לשים גבולות: מדריך לנשים
אני
מפריע לזוגיות
⌄
אורן,שלוםאני מרבה לבקר באתר...ומרבה לכתוב תגובות..תודה רבה על העזרה שלך,ואני בטוחה שעוד המון מודים לך כאן.נתחיל בסיפור שלייש לי חבר מעל לחצי שנה,בהתחלה לקחנו את הקשר הזה מאוד לאט,כי הפריע לו הטווח גילאים בינינו שהוא 7 שנים,לקחנו את הקשר הזה תוך כדי הרבה חיזורים מהצד שלי בהתחלה..ולאט לאט גם הוא הראה התעניינות רבה והקשר התקדם יפה מאוד.העיינין הוא שהתחלתי לעבוד במקום עבודה חדש,ואחד מהעובדים שם עלי "עין" אפשר לומר.אני בחורה מאוד חברותית,ואוהבת לייעץ ולעזור לאנשים....שלא ירגישו רע.אז יצא ששוחחתי עם הבחור,וייעצתי לו לגבי בחורות,על החיים וכו'.ולא הייתה בכוונתי להראות משהו אחר חוץ מקשר ידידותי.לאחר כמה ימים,הבחור ניגש אליי ואומר שהוא חשב עלי כל הלילה...ואני לקחתי את עצמי והתרחקתי,וכל פעם אני מוצאת את עצמי נתקלת בו ומרגישה תחושה של חוסר נעימות,מצד אחד אני לא אוהבת להיות בכאסח עם מישהו ומעדיפה להשרות אווירה נעימה,אבל מצד שני-חבר שלי לא אוהב את העובדה שיש מישהו אחר שמעוניין בי,ורוצה שאתרחק ממנו ככל האפשר-ובצדק.ויש לי כאב ראש עצום מכל המצב הזה,למה אני תמיד מנסה לעזור לאנשים והם מפרשים את זה אחרת?אשמח אם תייעץ לי ,או לפחות תאמר לי מה עובר עליי
ד"ר אורן חסון
אסרטיביות, כדי לדעת לשים גבולות
⌄
את יקרה,
אחד הדברים שצריך ללמוד בחיים, הוא לשים גבולות לאנשים אחרים למרות אי הנעימות, ולמרות שלפעמים זה דורש עימות. את לא מיומנת בזה, ומכאן הקושי שלך. זה לא חייב להיות בכסאח, אבל זה צריך להיות ברור מאד. את לא חייבת להיות נעימה לכולם. ובמקרה שלו, גם אם היה נעים קודם, ולכאורה את "ידידה" שלו, אם מפסיק להיות לך נעים, עצרי זאת באופן ברור, ואל תיכנסי לויכוחים מיותרים אם הוא ינסה להתעקש. זה רק יהיה לך סימן עוד יותר ברור שגם אם היית פנויה, הוא לא ראוי לך.העניין הוא, ותרשי לי לעשות הכללה, הצורך לשים גבולות משמעותי יותר לנשים מול גברים, וגם קשה יותר. כי בחברה שלנו, גברים יותר דומיננטים, יותר מצ'ואיסטים ויותר שוביניסטים. לא פעם, הם חושבים שאם ינסו בכוח, זה ילך. מצד שני, נשים לא מעטות מרגישות בקלות רבה יותר רגשי אשם, או חלשות מכדי להתעמת ולשים גבולות. אני חושב שזה מה שעובר עליך. אספי כוח, ועשי את מה שאת צריכה לעשות, כי את עושה את הדבר הנכון.