יחסים עם בת הזוג לשעבר: הדרכה

תאריך פנייה: 25.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יהל
יעוץ זוגי
25.03.2012 • 17:21

שלום
שמי יהל אני גרושה ואימא שלני ילדים הבן זוג שלי גרוש מזה 16 שנים אבל שב להתגורר עם גרושתו ועכשיו הוא שנתיים וחצי מחוץ לבית אנחנו בגזוגיות אבל לא מתגוררים יחדיו לכל אחד מאיתנו יש בית ואנחנו ישנים כל פעם בבית אחר בחודש האחרון אני קצת מבולבלת ואני החלטתי שאני בודקת את הזוגיות שלי ומאז שבן זוגי עזב את הבית הילדה הגדולה שלו לא מקבלת את הזוגיות בנינו ולכן כשהיא בקרבתו או ישנה אצלו בבית אין לי אפשרות להגיע לבית שלמעשה כל השבוע הבית שלי היא חיילת שמגיעה בימי חמישי הבייתה הבן השני שלו גר איתו הוא בן 17.05 עד לפני חודש וצי דיבר איתי ועכשיו כבר לא בגלל ריב של הבן זוג עם הילדה בעקבות כך שהייתי בבית והיא רצתה להגיע .לי מאוד קשה להתמודד עם המצב כל הזמן זה להיות ימי שישי שלמים לבד כי הוא איתה כל שבת שניה וגם בחגים אני כבר שלוש שנים במערכת ועדיין הילדה לא מקבלת את זה שאנ י הבת זוג הבן זוג שלי קשה לו עם המצב אבל הוא לא עושה כלום לא שואל את הילד למה הוא פתאום לא מדבר לא בודק עם הילדה מה יהיה וכך המצב נמשך אני נמצאת בבילבול בחיים שלי ואני מבקשת עזרה אנא ממך תייעץ לי ולו מה לעשות איך מתמודדים על הילידים יש את הלחץ של הסבתא ושל האימא למרות שלאימא יש חבר והיא במערכת יחסים כבר הרבה זמןאנא יעץ לי מה עושים

ד"ר אורן חסון
הדרכה
27.03.2012 • 14:11

יהל יקרה,
יתכן שהבת שלו עדיין מקווה שהוריה יהיו ביחד. אחרי הכל, הם נפרדו וחזרו להיות ביחד, אז אולי זה יקרה שוב. אבל יתכן שיש לה משהו ספציפי נגדך, אני לא יודע. מה שבכל מקרה קורה, כנראה, הוא שהחבר שלך לא יודע לומר לה מה הוא רוצה, וסביר להניח שזה משום שהוא מרגיש רגשי אשם כלפיה על מה שנתן ועל מה שמנע ממנה, וכי הוא רוצה לשמור על יחסים טובים איתה. ואחיה, כנראה מרגיש נאמנות אליה, וזה חשוב לו.לך אין הרבה מה לעשות. לבן זוגך יש. השאלה היא אם הוא מסוגל להסביר לה מה חשוב לו, מבלי להרגיש שהוא גם מאבד את הערכתה ואהבתה ואת הקשר איתה. בדקי זאת איתו (אם כי אני בטוח שעשית זאת), ואל תלחצי עליו ללחוץ על בתו כי אז תאבדי אותו. הניחי שהיחסים שלו עם בתו חשובים לו יותר, מה שכנראה נכון גם אם זה אולי כואב לשמוע. לכן את יכולה לומר, אבל לא ללחוץ, ואם את מרגישה שאת לא מצליחה, קחי בחשבון שזו הזוגיות שיש לך, עד כמה שזה כואב. במצב זה, אם את בכל זאת מאד רוצה – לכו ליעוץ זוגי כדי לקבל הדרכה. גם לגבי היחסים שלו עם בתו, וגם לגבי היחסים ביניכם, ואיך מתמודדים עם הקשיים הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083