סיום קשר: איך להפסיק להיות נחמד

תאריך פנייה: 08.10.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אילן
בעיה קשה עם החברה לשעבר
08.10.2010 • 20:58

ד"ר אורן חסון שלום,אני וחברתי בצבא ונפרדנו אחרי שבתקופה האחרונה היא הפכה לקנאית בצורה מוגזמת והתחילה לדבר אליי בצורה מגעילה, קיללה וצעקה בכל הזדמנות כשהיא התעצבנה קצת.אני מנסה לשמור על קור רוח ולהסביר לה (רוב הפעמים זה בטלפון) שהיא מתנהגת בצורה ילדותית ולא הגיונית ושהיא צריכה להפסיק עם זה כי אנחנו לא יכולים להמשיך ככה.בכל הזדמנות אחרי שהיא מקללת ומדברת בצורה משפילה כלפיי היא דואגת להגיד שאני זה שמדבר מגעיל ומתנהג מגעיל והיא בסדר גמור ואני הילד הקטן.זה לא השתנה והיא ממשיכה עם זה גם אחרי שנפרדנו והיא מתקשרת ומאיימת שאם אני לא יבוא לראות אותה היא תבוא אליי לבית ומקללת בלי להפסיק, וכמה דקות אחריי שאנחנו גומרים שיחה כזאת היא פתאום נרגעת ושולחת שיר חמוד ומצפה שאני ישכח מהכל ואומרת שהיא אוהבת אותי. ושאני אומר לה שהיא לא יכולה לשנות את מצבי הרוח כל 5 דקות ולצפות שאני יעביר את ההתנהגות שלה כאילו לא קרה כלום אז היא שוב נכנסת לאותו מצב של "טירוף".אני לא יודע כבר מה לעשות ואיך להתמודד עם המצב הזה, זה כבר נמשך יותר מ4 חודשים של טירוף ודיכאון. אשמח לשמוע את דעתך ואולי רעיון או דרך פתור את זה.תודה, אילן.

ד"ר אורן חסון
להפסיק להיות נחמד, עדין ואדיב.
10.10.2010 • 01:35

אילן יקר,
אני תוהה מדוע אתה עדיין בקשר איתה. האם רק משום שהיא מתקשרת? – אתה לא חייב לענות. האם משום שהיא נחמדה לפעמים? – אתה לא חייב לענות. אתה יודע שזה לא יימשך לאורך זמן. האם משום שאתה נחמד? – אולי הגיע הזמן שתפסיק להיות. ויהיה לך קל יותר להפסיק להיות על-ידי ניתוק מגע, יותר מאשר לומר שאתה לא רוצה אותו. אמור זאת פעם אחת באופן סופי ונחרץ, אל תיכנס לויכוחים אינסופיים, אלא סיים שיחה מהר, ושמור מרחק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילן
להפסיק להיות נחמד, עדין ואדיב.
10.10.2010 • 02:37

תודה לך.