סיום מערכת יחסים: מה לעשות?
נטע
האקס ניצל אותי כדי לשכוח אחרת
⌄
שבת שלום. חייבת עצה מקצועית. לפני כמה חודשים נפרדתי מהאקס על רקע בגישה שלו. היה לנו אהבה באמת גדולה שבחיים לא אהבתי ככה, וגם אצלו היה. היינו שנה ביחד. אחרי הפרידה עברתי משבר גדול מאוד . רק לפני חודשיים התחלתי לנסות לצאת עם אחרים, להכנס לשגרה וזה עבד טוב. לפני חודש האקס התקשר, אמר שרוצה לחזור , שאוהב אותי ובאותו יום נפגשנו, הוא היה נראה בדיכאון, לא דיבר, לא הסתכל, רצה לשכב איתי. היה מתקשר . בפעם השנייה שנפגשנו אמרתי לו שאני לא מרגישה שהוא באמת התגעגע ורצה לחזור. הוא הכחיש הכל תוקף , אבל עדיין הרגשתי שיש פה משהו מוזר. אחרי בירורים גיליתי שבן אדם התקשר אליי באותו היום שאהובתו החדשה עזבה אותו. שמעתי שהיה הרוס עליה. אני הרגשתי יותר גרוע מהפעם הראשונה שגיליתי שבגד בי. אחרי כל האהבה שהייתה בנינו, הוא עכשיו משתמש בי לשכוח אהבה נכזבת. הוא מתקשר אליי פעם בשבועים רק לצורך סקס, לא מדבר, ולא כלום. עכשיו שגיליתי את זה אני לא מעוניינת "לעזור" לו לשכוח אותה. רציתי עצה איך להתנהג מבלי להשפיל את עצמי? האם להעלם לו בלי הסבר כדי שיכנס לסרטים? האם להגיד לו את מה שגיליתי ולאחל לו בהצלחה? הוא עדיין לא התקשר אליי מאז ששכבנו ..שזה יוצא שבוע וחצי. אני מאוד אודה לכם על העזרה.
ד"ר אורן חסון
לא מדובשך ולא מעוקצך... אפשר להגיד?
⌄
נטע יקרה,
עושה רושם שהאיש ראה את עצמו בעיקר, היה במצוקה נפשית, והלך לקבל תמיכה וחיזוק עבור עצמו, אצלך, מבלי לשים לב לכלי החרסינה העדינים שהוא שובר בדרך. האם את רוצה אדם כזה כבן זוג להמשך? – אני מניח שלא. זה פחות או יותר מה שאת כותבת. ואם כך, הפתרון פשוט, לא – לומר לו עד כאן, לא מדובשך ולא מעוקצך. נדמה לי שכך לא תשפילי את עצמך.אלא שעצם השאלה של איך להתנהג "מבלי להשפיל את עצמי?" מרמזת לי שאת אולי חושבת אחרת, ועם תקווה שיהיה טוב יותר. האם את חושבת שבפעם הבאה, כאשר הוא ואת תהיו במצוקה כלשהי, הוא יסתכל עליך? – אם כן, פתחי איתו שיחה גלויה, הסבירי גם את העמדה שלך, ואני מאחל לשניכם שתבינו מה קורה ושתדעו להתמודד עם זה.
נטע
לא מדובשך ולא מעוקצך... אפשר להגיד?
⌄
ד"ר חסון ,תודה רבה על תשובתך ועזרתך! כמובן שאני לא רוצה איתו שום קשר יותר, לא עכשיו ולא בעתיד, ורציתי לסיים את זה במינימום השפלה עבורי.ושוב..תודה, זה בדיוק מה שאומר לו.