זכויות משפטיות: ידע הוא כוח
ליאת
מבולבלת מבקשת עצה
⌄
שלום רב,
אני מנהלת קשר עם גבר נשוי מזה שבע שנים ממנו יש לי ילדמשפחתו אינה יודעת על הילדהיחסים שלנו לא טובים הוא אדם מאד מוצלח ובכיר הוא כוחני שתלטן שאוהב רק את עצמו הוא מדבר אליי בצורה מגעילה הוא לא קונה לי דבר ואנחנו רבים המון הוא לא תמיד משלם מזונות טוען שחושש כי אשתו תדע אם תראה חריגה בחשבון מצבי הכלכלי די רע ואני לא יודעת מה לעשות האם אני אמורה לתבוע מזונות למרות שהבטחתי לו שלא אדרוש מזונות ? מה עושים לגבי היחס המגעיל שלו אליי הוא אוהב לתת לי לצאת טיפשה וחלשה איך מתמודדים עם זה עד עכשיו אני רק שורדת אבל נמאס ליאשמח על כל עצה
ד"ר אורן חסון
קודם כל ידע, כי ידע הוא כוח.
⌄
ליאת יקרה,
את כותבת שהוא "מוצלח", אבל לא מתארת אותו ככזה. אולי "מצליח" בקני מידה חברתיים מסויימים, אבל לא כל כך מוצלח, למרבה הצער.כרגע, הוא שולט בך ומפחיד אותך. נדמה לי שלא רק באיומים, אלא בעיקר בעזרת רגשי אשם, שחס וחלילה לא תפגעי בו, אם הוא יעביר לך כספים שמגיעים לך, ואשתו תדע.חוקית, אם הוא מכיר בילד מגיע לך מזונות, ואת יכולה לתבוע. נדמה לי שיש לך מספיק ראיות לכך שהוא מכיר באבהותו, אבל גם אם לא, מספיק אפשרויות ועדויות לתבוע מזונות או לבדוק אבהות כדי לעשות זאת. מבלי לחייב את עצמך לעשות משהו, קודם כל לכי לעורך דין כדי לדעת את זכויותייך. תחליטי אחר-כך מה לעשות. ידע כשלעצמו הוא כוח, אז השיגי את הידע הזה. החליטי אחר-כך איך להשתמש בו. כלומר, באיומים (בעזרת עורך דין או בעצמך) או בתביעה של ממש.הדרך השניה שבעזרתה הוא שולט בך, היא כנראה החשש שלך שינתק ממך את הקשר, ואולי גם שכאדם כוחני ולא מוסרי, שיגרור משפטים ארוכים. האם את רוצה את הקשר האישי איתו? האם את רוצה להמשיך הלאה ולחיות כפי שמגיע לך? האם הסקס, ופה ושם התמיכה הנוספת שהוא מקבל ממך הם מניע עבורו לשמור עליך (כל עוד את לא תובעת ממנו יותר מדי)? ומה את מקבלת ממנו?התחילי מיידע, והמשיכי, אם את צריכה, בכל תמיכה חברתית ומשפחתית שאת יכולה להשיג. שתפי את הקרובים לך בקשיים שלך, כדי שיתנו לך כוח. ואם אין לך מספיק תמיכה אחרת, בקשי תמיכה נפשית מקצועית. תוכלי להעזר אגב גם בגופים הרשומים בדף העזרה ראשונה באתר שלי:http://www.orenhasson.com/help.aspוהתחילי להיפרד ולצאת עם גברים אחרים. גם בן זוג טוב זה כוח. הגיע הזמן שיהיה לך כזה משלך.