יחסים עם המשפחה: שלוש אפשרויות
אהבה דתית
אהבה בן חילוני ודתייה לאומית
⌄
שלום
אני חילוני וחברתי דתייה שנינו אוהבים מאוד אחד את השני ורואים המשכיות לכיוון נישואין לצערי הבעיה לא בנו אלה בהורים של חברתי שלא מוכנים לא לקבל את הקשר הזה ויותר מזה לא מעוניינים לפגוש אותי מהסיבה שאני חילוני למישהו יש רעיון איך אפשר לפתור את זה בבקשה לעזרה דחופהתודה
ד"ר אורן חסון
עם או בלי המשפחה, אבל עם מחיר.
⌄
אהבה יקר,
יש שלוש אפשרויות:האחת, להצליח לשכנע אותם למרות הכל. איך? אני באמת לא יודע. אולי בסבלנות, ולהראות להם, עם הזמן, שאתה אדם טוב, וטוב לבת שלהם.השנייה, לוותר. בגלל הקשיים הללו, שאינם תלויים בכם, אבל הם יהיו תלויים ועומדים זמן רב, וידרשו מכם הרבה מאמץ.השלישית, להבין שאתם כבר בוגרים, ואינכם זקוקים לאישור של אף אחד (ולקוות, שעם הזמן, תוכלו לגשר על הפערים המשפחתיים). אלא שיש לזה מחיר. המחיר הוא ניתוק משפחתי, שיהיה קשה מאד וכואב לחברה שלך, המחיר עלול להיות גם מחיר כלכלי, אם היא תלויה בהם כלכלית ואם אתם בונים משהו לעתיד בהתבסס על נתינה שלהם. והמחיר הוא מחיר התחלה עם עוצמות רגשיות גבוהות של קונפליקט, שכאשר יהיה לכם קשה, הוא עלול להתפוצץ בפניכם, כלומר, כעסים וטינה או שימוש בהם במקרה של ויכוחים ("ויתרתי על המשפחה שלי בגללך, וזה מה שאתה עושה לי?"). ראה, כדוגמא, את מכתבו של 'פלוני אלמוני' שתי פניות למעלה. אני לא אומר שזה יקרה, אבל אני כן אומר שכל פער בין בני הזוג, החל מפערים באמונה והמשך דרך קונפליקט משפחתי, הם סדקים שיכולים להתרחב במקרה של קשיים בהמשך. אתם צריכים אהבה מאד גדולה, ויציבות לאורך זמן, כדי להתמודד עם זה.