן חזרתי אליו וגם עכשיו שחתכתי מנו לפני כ3 שבועות סופית הוא איים בהתאבדות..הוא שולח לי הודעות אחת לשבוע רושם שם שהוא אוהב אותי ולא יכול בלעדי והוא מסיים את החיים שלו אבל שאני עונה לא הוא לא עונה לי יותר...בקיצור אני לא מסוגלת להבין אותו..כל התסריט של כל מה שעבר עלי הכניס אותי למועקה ולדכאונות זה הוביל לזה שפיטרו אותי מהעבודה כי הראש שלי לא עם הלקוחות אני מרגישה שאני תשושה נפשית ול50% מהשיעורים בלימודים אני לא מגיעה..אני מרגישה שאני מתפרקת..אין לי אף אחד בעולם הזה כל החברות בחיים שלהם..אני מרגישה שאני מתעלקת עליהם..ולא כלכך קל לי להחהתחבר לאנשים..אני לא מפסיקה לחשוב על הבחור (ה 2) אני כלכך רוצה שהוא ישוב אלי והכל היה בסדר אבל אני יודעת שזה לא יקרה.. גם שאני הולכת לשיעורים הראש שלי לא שם..אני לא מדברת עם אף אחד..יושבת לבד..נמאס לי כבר איך נהפכתי לבנאדם כלכך עצוב איך אני מצליחה לצאת מזה????????
ד"ר אורן חסון
לאבד תיקוה כדי שהעתיד יהיה טוב יותר
⌄
שבורה יקרה,
את לא רוצה קשר עם אדם כזה. את יכולה להרגיש איתו נפלא ברגעים מסויימים, ומסוייטת ברגעים אחרים, כשאת מבינה שהרגעים הנפלאים היו אשליה.אדם שהוא כפי שאת מתארת, הסיכוי שילך לטיפול הוא נמוך מאד, ואם הוא ילך, הפרוגנוזה (הסיכוי לתיקון) נמוכה בתנאים רגילים, וארוכת ימים. זה לא בשבילך. מה שאת צריכה לעשות זה קודם כל לצאת מהאשליות שיכול להיות בסדר, כי אם מה שתארת נכון, זה לא יכול להיות בסדר.הצד השני של המטבע הוא הקיום שלך בינך לבינך, ועתידך הזוגי. קשה לך לצאת מהקשר הזה כי עדיין לא איבדת תקווה שמשהו יסתדר, וזה מעסיק אותך עד שאת מאבדת עניין בדברים אחרים. ברגע שתצאי מזה, יהיה לך קל יותר גם בחיי החברה שלך, ובעניין בלימודים. חבל שתפסידי את הזמן היקר של החלמה לבד, כי לבד את לא מצליחה. לכי לטיפול. אם את לומדת באוניברסיטה מסודרת, יש גם אפשרות של טיפול חינמי לסטודנטים. השתמשי בו.