סיום זוגי: התמודדות עם חוסר יציבות

תאריך פנייה: 30.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טל
פרידה כואבת
30.06.2012 • 10:49

היי, אני בת 26 ולפני חודשיים חוויתי פרידה.היינו יחד שנה וחצי. אחרי 10 חודשים של הקשר החלטנו לעבור לגור ביחד. התקשורת ביננו הייתה לטעמי מעולה - היו לנו המון שיחות, אף פעם לא השתעממנו זה עם זו, הרבה צחוקים משותפים והרבה כיף אך כמובן לצד כל זה היו בעיות- בן זוגי לשעבר הוא אידאליסט שכל יום משנה את הרצונות שלו- יום אחד הוא החליט שהוא הולך באופן קבוע לבית כנסת, יום אחר הוא החליט שהוא עובר לאורך חיים טבעוני, שהוא יוצא למאבק החברתי, שהוא לא חוגג חגים מסויימים כי הם פוגעים בבע"ח או בסביבה ועוד ועוד.. לי היה מאד קשה עם ה"שינויים" האלה כל פעם, ואני בן אדם דעתני אז תמיד אמרתי מה אני חושבת, אבל בסופו של דבר תמכתי בו וליוויתי אותו בהחלטות שלו. גם אם זה אומר ששיניתי אני בעצמי את התזונה שלי והפכתי לסוג של טבעונית והכנתי בבית רק אוכל טבעוני... הוא טען שאני לא מעצימה אותו מספיק והוא לא מרגיש שהוא מתפתח בקשר הזה והוא חושב שהוא לא עושה לי טוב ולכן החליט להיפרד...בנוסף, הוא הגיע ממשפחה קצת בעייתית. ההורים של התגרשו גירושים מאד לא יפים שכללו בגידה שהוא היה בגיל ההתבגרות. אמא שלו היא אשה מאד קשה ויש לו המון מריבות איתה וגם האחים שלו בבאלגן מסוים. ותמיד שדיברנו על הוא העתיד הוא אמר שהוא מעוניין לעבור לגור כמה שיותר רחוק מהמשפחה שלו ואני בדיוק ההפך רוצה קרבה למשפחתי (יש לציין שהמשפחות גרות באותה העיר) וגם על זה היו לנו לו מעט מריבות.בסופו של דבר נפרדנו... הוא החליט לחתוך בטענה שהוא חושב שלטווח הארוך לא היינו עושים טוב זה לזה. אך הוא לא ניתק איתי קשר. הוא עבר לגור דלת מולי באותו בניין ולא לקח את כל החפצים שלו אז נכנס לא פעם לדירה. דאג לשלוח לי הרבה מיילים וסמסים בנושאים כאלו או אחרים.. עד שיום אחד אחרי שראיתי אותו מסתובב עם בחורה בבניין שלנו שהם אוחזים ידיים החלטתי לעבור דירה ויומיים למחרת כבר אספתי את החפצים ועברתי. היום אני במצב קשה כי אני אוהבת אותו ומתגעגעת המון המון המון ורוצה אותו בחזרה... והוא, הוא לא מעוניין.. אבל לא מנתק איתי את הקשר למרות כל הבקשות שלי הוא כל פעם שולח מייל בנושא אחר. אנחנו "רבים" במיילים.. אמרנו שננתק את הקשר ביננו ל3 חודשים ורק אחרי הנתק הזה נטפל בכל הנושאים הכספיים שנותרו בעקבות הדירה ואולי גם נצליח לשוחח.. אבל הנתק לא מתקיים כי איכשהו הוא תמיד מוצא דרך לדבר איתי..אני רוצה לעבור הלאה.. ולהכיר בחורים חדשים, אבל קשה לי.. גם כי הוא האהבה הראשונה שלי וגם כי אני מתגעגעת, רוצה ויודעת רק אותו...

ד"ר אורן חסון
למען עצמך
01.07.2012 • 00:16

טל יקרה,
עם כל הצער והכאב, ולמרות שאני בטוח שיש בבחור הרבה דברים טובים, יש בו עוד תכונה אחת שהפכה אותו לבלתי אפשרי בשבילך, והיא חוסר היציבות שלו. הוא לא יציב ברצונות שלו, הוא לא יציב בהבנת הצרכים של עצמו, והוא לא יציב רגשית. כבן זוג - למרות כל המעלות האחרות שיכולות להיות לו, זה מתכון לשנים של סבל ואי בהירות ואי ודאות.אני חושב שהדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לסיים, מיוזמתך, את כל העניינים השוטפים ביניכם כמה שיותר מהר, ו... לברוח. למען עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083