סחיטה זוגית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 08.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת 18
מה לעשות?
08.11.2005 • 09:46

הייאני כתבתי לך כמה פעמים על הבעיות עם החבר שלי הבעיה עכשיו שככל שהזמן עובר אני מבינה שאני לא רוצה אותו שלא טוב לי איתואנחנו כל הזמן רבים הוא אומר שבגללי כי אם הוא מבקש משהו אני לא עושה הוא רוצה מה שיבקש אני אעשה ולפעמים מבקש דברים שאני לא רוצה לעשות אותן ואחר כך מתעצבן וצועק וכן באמת לא טוב לי בכלל בקשרהבעיה היא שעשיתי איתו טעות גדולה זאת שהתמזמזתי אותו(וסליחה על המילה) *אני ערביה* הבנת מה הבעיה שלי ?אני מפחדת שאם אפרד ממנו הוא יגיד להורים שלי או לחברים שלו מתוך כעס ואם זה יגיע להורים שלי זה הסוף של החיים שלי אז אני לא יודעת מה לעשות לא טוב לי שאני איתו וגם לא יהי טוב שאני לא איתו אני לא בטוחה שיעשה את זה אבל אולי יש סיכוי הוא אף פעם לא איים או משהו כזה הוא בכלל לא יודע שאני לא רוצה אותו עוד הוא כובל אותי מאוד הוא מונע אותי מידידים מונע ממני ללבוש מה שאני רוצה הוא מתחצף הרבה אבל זה בגללי כי אני נתתי לו בהתחלה את כל מה שרוצה בערך כדי שיאהב אותי כי היתי חסרת בטחון אבל עכשיו אני מבינה מה אני ומה הואהחבר הכי טוב שלו הוא ידיד טוב לי הוא יודע על כל הריבים ביני לבין החבר והוא יעץ לי להפרד ממנו ואמר לי בסוף הוא יחזור אליך אחד שונה לחלוטין אבל לא רוצה אותו בכלל בהתחלה רק חשבתי על הרגשות על האהבה אבל כשיו פקחתי עין ואני יודעת שאם אתחתן איתו לא אהיה מאושרת וגם הוא מעיר אחרת וזהו אני כבר לא רוצה לחיות בעיר אחרת בבקשה תגיד לי איך אפרד ממנו בלי שיקרה שום דבר? וגם אני מפחדת אם אפרד ממנו שיעשה בעצמו משהו או שיפסיק ללמוד באוניברסיטה כי הוא כל הזמן אותר לי שהוא לומד בשבילי בשביל ההורים שלי כדי כשיבקש את היד שלי שתהיה סיבה שיסכימו עליו למרות שהוא מחוץ לעיר ואני תמיד אומרת לו אל תלמד בשבילי אלא בשבילך ואת האמת אני לא יכולה לסבול את כל זה בבקשה תעזור לי אני הרוסה איך אפרד ממנו אני מוכנה לסבול את הכאב שלי את הבכי והכולאני לא יודעת איך להפרד ממנו ומה לומר לו אבל גם מפחדת מאוד שיגלה משהו ממה שקרה בינינו כנראה שעשיתי טעות וצריכה לשלם ביוקר

ד"ר אורן חסון
להיות אגואיסטית
09.11.2005 • 01:29

בת 18 יקרה,
מה שקורה הוא שעשית משהו שנראה לא טוב בעיני החברה שבה את חיה, ושיכול לפגוע בך אם כולם ידעו. מכיוון שכך, את חוששת היום מסחיטה – שהוא יספר לכולם אם לא תעשי את מה שהוא רוצה. העניין הוא שאם את נכנעת לסחיטה, את יודעת היכן את מתחילה (שהוא יכריח אותך להשאר חברה שלו), ולא יודעת היכן זה ייגמר. אולי בפעם הבאה הוא יכריח אותך לשכב איתו, ואחר כך יאיים עלייך שאם לא תתחתני איתו הוא יספר לכולם. אם כבר שיספר, מוטב שיספר את מה שעשית עכשיו, ולא את מה שתעשי אחר-כך כדי שלא יספר את מה שעשית עכשיו.בינתיים, את אומרת שהוא אף פעם לא איים עלייך. לכן בינתיים הכל רק פחדים שלך. אין סיבה שרק בגלל פחדים שלך שאולי הוא יסחוט אותך, תמשיכי להיות איתו כשאת לא רוצה. ולגבי האיום שלו להפסיק את הלימודים שלו – זו כבר באמת בעיה שלו. את לא צריכה לקחת על זה אחריות. וממילא הוא לא לומד בשבילך, אלא בשביל עצמו, כדי שיוכל לבקש את ידה של בחורה טובה, שעכשיו זו את, אבל ואם זו לא תהייה את, זו תהייה מתישהו מישהי אחרת. אם את לא רוצה אותו, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לתת לו את האחריות על עצמו. בטוח יכאב. יכאב לו, והוא ינצל את זה שקשה לך עם זה שכואב לך שכואב לו, ויציג בפנייך את כל הכאב שלו, כי הוא יודע שזה עובד עליך. את צריכה להשתחרר, ואת לא יכולה להשתחרר מבלי להיות אגואיסטית. אין ברירה. תתחשבי קודם כל בעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083