יחסים לא ברורים: מה קורה כאן?
דצ
אקס
⌄
שבת שלום,אני והאקס היינו זוג במשך שנה ואז ניפרדנו ביוזמתו, אנו ממשיכים את הקשר ללא מחוייבות כבר שנה.(כולל סקס)יש לציין כשהכרנו בתור דתיים למטרה רצינית לאט הוא יצא בשאלה ואני אחריו.אני החברה הראשונה שלו, והתנסנו מינית יחד לראשונה. לפניו היה לי חבר במשך שנה שבגד בי.אני בת 21 והוא 22, אני לקראת סיום התואר הראשון הוא ממשוחרר כבר שנה ללא בגרות.אני לא מצליחה להתקדם מאוד קשה לי לחשוב אפילו על נתק, יש לו חלק מאוד גדול בחיים שלי.אני מאוד רוצה שנחזור אך אינני מעלה את זה. כשאנחנו יחד אני מרגישה שהוא בן זוג, משלם תמיד ,מפנק דואג לומר שאני לא סתם עוד בחורה.אני יודעת שהוא מאוד נמשך אלי ומחמיא חשבתי שאולי הוא מאויים מהמקום שלי בחיים ושהוא מרגיש מאחור, כי הוא שאל אם אני מרגישה שהוא מספיק אינטלגנט.ניסתי להגיע למצב שלא יהיה מגע אבל לא הצלחנו הוא מאוד רצה והצליח לשבור אותי במילים.לאחרונה היינו יחד בים והא התעקש להעלות תמונה שלי לאחת מהרשתות החברתיות בדכ אני מסרבת אבל הפעם הסכמתי, אני לא מצליחה להבין אותוהוא רוצה אותי רק בשביל סקס? לא חושבת כי לא חסרות בנות סביבו אבל הוא טוען שזה ריקני ואיתי זה אחרת שיש בנינו מעבר.אני מאוד רוצה טיפול אך אין לי אפשרות כלכלית לממן ואני לא רואה את עצמי יוצאת מזה לבד.מה אני עושה? אני חוששת לדבר איתו על הרגש שלי כי אני עלולה להיפגע יותראתה חושב שאם אני "אעלם" לו קצת זה יגרום לו לשקל מחדש מה שיש בנינו?מבולבל ולא יודעת איך להמשיך, אודה לך אם תוכל לכוון אותי.
ד"ר אורן חסון
אקס או לא אקס? מה זה בעצם?
⌄
דצ יקרה,
האמת היא שלא ברורה לי מערכת היחסים שביניכם. כי את מתארת אותה כזוגיות שיש בה הכל פרט להצהרה הפורמלית שזו אינה זוגיות. מה זה אומר? שהוא נפגש עם אחרות? שאת נפגשת עם אחרים? האם כל זה באמת רק כדי שהוא ירגיש לחוץ פחות בנוכחותך בגלל הפערים ביניכם שהוא חושב שמשחקים לרעתו?אני מתרשם מבין השורות שלך שהוא כן מסתובב עם נשים אחרות. יכול אפילו להיות שהוא שומר אותך כבת זוג אפשרית לזוגיות רצינית בעתיד, רק שבינתיים הוא רוצה להתפרפר, כדי שלא ירגיש שהפסיד משהו לפני שהוא קושר עצמו לקשר לכל החיים. ואם זה כך, לא ברור לי אם את זורמת עם זה, או מוכנה לזרום עם זה כל עוד את לא מבינה שזו המטרה, ואולי אפילו מוכנה לזרום עם זה אם בסוף הדרך תדעי שהוא יהיה איתך ולא עם אחרות (ואם זה המצב, אין שום ודאות שזה אכן מה שיקרה).האם "העלמות" שלך תקרב אותו? - לא יודע. לפעמים זה עלול להרחיק.את סטודנטית. בחלק מהמוסדות האוניברסיטאיים (בודאי באוניברסיטאות אבל כנראה שלא רק) יש אפשרות לפגישה עם פסיכולוגים לתמיכה נפשית. בדקי לפחות את האפשרות הזו אם את רוצה טיפול.
דצ
אקס או לא אקס? מה זה בעצם?
⌄
תודה רבה על המענה הזריז והתמיכה.כניראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב, רק כשאנחנו יחד זה מרגיש ממש כמו בני זוג עם מחוייבות כשאנחנו רחוקים אחד מהשניה זה לא מרגיש ככה לרוב.העניין של הפער בנינו אולי גורם לו להרגיש לא בנח אבל גם אם אני אשאל הוא בטח לא יושה בזה גם אם זה באמת נכון.הוא מסתובב עם אחרות ואני עם אחרים, הזמנתי אותו כמה פעמיים והא לא מעוניין להכיר את החברים שלי אני לא מצליחה להבין מדוע, אני לאומתו כן רציתי להכיר ויצא לי לפגוש את חלקם פעמיים כשיצאנו יחד, כשאני מבקשת שיצטרפו אלנו עוד חברים/ות שלו כשאני מגיעה לאזור שלו הוא לא מעוניין ומעדיף שנהיה לבד.יש לי בעיה אני מאוד רוצה לדבר איתו ולהגיד לו מה הרגשתי כל השנה הזו ואיך זה משפיע עלי וכמה שהוא חשוב לי ואני אוהבת אותו באמת,אבל אני מפחדת מהתגובה שלו.מצד שני אם אני מגיעה אליו ויוצאת איתו ומקימת איתו יחסים הוא לא מבין שאני אוהבת אותו ושהוא חשוב לי, חייבים לומר? מה אתה ממליץ לדבר או לשמור לעצמי?אצלי איכשהו אינטימיות מתחבר לי עם רגש, אני יודעת ממנו שסקס סתם עם בחורה מרגיש לו רייקני והוא כן מעדיף להיות איתי כי הוא טוען שחוץ מהתאמה מינית ומשיכה יש מעבר.איך אני מצליחה להגיע ולדבר אל הלב שלו שיבין אותי ואת מה שאני מרגישה ועוברת מבלי שהוא יחשוב שאני נואשת לו או כל דבר אחר,שזה באמת תהיה שיחה פתוחה וכנה שיראה שאני גם מעוניינת להבין אותו.אני מאמינה שהוא שומר עלי לא רק בשביל סקס, או רוצה להאמין ככה כי באמת שלא חסר לו וגם לי והא יודע את זה ובכל זאת אני מעדיפה להגיע אליו ושזה יקרה איתו וכניראה שגם הוא.אני לא חושבת שלהציב אולטימטום זה נכון או שאנחנו חוזרים או שמתרחקים אבל גם באמצע מסתבר שקשה לי להיות.שאלה שעלתה לי, אם הוא אומר לי על מקרה מסויים אם היינו מתחתנים זה היה קורה לנו(משהו חיובי) יכול להיות שהוא עדיין מרגיש מחובר/חושב/ על כך או שאין למילים של אם היינו ככה וככה.. שום משמעות?האם באמת גברים צריך לומר להם מה אני מרגישה כדי שיבינו אותי, כי הרבה פעמיים אני מסקיה שהוא בטח יודע ומבין ואז אחרי וויכוח הוא אומר לי אני לא יכול לנחש אם את לא אומרת לי..תודה רבה ד"ר חסון
ד"ר אורן חסון
למה מסרים כפולים?
⌄
דצ יקרה,
עדיין לא הכל ברור לי. הבנתי שהוא יוצא עם אחרות, ושאת יוצאת עם אחרים, ושכנראה לשניכם אין קשר מחייב, בדרך כלל, כך שאתם גם שומרים על קשר מיני ביניכם. האם את אומרת שאת רוצה להכיר את בנות הזוג שלו, ושהוא יכיר את בני הזוג שלך? למה? כדי שתפריעו זה לזה להמשיך הלאה לקשרים אחרים?את אוהבת אותו, ורוצה שיאהב אותך. את חוששת שהוא לא בטוח שאת אוהבת אותו, ושזו אחת הסיבות העקריות לכך שהוא מתרחק. אני חושש שבמקרה הזה לא תהיה לך ברירה אלא להיות הרבה יותר מפורשת מכפי שהיית עד עכשיו - בעיקר אם הוא באמת חסר בטחון מולך. כי אז הוא באמת צריך סימנים הרבה יותר ברורים כדי לדעת.לי קשה לדעת מה הוא באמת רוצה. אבל בכל מקרה, כדאי שתקחי בחשבון שגברים רבים נוטים לתת לנשים מסרים כפולים כאשר בכוונתם לשמור על קשר או על פוטנציאל לקשר מיני, ולא לקשר מחייב. את מקבלת מסרים כפולים. האם זו מטרתו או משום שהוא באמת מבולבל ממך? אני לא יודע. תצטרכי לחשוף את הקלפים שלך כדי לדעת את הקלפים שלו.