מחשבות מנוגדות: איך להתמודד?
me
מחשבות משונות על הידיד הכי טוב
⌄
שלום.
.אני אשמח אם תעזור לי במשהו..אני בת 20 חבר שלי בן 27,אנחנו נמצאים כבר בקשר שנהבתחילת הקשר היו המון לבטים -מהצד שלו ...מכוון הפרש הגילאים בינינו,אבל הוא הסתדר עם זה מהר,והבין שהוא רוצה להיות איתי.עכשיו..העינין הוא-יש לי ידיד ממש טוב,כמו אח..מגיל 15 בערך אנחנו מכירים,תמיד מפרגנים אחד לשניה ...בכל נושא,כגון יחסי הזוגיות עם החבר שלי,או עם האקסית שהייתה לו אני גם פירגנתי.הוא בעבר רצה אותי....מלפני שנתיים בערך,ואני יש לי הרגשה שהוא עדין רוצה אותי. ועולות לי מחשבות מזעזעות בראש עלי ועליו ביחד,ואני מנסה לדמיין אותנו כאילו בקשר וגם אולי לדמיין אותנו מתנשקים וזה ממש מרתיע אותי.מה גורם לי לחשוב עליו כאלה דברים?שאני אהיה איתו בקשר?בחיים לא חשבתי על זה...אולי כי אני פשוט מחפשת מישהו שממש יאהב אותי..או פשוט להרגיש כמו בסיפור סינדרלה..ובסוף להגיע לאהבת ה"אמת" כאילו.למרות שאני חייבת להודות,אני לא מקנאה כשהוא יוצא עם בחורות.אפילו מאד מפרגנת ומכל הלב.ואני בחיים לא ארצה לאבד את בן זוגי הנוכחי,אני ממש אוהבת אותו.אשמח אם תעזור לי.
ד"ר אורן חסון
תקועה במחשבה על רגשות מנוגדים
⌄
מי יקרה,
מה שמטריד במכתב שלך הוא לא עצם העובדה שאת מפנטזת על מישהו, אלא העובדה שאת תקועה במחשבות שמעוררות בך רגשות כל כך מנוגדים. אני לא יודע מה הסיבה לזה, וגם לא יודע אפילו לומר לך אם יש לזה חשיבות או לא. נתקעת במהלך מחשבות אובססיבי, ויתכן שאת נשארת תקועה בהם היא רק העובדה שזה מפחיד אותך. בהחלט יתכן שלו היית אומרת לעצמך – טוב, נו... אז יצא לי פעם לחשוב או לחלום על זה, ואין לזה שום משמעות, היית שוכחת מזה מהר.כי לפי כל מה שאת כותבת ומרגישה, אכן אין לזה משמעות פרט לפחד ואולי לחלחלה שעצם המחשבה על זה מעוררת בך. כך שאם תוכלי להגיד זאת לעצמך, כלומר, שאין לזה משמעות, כפי שזה אכן נשמע, אז גם הפחד יאבד את משמעותו.