ייעוץ זוגי: התמודדות עם כעסים וחוסר אמון
פלוני אלמוני
בעיות משפחתיות קשות מאוד
⌄
ד"ר שלוםאני נשוי לבת זוגתי כבר 3 שנים יש לנובתבת שנתיים,ומתחילת הזוגיות הורי עושים כל מני תכסיסים מכוערים בכדי לגרום לי לצרות עם בת זוגתי לפני שנה היה לי ריב גדול עםהוריוזה נגמר בפיצוץ שנמשך לסרוגין כבר כמעטשנה,כל חודשיים הם יוצרים איתי קשר ומנסים לדלות מידע או להתפייס אבל זה נגמר בפיצוץ שהם מצדיקים את עצמם או שהם מדבריםרעותעל אשתי ומשפחתה אני ואשתי מאוד כועסים ופגועים על הורי ועל מעשיהם הם כל הזמן מחפישים את אשתי ומשפחתה על כלום,אותי זה מאודמבייששבאתי ממשפחה שכזאת ,הייתי תמים ותמיד התגאתי שבאתי ממשפחה עמידה וטובה ולא האמנתי שהם מסוגלים לפגוע כך בבן שלהם ולנסותלהפרידביני לבת זוגתי. עכשיו בת זוגתי מאוד כעוסה מכל העיניין ואני מבין אותה ומנסה אבל היא כועסת עלי כל הזמן וטוענת שאני לא חבר טוב בגלל שעשיתי לה משהו מאחורי הגב שלא קשור להורי,והאמת היא שאני בכלל לא התכוונתי שזה יקרה אבל מהשתלשלות הדברים יצא כך ולצערי היא טוענת שזה חוזר על עצמושאני לא חבר טוב,והיא רוצה עכשיולהתגרשממני והיא כועסת עלי ואני ממש חסר אונים אני אוהב אותה ואין לי כוונה רע נגדה אני רק רוצה לחיות את החיים ולהמשיך לחיות איתה.בגלל משפחתיאיבדתיאת כל מה שהיה לי משפחה,עסק,בית,כסף ועכשיו גם את אשתי והילדה על הפרק אין לי כלום אני לא יודע איך לפייס אותה ומצד שני אני מבין אותה היאפגועוגם אניפצועבלב עכשיו אנחנו חיים בבית צמוד להורים שלה שהם באמת תומכים ועוזרים למרות שהורי גם פגעו בהם.מצד שני אני גם לא בטוח שזה טוב שאנחנוקרוביםמדי כי לאשתי קשה לנסוע לעבודה החדשה כל יום וגם לי אין עבודה וקשה לי למצוא עבודה שתתאים בשעות וגםאוליהיא מרגישה חזקה יותר עם משפחתה ויותרקללה לוותר עלי היא טוענת שלא טוב לה איתיונמאסלה מהכול אני מאוד מאמין בה היאחברה טובהוגם אשת חייל ואני לא מוכן לוותר כל כך מהר על הקן שלי ואני דיי מבולבל עם כל החיים היפים האלה כי אני באמתאוהב את החיים. מה עושים האם אני מתנהג עם הורי ואחיי בסדר האם יש דרך לפייס את אשתי.תודה מראש פלוני אלמוני
ד"ר אורן חסון
לעשות סדר בבלגן הרגשי
⌄
פלוני יקר,
התחלתם מנקודה לא פשוטה, של כעסים, וקל להשתמש בה כאשר משהו אחר לא בסדר. וחבל, כי עשית מאמץ רב שכלל גם ניתוק ממשפחתך כדי להיות שם. אלא שהכעסים שלה ושל משפחתה על משפחתך, עם אולי האשמות מסויימות גם נגדך ואולי חוסר אמון מסויים ("כי איך יכול להיות שהם לא משפיעים עליך?" – מה שיכול לנבוע מחרדות בעניין יציבות הקשר שהיו קיימות לאורך זמן אצלה), מצאו מוצא במשהו שעשית, מה שמצדיק, לכאורה, את התחושות הלא פשוטות שהיו לה מולך. גם אם היית בסדר לחלוטין!אתם זקוקים ליעוץ זוגי. אני אומר זאת חד משמעית. אתם צריכים לעשות סדר בבלגן הרגשי שלכם. יש לכם סיבות טובות להיות עם רגשות מעורבים, להרגיש כעסים שחלקם מוצדקים וחלקם לא, ואתם צריכים עזרה בלנפות את הלא מוצדק, ללמוד להביט על מה שחשוב, וללמוד להחליט ביום-יום החלטות שקולות, כלומר, שתהיינה מנותקות מהבלגן הרגשי שלכם.
פלוני אלמוני
לעשות סדר בבלגן הרגשי
⌄
ד"ר אני מאוד מודה לך על התגובה אבל לדעתי להתחיל יעוץ זוגי אולי יכול לפתוח תיבות פנדורה שאני לא מעוניין ואז הסיכוי להמשך הזוגיות שלי יהיה אפסי נכון להיום היא יותר פשרנית כי עושה הרושם שהיא גם לא רוצה לוותר כל כך מהר אבל היא עדיין יש בה כעסים,יש לך רעיון אחר אולי ?תודה מראשפלוני אלמוני
ד"ר אורן חסון
התקווה שבתיבה
⌄
פלוני יקר,
כתבת במכתב הקודם: "היא רוצה עכשיו להתגרש ממני והיא כועסת עלי ואני ממש חסר אונים". יום אחרי, אתה כותב: "נכון להיום היא יותר פשרנית כי עושה הרושם שהיא גם לא רוצה לוותר כל כך מהר".הדינמיקה הזו אינה בריאה, ולקחה אתכם למקום לא טוב. צריך לדבר על זה, ועדיף לשים את הדברים על השולחן באופן מבוקר, מאשר לתת להם להתפרץ לבד. לכעסים יש נטייה לגרום לנו לומר דברים שאנחנו לא מתכוונים אליהם, וזה הסיכון שאתה עומד בפניו, מצידה כנראה יותר מאשר מצידך. היא צוברת דברים. חלקם אולי נכונים וחלקם אולי לא. לפעמים, אם לא פותחים את תיבת פנדורה, משאירים כלואה בפנים גם את התקווה.