הבת שלך והחבר - מה לעשות?
נעמי
אני שוב פה....תפנית...
⌄
שלום רב
ד"ר חסוןחזרתי לשאול שוב כי הדברים ממש הסתבכו, אם זכור לך על הנושא ("חוסר הבנה"), מה שקרה זה בעצם משהו שאני לא מצליחה להבין, ביני לבין בתי נוצר בימים האחרונים מתיחות למרות שהיינו חברות ממש והיתה פתיחות ביננו תמיד, הבחור מצידו התקשר אליי והביע את נכונתו לבוא ולדבר איתי, ואני כמובן שדיברתי איתו ברכות וביקשתי סליחה אם היתה פגיעה מצידי וממש התנצלתי מכל הלב למרות שבנשימה אחת הסברתי לו שאין ברירה וזה המצב, והוא אף הצדיק אותי....וממנו הבנתי שהכל נסגר והוא כמובן ימשיך לבוא לחברתו כרגיל....(חוץ מלישון)...בפועל זה לא קרה...הבחור המשיך להתעקש לא להיכנס אלינו...הוא לוקח אותה מבחוץ אליו הביתה...היא גם עשתה אצלו שבת...והילדה חוזרת ממנו עם עצבים רופפים...דיברתי איתה והיא סיפרה לי שהוא כל הזמן בהתקפי בכי...מקיא...והיא לא יודעת מה עובר עליו...היא חוזרת עם עומס נפשי גדול....היא אמרה לי שהיא לא מוכנה להפריד את המשפחה שלה מעצמה...משהו מפריע לה...היא טענה באוזניי שהוא אומר לה:"אני מרגיש כאילו משהו שואב אותך ממני", בקיצור עשיתי מעשה ושלחתי לו לאימייל הודעה תקיפה ואמרתי לו שיפסיק להעמיס עליה עומס נפשי...ובדרך גם אמרתי לו שאני מאוד מאוכזבת מהגישה שלו...הוא ענה לי ואמר לי שזה לא במכוון אלא הכל בגלל שקשה לו עם מה שקרה והוא צריך זמן ואמר שהוא לא רוצה שילחצו עליו לבוא...אבל מצד שני אני רואה שהוא לוקח אותה לכוון שלו...הוא יצר קונפליקט....הוא בחר לא לסיים את הענין אלא להעמיק את הקרע...אני לא יודעת למה אני דואגת שבעתיד אם הם ימסדו את הקשר(הם רוצים) הוא ירחיק אותה ממשפחתה על כל דבר קטן, הוא מצהיר תמיד שהוא עקשן אבל עד איזה גבול...ביקשתי סליחה הרבה פעמים אבל הוא לא יודע לסלוח....אני שוחחתי עם בתי והרגעתי אותה,אמרתי לה שתוריד מעצמה לחץ ושום דבר לא קרה...העיקר שתהיה מאושרת בזוגיות שלה ושלא תדאג לי כי אני בסדר ואני אקבל בהבנה גם את הריחוק שלו ממני ומהבית...אבל קשה לה עם זה ...היא בחוסר השלמה עם הדרך שלו....לעומת זאת אני יודעת שאולי זה מצב זמני ואולי הוא ישנה את דעתו ויכנס...האמת שלי ירד ממנו..באותה עוצמה שחיבבתי אותו כך אני מרגישה ריחוק ממנו...איך עליי להתייחס אליו על מנת שבתי לא תפגע.?...אני לא מסוגלת להיות צבועה....איך להתייחס לכל זה? מה עובר עליו?אני מתנצלת שזה ארוך ואודה לך אם תואיל להתייחס למקרה...תודה ויום טוב ....נעמי
ד"ר אורן חסון
לאהוב את הבת שלך, ולסמוך עליה
⌄
נעמי יקרה,
אני לא יודע מה הסיבה שהחבר של הבת שלך נכנס ללחץ כזה, וגם את לא יודעת, ואולי גם הבת שלך לא יודעת, ואולי גם החבר שלה עצמו לא יודע. אבל מה שלא יהיה, וגם אם הוא בחירה לא מוצלחת לבת שלך, את לא צריכה להגיע אליו, אלא לדבר עם הבת שלך בלבד. וככל שתלחצי עליה לעזוב אותו, כך היא תתעקש להשאר איתו. ואם תדברי ישירות איתו, את שוב מתערבת ביחסים של הבת שלך איתו, ואומרת לה באופן מעשי שאת לא סומכת עליה שהיא תדע לנהל את ענייניה.את שואלת איך את צריכה להתייחס אליו כדי שהבת שלך לא תיפגע – את לא צריכה להתייחס אליו כלל. את צריכה לאהוב את הבת שלך, וזהו. אם הוא ימשיך להיות קפריזי כזה, במוקדם או במאוחר יימאס לה. היא צעירה מאד כרגע, זה הקשר הראשון שלה, היא לא הולכת להתחתן איתו עוד מעט, אז תסמכי עליה, חזקי אותה ביכולות שלה להחליט החלטות נכונות, באישיות שלה ובנשיות שלה, וככל שהיא תרגיש חזקה יותר, כך היא תרצה פחות להיות עם גבר חלש. אז זה ייקח עוד כמה חודשים, או שנה או שנתיים. אבל ככל שהיא תרגיש טוב יותר ביחס לעצמה, וככל שתראי לה יותר שאת סומכת על ההחלטות שלה, כך היא תעשה בחירות נכונות יותר.
נעמי
לאהוב את הבת שלך, ולסמוך עליה
⌄
שלום רב
ד"ר אורןראשית אני מודה לך מאוד על ההתייחסות המהירה.תודה.אתה צודק בהחלט שאף אחד מאיתנו באמת לא יודע מה באמת קרה ואיך הכל נגרר, דבר שני חשבתי בהחלט לשנות כוון ובאמת להפסיק להתייחס אליו כלל ואפילו שידרתי את זה לבת שלי, וגם הדגשתי שאני לא רוצה להשפיע עליה בהחלטות שלה...כי הם החלטות שלה בלבד, אבל בפועל זה לא החזיק ודווקא לא מצידי אלא מצידו...הוא פשוט הגיע אלינו וביקש לשוחח איתי על הכל......אני אחסוך ממך את תוכן השיחה.....ואני רק אומר לך שמזוית שונה ראיתי בחור מבולבל, ומעורר רחמים.....שממש מבקש שכל העולם ואישתו יסלחו לו על כל טעות שהוא עושה......אני מודה שיש לי בעיה עם הבחור הזה....אני רואה את העצב בעיניו וזה ממיס את ליבי....קשה לי מאוד לכעוס עליו.....לסיכום אני החלטתי לשמור על מרחק.....ואני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר בעתיד.....בכל מקרה המון תודה על הייעוצים.....אתה ממש עוזר לי בתוך כל הבלבול הזה.......יום טוב...........נעמי