סיום קשר: איך לשמור על הגבולות שלך
מבולבלת
הבחנתי שיש בו תסמינים של גבר מכה
⌄
90% מהתסמינים נמצאים אצלו מההתחלה הרגשתי שמשהו לא בסדר והתחלתי לשתף ולקרוא כתבות וככה הבנתי שמצבי לא טוב כי אולי זה התחיל בתור סטוץ אבל היום זה מתחיל עם הקיצוניות במצבי רוח אמירות של אל תעזבי אותי אני מתחנן.אני אוהב אותך לא רוצה אותך בתור ידידה ושניה אחרי זה רק אם אני אגיד מילה שתגרום להתפרץ בלי םרופורציה בכלל והוא יוטרף ויתחיל לצעוק וכמובן להאשים אותי בזה.יש לציין שמעולם לא היינו חברים אפילו ומדובר במערכת יחסים ״פתוחה״ הוא היה באזור מגוריי ולמרות שביקשתי שלא יגיע הוא הגיע וחיכה בחוץ ואמר שאני משפילה אותו שאני לא יוצאת למרות שהוא זה שמלכתחילה לא כבד את הבקשה שלי והגיע למרות שאמרתי שלא. כל פעם שאני חושבת שאני עושה משהו שאין עליו מחילה מבחינתו תמיד הוא מפתיע ושולח עוד הודעות ומתקשר.אני רוצה להפסיק את זה אני יודעת שאסור לי לשחק בזה ואני מקשיבה לאינטואיציה שלי שאומרת להתרחק כמו מאש.
איך עושים את זה בלי שהוא ייראה בלא שאני אומרת לו אתגר אלא שפשוט יירפה?הוא כפייתי ואובססיבי!
תודה מראש..
ד"ר אורן חסון
הטרדות
⌄
מבולבלת יקרה,
גם להתנתק צריך לדעת. שזה אומר לשים גבולות ברורים. שלא יהיה ספק שכאשר את אומרת שאת לא רוצה יותר קשר, שברור שאת לא רוצה יותר קשר. שתפסיקי להרגיש לא נעים שלא לענות לטלפונים, ושתפסיקי להרגיש לא נעים להגיד לו: "די, אני לא רוצה יותר שום קשר", ולדעת לעמוד על זה באופן ברור, ולא להתווכח על זה. לדעת לא לדבר איתו כאשר הוא מחכה לך ליד הבית, אלא ללכת הביתה, ולדעת לפנות למשטרה אם הוא מטריד אותך. אחרי הכל, זכותך כאדם להיות בקשר עם מי שאת רוצה, לא בקשר עם מי שאת לא רוצה. הגיע הזמן שתאמיני בזה.